SDN Forum »Haberler »SDN Haberleri/Makaleleri (Yeni!) » iPhone 3G'den sonra telefon kehanetler!

Konuyu Toplam 1 Kişi Okuyor. (0 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir) // 2154 kez okundu

LinkBack Seçenekler
Alt 15-06-2008, 23:48   #1

Troy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Administrator
Durumu: ÇevrimDışı

Apple'ın iPhone 3G fiyatını açıklaması, şimdilik fark edilmese de cep telefonu sektöründe devrim yarattı. Gelecekte bizi neler bekliyor açıklıyoruz.

Türkiye'ye resmi yollardan henüz gelmemesine rağmen binlerce kullanıcısı var. Cep telefonu tamircileri, dükkânlarında yeni başlayan birisine öğrettiği ilk şey; bu cihazın nasıl kırılacağı. Turkcell, resmi olarak açıklamasa da bize gelen bilgilere göre internete bağlanılan cep telefonu modelleri arasında listenin en üstlerinde o var.

Bu bahsettiklerimiz, cihazın ilk sürümüne aitti. Şimdi onun bir de 3G sürümü var ve inanılmaz bir fiyata satışa çıkıyor. Cep telefonu piyasasında artık iPhone 3G'den sonrası ve öncesi var. Bu değişimi detaylarıyla bu yazıda paylaşacağız.

1 - Hedef: 2008'de 10 Milyon iPhone 3G

Apple'ın 2008 hedefi, ilk çıkan sürüme göre büyük artış gösteriyor. Firma, 2008'de 10 milyon iPhone 3G satmayı hedefliyor. Oysa uzmanların tahminlerine göre, bu fiyata satılacak iPhone, tüm dünyada bu rakamın çok daha üstünde satılacak.

2 - Yeni Modeller Dokunmatik Olacak

Nokia, Sony Ericsson, Samsung, vb. cep telefonu üreticileri, yeni çıkaracakları cep telefonlarını dokunmatik ekrana sahip olarak üretecekler.

Apple
'ın oluşturduğu bu modayı takip etmeyen modellerin yaşaması çok zor olacak.

3 - Gözler, Nokia'ya Çevrilecek

Dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi konumunda olan Nokia, bu aşamadan sonra önemli kararlar almak zorunda. Nokia N96'dan hemen sonra çıkacak cep telefonunun dokunmatik ekrana sahip olması bekleniyor.

Bu zamana kadar hep söylenti olan ve tasarımları internet sitelerinde yer bulan bu modellerin artık gerçekleşmesi bekleniyor.

4 - Fiyatlar Düşmek Zorunda

Cep telefonu üreticileri, Apple ile mücadele etmek istiyorsa, fiyatlarında önemli değişiklikler yapmak zorundalar. Şu sıralar, Nokia'nın en yeni modelleri 1000 Dolar'ın üzerinde fiyatlara satılıyor.

iPhone 3G
'den sonra, diğer markaların çıkaracağı yeni modellerin (Business modeller hariç), 500 Dolar'ı geçmeyeceği tahmin ediliyor.

5 - İşletim Sistemi

iPhone'daki özel işletim sistemi, tüm dünyadaki yazılım geliştiricileri de harekete geçirecek. Yeni Gadget'larla iPhone'u daha da özelleştirmek ve yetenekli hale getirmek isteyenlerin sayısı artacak.

Web siteleri, iPhone için özel arabirimler sunacak ve Apple'ın tarayıcısı Safari'nin yıldızı parlayacak.

6 - Kablosuz Ağ Desteği

iPhone 3G, telefonda görüşmek ve mesaj çekmek gibi temel özelliklerinin yanı sıra internete erişim cihazı olarak kullanılması, yeni üretilecek cep telefonu modellerinin olmazsa olmazları arasında kablosuz ağ desteğinin bulunması elzem olacak.

Bu durum, internet servis sağlayıcılarının eskisine oranla çok daha fazla kablosuz ağ noktası (hotspot) sunmasına neden olacak.

7 - GPS, Daha da Önem Kazanacak

iPhone 3G'den sonra çıkacak olan modellerde yine olmazsa olmaz özelliklerden biri de dahili GPS özelliği.

Uydudan yer tespitinin daha hassas olmasının yanı sıra, hazırlanacak olan haritaların doğruluk payının yüksek olması ve 3 boyutlu haritalara geçiş, etkileşimli arayüzler, sosyal ağlarda haritaların daha sık kullanılması gibi uygulamalar, gündemi daha çok meşgul edecek.

:: iPhone 3G, başka neleri değiştirecek?

Yazan: Hakkı Alkan
SDN - http://shiftdelete.net
Alt 16-06-2008, 00:07   #2

Jojoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Rektör

gelsin buyursun Türkiye'ye 3G iPhone, umarım burada da uygun fiyatlar olur.
Alt 16-06-2008, 00:08   #3
Banned

Telefonlarda büyük bir evrime hazırlanıyorlar gibi
Alt 16-06-2008, 01:23   #4

ulaş35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Asistan

bi tanıdığım aldı bu telefondan. telefon süper fakat nereye kadar. inanın bana ilk başlarda kimsede olmayan bişeye sahip olunca acayip bi havan oluyo bunu inkar eden asla olmaz ama herkeste aynı telefon olursa, iphone de olsa pek fazla cazibesi kalmıyo. tam olarak istediğimi anlatamadım belkide, ama bu telefonda sende de olsun deseler tabiki evet derim , çünkü bu telefonda insanı çeken bişey var.
Alt 16-06-2008, 01:31   #5

amiga.os - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Asistan

valla bence en büyük özelliği, bizim millette olan, "telefon nokia"dır anlayışını değiştirecek olması, saçma sapan telefonları 3 tane tuşun yerini değiştirerek piyasaya sürmeye alışkın nokia firması, daha akıllı işler yapabilir bu durumda.
Alt 16-06-2008, 01:42   #6

PcMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör

Nokia bence Kozunu Nano teknoloji ile üretmeyi düşündüğü telefona saklıyor. Eğer bu Telefon üretilirse bir devrim yaşanacak Teknolojide ( Sadece Cep telefonu sektöründe değil)
Alt 16-06-2008, 01:54   #7
Asistan

Valla bilmiyorum ne olur ne olmazda.. Benim en kısa zamanda 16 gb siah bi iPhone almam gerçeğini kimseden saklayamam.. Tabi babam ne o gereksiz demezse
Alt 16-06-2008, 07:12   #8

Evanescence - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Asistan

Valla bence bu yazı çok abartılı... Çünkü iPhone sadece tasarımdan ibaret ir göz aldatmacası bence. Kim o kadar geniş bir telefonu kulağına dayayıp da rahat konuşabilir ki.. Ya da kim o dokunmatik tuşlarla iki saat yazı yazabilir ki.. Bence o konuda klavye kesinlikle olması lazımdı. Telefonda o bile yok.
Alt 16-06-2008, 18:36   #9

JuLiuSiuS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör

Alıntı:
GOTHiC´isimli üyeden Alıntı
Valla bilmiyorum ne olur ne olmazda.. Benim en kısa zamanda 16 gb siah bi iPhone almam gerçeğini kimseden saklayamam.. Tabi babam ne o gereksiz demezse
8 Gb fazlası ile yetiyor bana inan ;)

Alıntı:
Evanescence´isimli üyeden Alıntı
Valla bence bu yazı çok abartılı... Çünkü iPhone sadece tasarımdan ibaret ir göz aldatmacası bence. Kim o kadar geniş bir telefonu kulağına dayayıp da rahat konuşabilir ki.. Ya da kim o dokunmatik tuşlarla iki saat yazı yazabilir ki.. Bence o konuda klavye kesinlikle olması lazımdı. Telefonda o bile yok.
Gayet rahat mesaj yazılıyor başlarda zorlanıyorsun ama how to ( nasıl yapmalı ) gibi bir bölüm var appleın sitesinde orada videoları izlersen cok kolay yazılım teknikleri var. Telefonda o kadar büyük değil, bir N73 yada N95 de onun kadar var. Yakın yani.. Ne istersen yapıyorsun telefonla. Safari mükemmel hızlı .Youtube yasaklı değil bir kere ;D Piyano attım içine istediğin melodiyi çal, elinle resim çiz canın sıkılmaz gerçekten ;)
Alt 16-06-2008, 18:48   #10

c0lin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör

süper yafs offfalcam hemen

Seçenekler

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:04 .

Reklam