SDN Forum »Haberler »SDN Haberleri/Makaleleri (Yeni!) » Çok İndirenden Daha Fazla Ücret

Konuyu Toplam 1 Kişi Okuyor. (0 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir) // 1211 kez okundu

LinkBack Seçenekler
Alt 14-06-2008, 03:08   #1

Berkin Bozdoğan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Super Moderator
Durumu: ÇevrimDışı

İnternet bağlantısını son damlasına kadar kullanan kullanıcılara daha yüksek faturalar kesme hayali, ABD'de gerçekleşti gerçekleşecek. Peki neden?

Amerikan AT&T internet sağlayıcısının mevcut bant genişliğinin %50'sinin abonelerin %5'i tarafından tüketiliyor olması, firmayı oldukça rahatsız ediyor. Bu sebeple, bahsi geçen %5'lik kısma bir nevi ceza kesmek gibi bir niyetle ortaya çıkan bir uygulama mevcut. Bu uygulamaya göre aşırı bant genişliği tüketen kullanıcılar daha fazla abonelik bedeli ödeyecekler. Kullanıcıların canını yakarak daha az, aslında daha dengeli internet kullanımına teşvik etme yoluna giden internet hizmet sağlayıcılar, bakalım ülkemizde de bu tür uygulamaları hayata geçirebilecekler mi?

Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net
Alt 14-06-2008, 06:41   #2
Üyecik

Alıntı:
Berkin Bozdoğan´isimli üyeden Alıntı
Kullanıcıların canını yakarak daha az, aslında daha dengeli internet kullanımına teşvik etme yoluna giden internet hizmet sağlayıcılar, bakalım ülkemizde de bu tür uygulamaları hayata geçirebilecekler mi?

Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http.//shiftdelete.net
bu nasıl bi yorumdur yahuu,Türk Telekom daha ne yapacak, millete attığı kazık yetmiyormu,4 gb gibi saçma bi kotayı 29 liraya almak her ülkedeki kurumun harcı değildir..yorum yaparken biraz dikkatli olmak gerekiyo...kaldıki, Amerikadaki bant genişliğini sağlasın önce kullanıcılarına bişeyler yapmadan önce...
Alt 14-06-2008, 08:22   #3
Banned

bunun arkasında müzik ve film şirketleri yoksa bende arap olayım )
Alt 14-06-2008, 09:09   #4

hellmarch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör

100 kb/sn ile can çekişerek download yapıyoruz bari bunu elimizden almasınlar.
Alt 14-06-2008, 09:16   #5
Banned

Bu konu havada asılı kalır..
Alt 14-06-2008, 09:58   #6

keyloger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör

duyduğum en saçma şey bu durumda o zaman niye kotasız diye satıyorsun demezler mi adama?
Alt 14-06-2008, 10:20   #7

balcis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Asistan

eğer yanlış anlamadıysam "fazla bant genişliği kullanımı" pek doğru bir tabir gibi gelmedi. bant genişliği internet bağlantınızın o anki hızıyla ilgili bir şeydir toplamda internetten size ulaşan veriyle bir ilgisi yoktur. yani telekom bana 1mb internet verdiyse ben veri talep ettiğim sunucu bilgisayarla aramdaki bağlantıda sorun yoksa ondan 1mb'le veri çekerim bunu limitleme gereği duymam. sizin bahsettiğiniz internetten indirilen veri miktarıyla ilgili olsa gerek.
Alt 14-06-2008, 10:29   #8

blazedanger35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyecik

Maximum 130 u görüyorum download da. 4 GB kota olunca birşey indirmiyorsun.Telekom zaten kotaları şişirerek bunu hayata geçirmiş durumda.
Alt 14-06-2008, 11:15   #9
Banned

Kotalar fazla yansıtılıyor.
Alt 14-06-2008, 12:37   #10

yndn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör

ne yalan söyleyim 4 gb kotalıyken bi msn bide sdn vardı benim için sınırsıza geçince her ay 60-65 gb indiriyorum bence bant genişliğinin yarısının kullanıcıların %5 i tarafından kullanılması torrenT siteleri ve rapid premium üyeleri tarafından gerçekleşiyor tabi ftp ile dosya trnsveri yapanları unutmamak gerek

bu resmi bi yun sitesine ftp ile oyun yükleyen bir siteden aldım eğer internet yavaş diye şikayet ediyosan suç bunun 1-2 saat internette film izliyenin değil

Seçenekler

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:42 .

Reklam