User Tag List
Pardus'ta Yeni Yol Haritası
SDN Haberleri/Makaleleri (Yeni!) forumunda Pardus'ta Yeni Yol Haritası konusunu incelemektesiniz.
Pardus'ta Yeni Yol Haritası Pardus'un 2011 sürümüne destek gelmeyeceği açıklamasından sonra gözler Tubitak'a çevrilmişti. Acaba Pardus bitti mi derken yeni yol haritası hazırlıklarına başlanıyor. ...
-
10-02-2012 11:51 #1
Pardus'un 2011 sürümüne destek gelmeyeceği açıklamasından sonra gözler Tubitak'a çevrilmişti. Acaba Pardus bitti mi derken yeni yol haritası hazırlıklarına başlanıyor.
-
10-02-2012 12:07 #2
Tabi ki desteklenmesi taraftarıyım ancak, en iyi örneklerden ubuntu bile istenilen kullanıcı sayısına ulaşamadı, Linux'a olan desteğin artması şart, bir şeyler eksik ama ne ?
-
10-02-2012 12:37 #3
bitirsinler projeyi. Arkasında bir firma oldmadığı sürece linux dağıtımları pek başarılı olamıyor. CentOs ve Android buna en bariz örnekler. Günü kurtarmaya yönelik çözümlerden vazgeçerek yerli işlemci, yerli komutseti, yerli yazılım dilleri ve yerli işletim sistemimizi geliştirmeliyiz. 2023 hedefleri arasına bilişim ile ilgili hedefler eksik. Tubitak bu konuda hükümete yol göstermeli
-
10-02-2012 12:43 #4
-
10-02-2012 15:09 #5
güzelim projeyi ziyan ettiler şimdide yeni yol haritası yapıyorlarmış
işi batırdık kurtarmaya çalışıyoruz diyemiyorlar tabi
-
10-02-2012 15:24 #6
Bence proje devam etmeli bu işte bizde varız diyebildiğimiz yada demeye çalıştığımız güzel bir projedir pardus. Bugün halen bir çok kişi ihtiyacı olmadığı halde diğer ücretli işletim sistemlerini kullanıyor. Ben şirketimizin bilişim sorumlusu olarak diğer işletim sistemlerine ihtiyacı olmayan sadece word excel gibi ofis paket yazılımları ile çalışan bilgisayarların tamamına pardus kurdum. Şuana kadar gayet iyi çalıştı herhangi bir sıkıntımız olmadı. Hatta hiç sıkıntımız olmadı. Malum ünlü işletim sisteminin aksine hatta çok performanslı iyi bir sistemdir pardus. Bence internet kafelerin oyun oynanmayan bölümlerinde de zorunlu hale getirilmeli pardus. Hatta şirketleri teşvik etmeli devlet pardus kullanmaları açısından. Bugün kosgeb bir çok firmaya destek veriyor maddi olarak. Eğer zorunlu olarak linux ile uyumsuz program kullanılmayacaksa pardus zorunluluğu getirilmeli bu desteklere.
-
10-02-2012 17:00 #7
-
10-02-2012 17:49 #8
Pardusa en büyük desteği verebilecek yerler üniversitelerdir. Fakat ne kadar destek verdiklerini bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim ki eğer gereken desteği verselerdi bu halde olmazdı. Neler yapabilirler diyecekler için şunları diyebilirim 1-gerekli bilgisayar sistemleri için tercih edip kullanıcı olarak destek vermek (en basit olandır) 2-bilgisayar veya yazılımla ilgili bölümlerinde pardus ağırlıklı ve teşvik edici çalışmalarla destek vermek 3-gerekli birimleri kurarak pardus ekibiyle işbirliği içinde yazılım geliştirmek (ileri seviyede bir destektir)
-
10-02-2012 18:38 #9
ben pardusu kurdum kurduğum ile kaldırdığım bir oldu..sebebi ,ise bana tuhaf geldi.. ne masaüstü simgeleri yerleştirebiliyorum nede internete bağlanıyor..belkide bilmediğim için olabilir..ben windows 7 kullanıyorum hem kolay hemde hızlı.. oda su koyverdi..ikide bir windowsunuz orijinal deyil etkinleştirmeniz gerekiyor uyarısı veriyor..450 tl verip orijinal alacak halim yok bütçe meselesi.
-
10-02-2012 19:36 #10
ben de denemiştim pardusu, ben de kaldırmıştım ama ben 1 aya yakın bir süre kullanmıştım.açıkçası internet-vb. her işimi görüyordu.sadece görsel açıdan biraz farklı gelmişti o kadar.
sanırım internete bağlanamaması özel bir sorun olsa gerek.ben ne driver ne başka birşey yüklemeden girmiştim internete.sadece en başta bir ağ oluşturmamı istemişti benden.
Konu Bilgileri
Bu konuyu görüntüleyenler
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)