User Tag List
iOS vs Android! iOS ile Android'i Karşılaştırdık
SDN Haberleri/Makaleleri (Yeni!) forumunda iOS vs Android! iOS ile Android'i Karşılaştırdık konusunu incelemektesiniz.
iOS vs Android! iOS ile Android'i Karşılaştırdık Mobil dünyanın en büyük tartışmasına biz de el atalım dedik. Apple'ın iOS'uyla Google'ın Android'ini çeşitli kategorilerde değerlendirerek hangisinin daha iyi olduğunu belirledik. ...
-
03-02-2012 17:46 #1
Mobil dünyanın en büyük tartışmasına biz de el atalım dedik. Apple'ın iOS'uyla Google'ın Android'ini çeşitli kategorilerde değerlendirerek hangisinin daha iyi olduğunu belirledik.
-
03-02-2012 18:02 #2
Android kullanıyorum. CM7 yükledim ve son derece memnunum. Stabilite ve performans konusunda kesinlikle IOS derim ancak bir çuval para verdiğim bir sisteme JB yapmak zorunda olmak, kendimi bir başka hissetmeme neden olurdu herhalde !
Konu mr_rain tarafından (03-02-2012 Saat 18:11 ) değiştirilmiştir.
-
03-02-2012 19:22 #3
Yazarın kendini tanıtan yazsını okuduktan sonra bu haberi hiç okuma gereği duymadım.
"Yazar: Yusuf Canpolat
Teknolojiyle bütünleşmiş halde yaşamakta olan yazar iPhone'unu yanından hiç ayırmaz. Her an her yerde internete bağlıdır ve aynı zamanda sıkı bir konsol oyuncusudur. "
-
03-02-2012 19:29 #4
Fiyat/Performans olarak bakarsanız kral Android'dir, kimse kimseyi kandırmasın =) 2.500 TL para ver 3.5" ufak bir ekranla uğraş, widget desteği olmasın, 3G isteğe bağlı kapatılmasın vs vs.. Çoook paranız varsa, aynı zamanda da teknolojiden fazla anlamıyorsanız IOS almanızı öneririm, hakikaten sorunsuz ve kolay kullanımlı işletim sistemi. Diğer herşey ise Android.
-
03-02-2012 19:30 #5
-
03-02-2012 19:44 #6
icinde ios olan herseyi seviyorum. hic degilse görselligi var, uygulamalar zaten cok kaliteli. cok cok farkli bir platform
-
03-02-2012 20:02 #7
Androidlerin performansları hiç bir zaman beni tatmin etmedi. iOS'tan çok memnunum açıkçası. Android VM yüzüden ancak çok yüksek donanımlarda iyi çalışıyor ama iOS sınırlandırılmış donanımla bile çok iyi performans verebiliyor. Apple bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da (her ne kadar kabul edilmese bile) lider...
-
03-02-2012 20:18 #8
@Jestman360 editörümüz değinmediğiniz bir iki ufak nokta var
şimdi ios üzerinde uygulama yardımı olmadan konuştuğunu metin mesajı olarak gönderebilmek gibi bir özellik var mı?
swype klavye kadar rahat ve akıcı orjinal bir klavyesi var mı?
ios işletim sisteminde jailbreak hariç app store dışından uygulama yüklenebiliyor mu?
ios işletim sistemi android kadar kişiselleştirilebiliyor mu?
ios işletim sisteminin kapalı bir kutu olması geliştiriciler açısından düşünülüyor mu?
ios işletim sisteminde uygulama sertifikası için 99 dolar gibi bir ücret istemesi ne kadar doğru?
yanlış anlamayın ama taraflı haber diye buna derim
-
03-02-2012 20:48 #9
-
03-02-2012 20:55 #10
açıkçası bazılarına ben cevap vermek isterim. mesaj olayı için siri var fakat androiddeki kadar çok dil seçeneği yok maalesef.
swype klavye herkese hitap etmeyebiliyor. sahip olup da lanet eden birkaç kişi tanıyorum
diğer yandan ios klavyesi alıştıktan sonra gayet akıcı ama kelime düzeltme olayı sıkıntılı.
jb dışında app yüklenemiyor. kaldı ki jb artık yasal ve garantiyi etkilemiyor. isteğe bağlı. jb yapmadan mutlu mesut yaşayan arkadaşlarım da var.
android kadar kişiselleştirmek için jb şart. jb'den sonra istersen telefona bootloader yükleyip android bile kurabiliyorsun...
sistemin kapalı olması geliştiricileri pek etkilemez. güzel bir SDK ve dökümantasyon olduktan sonra sıkıntı çıkmaz. Windows ve WP'da kapalı ama .NET konusunda çığır açmış vaziyette...
Uygulama sertifikası evet biraz pahalı ama bu işi yapan insana zaten pek koymaz. kaldı ki o sertifika ile beraber nasıl yazılım tasarlamanız gerektiği ile ilgili dökümanlar geliyor. kafanıza göre ios yazılımı yapamıyorsunuz yani. yoksa apple'ın onayından geçmiyor yazılımınız...
Konu Bilgileri
Bu konuyu görüntüleyenler
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)