User Tag List

Gösterilen sonuçlar: 1 ile 9 ve 9

Teknoloji Efsanelerini Avlıyoruz

SDN Haberleri/Makaleleri (Yeni!) forumunda Teknoloji Efsanelerini Avlıyoruz konusunu incelemektesiniz.

Teknoloji Efsanelerini Avlıyoruz Teknoloji dünyasında birçok insanın sebebini düşünmeden kabul ettiği, genel olarak doğru kabul edilen o kadar çok efsane var ki, bunların bazılarının yanlış olabileceğini hiç aklımızdan geçirmiyoruz. Bu ...

Ordo ab chaO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Teknoloji Efsanelerini Avlıyoruz

Teknoloji Efsanelerini Avlıyoruz

Teknoloji dünyasında birçok insanın sebebini düşünmeden kabul ettiği, genel olarak doğru kabul edilen o kadar çok efsane var ki, bunların bazılarının yanlış olabileceğini hiç aklımızdan geçirmiyoruz. Bu yazıda ezberlerinizi bozmaya karar verdik.

Haberin devamı için tıklayın

POWER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Çok güzel bilgiler. Aslında yanlış bildiğimiz teknolojik gerçekler başlığı daha uygun olabilirdi

fakcakaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

günümüz pc,oyun,konsol,işletim sistemi teknolojilerinin temelinde 1980 ve 90 ların kralı amiga 500 bilgisayarın yattığını biliyorum.....ilk işletim sistemli bilgisayardı a500 ve ilk mouse yide onda kullanmıştık...amiga 500 ün o şahane amigaos işletim sistemi geliştirebilseydi...şimdilerde pc ler yerine amiga sistemleri olacaktı...

enrooy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

telefon sinyali olayına baya şaşırdım

randomen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mythbusters Forever kapağı cok beyendim bilgilerde gerekli bnce.

Cep telefonu uçak düşürmez demişsiniz ardındanda şu olaya sebep olur demişsiniz:
    "Bunların ilki cep telefonu sinyallerinin uçağın yer ile iletişimini kesintiye uğratıp, parazit yapmaya neden olabilmesi. Bu durum uçuş güvenliğini büyük ölçüde tehdit ediyor. Cep telefonlarına gelen yasağın en önemli sebebi de bu."
    Zaten bu yazılanın mealide uçağın düşmesi değilmidir.

cgrszone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı fakcakaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    günümüz pc,oyun,konsol,işletim sistemi teknolojilerinin temelinde 1980 ve 90 ların kralı amiga 500 bilgisayarın yattığını biliyorum.....ilk işletim sistemli bilgisayardı a500 ve ilk mouse yide onda kullanmıştık...amiga 500 ün o şahane amigaos işletim sistemi geliştirebilseydi...şimdilerde pc ler yerine amiga sistemleri olacaktı...
    İlk mouse sallanan işletim sistemini xerox geliştirmiştir Apple ve Microsoft'da inceleyerek bunu kendi sistemlerine entegre etmiştir. Amiga her ne kadar kendi işletim sistemini geliştirse de microsoft ve apple'ın altında ezilmeye mahkum kalacaktı

Ordo ab chaO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı masterofcoders Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cep telefonu uçak düşürmez demişsiniz ardındanda şu olaya sebep olur demişsiniz:
    "Bunların ilki cep telefonu sinyallerinin uçağın yer ile iletişimini kesintiye uğratıp, parazit yapmaya neden olabilmesi. Bu durum uçuş güvenliğini büyük ölçüde tehdit ediyor. Cep telefonlarına gelen yasağın en önemli sebebi de bu."
    Zaten bu yazılanın mealide uçağın düşmesi değilmidir.
    Demek istediğim cep telefonuyla konuşursanız uçağın motoru durmaz, ya da herhangi başka bir uçuş kontrol cihazı bozulmaz, yani doğrudan düşüşe neden olmaz.

Uçağın yer ile bağlantısı kesilirse bu çok tehlikeli durumlar yaratabilir ve kazaya sebebiyet verebilir. Benim demek istediğim şey buydu.

POWER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Aynen öyle. Millet telefonla konuşunca uçağın herşeyi birden stop ediyor sanıyor Genel düşünce böyle.

Konu Bilgileri

Bu konuyu görüntüleyenler

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)