User Tag List
Linux Artık Daha Dokunmatik
SDN Haberleri/Makaleleri (Yeni!) forumunda Linux Artık Daha Dokunmatik konusunu incelemektesiniz.
Touchpad kullanımını kolaylaştıran yazılım artık Linux platformunda da kullanıcılara sunulacak. Peki firma yazılımı kaynak kodları açık olarak mı dağıtacak? Synaptics Gesture Suite, kullanıcılara güçlü bir sezgisel kullanım kolaylığı sağlıyor. Touchpad ...
-
20-04-2010 13:57 #1
Linux Artık Daha Dokunmatik
Touchpad kullanımını kolaylaştıran yazılım artık Linux platformunda da kullanıcılara sunulacak. Peki firma yazılımı kaynak kodları açık olarak mı dağıtacak?
Synaptics Gesture Suite, kullanıcılara güçlü bir sezgisel kullanım kolaylığı sağlıyor. Touchpad'inizi kullanırken çeşitli parmak hareketleriyle resimlerin boyutlandırılması, dinlediğiniz müziği değiştirmek, e-mail'lere erişimi kolaylaştırmak gibi özellikler sunuyor. MacBook'ların touchpad'lerine benzer bir kullanım kolaylığı sunarak farklı bir deneyim yaşatmış oluyor.
Synaptics Gesture Suite, Windows dışındaki bir işletim sisteminde ilk defa dağıtılıyor. Firma yazılımı açık kaynak kodlu dağıtmayı düşünmüyor ve sadece önemli bazı sürümler için yayınlayacağını duyurdu. Bu dağıtımlar Fedora, Millos Linpus, Red Flag, SuSE, Ubuntu ve Xandros. Şimdilik nasıl bir arayüz ile kullanıcılara sunulacağına dair bir haber bulunmuyor.
:: Sizce Synaptics Gesture Suite kullanışlı bir eklenti mi?
Yazan: Ömer Faruk Ak
SDN - http://shiftdelete.net
-
20-04-2010 14:20 #2
Kullanışlı olabilir. Ben Arch'ta sorun yaşıyorum dokunma yüzeyimle. (Nasıl çevirdim touchpad'i
)
-
20-04-2010 15:55 #3
Konu Bilgileri
Bu konuyu görüntüleyenler
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)