User Tag List
Mobil Uygulama Çılgınlığı
SDN Haberleri/Makaleleri (Yeni!) forumunda Mobil Uygulama Çılgınlığı konusunu incelemektesiniz.
İşletim sistemleri arasındaki kıyasıya rekabetten büyüyen bir pazar olarak ortaya çıkan mobil yazılımlar göz ardı edilmesi olanaksız bir piyasa halini aldı. Rekabet her zaman kullanıcılara olumlu yenilikler getirmiştir. Bu duruma ...
-
08-04-2010 20:05 #1
Mobil Uygulama Çılgınlığı
İşletim sistemleri arasındaki kıyasıya rekabetten büyüyen bir pazar olarak ortaya çıkan mobil yazılımlar göz ardı edilmesi olanaksız bir piyasa halini aldı.
Rekabet her zaman kullanıcılara olumlu yenilikler getirmiştir. Bu duruma en güncel örnek de şu sıralar mobil işletim sistemleri alanında yaşanıyor. App Store ile başlayan mobil uygulama mağazaları artık her işletim sistemi ve hatta her üretici için bir zorunluluk halini aldı. (Mobil Uygulama Mağazaları İncelemesi)
Uygulama mağazalarının sayısındaki artışın yanında, mobil yazılımların da ivmelenerek artış göstermesi ve dahası akıllı telefon kullanıcılarının bu duruma olumlu yönde eğilim göstermesi, dikkatleri bir anda bu pazara çekti. Geliştiricilerin büyük paralar kazandığı mobil yazılım pazarı iştahları kabartmaya devam ediyor. (9 Günde 1 Milyon Dolar Nasıl Kazanılır?) ABI research'ün yayınladığı bir araştırmaya göre 2010 yılı uygulama indirilme rakamlarının en büyük sıçramayı yapacağı yıl olacak.
2009 yılında 2.4 milyar adet olarak gerçekleşen uygulama indirilme rakamlarının 2010'da 2 kattan daha fazla artış göstererek 6 milyar seviyelerini yakalayacağı ön görülüyor. App Store üzerinde 125.000 yazılım ile açık ara farkla en çok uygulama indirilen isim konumundaki iPhone'un en yakın takipçileri ise Symbian ve Android.
Google'ın Mobile işletim sistemi Android'in 30.000 mobil yazılım ile 2010'da 800 milyon indirilme rakamını yakalamış olacağı düşünülüyor. Araştırmada ortaya çıkan bir başka çarpıcı sonuç da kullanım alışkanlıklarını belirleme açısından bir hayli önemli. Buna göre kullanıcıların en çok indirdikleri yazılım kategorileri sosyal ağlar, anlık mesajlaşma servisleri, GPS uygulamaları olarak sıralanmış.
:: Akıllı telefonunuzda kaç uygulama var?
Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - http://shiftdelete.net
-
09-04-2010 19:51 #2
Grafikte 2014 te ne olacağını düşünmüşlerde düşüş var
.. Telefonlar kullanılmamaya mı başlayacak ..
Konu Bilgileri
Bu konuyu görüntüleyenler
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)