User Tag List

Gösterilen sonuçlar: 1 ile 5 ve 5

Bankalara Yeni Virüs Tehdidi

SDN Haberleri/Makaleleri (Yeni!) forumunda Bankalara Yeni Virüs Tehdidi konusunu incelemektesiniz.

Trend Micro'nun tehdit araştırma merkezi TrendLabs, yeni bir ZBOT (TROJ_ZBOT.BYP) virüsü tespit etti. Bir suç yazılımı olan ZBOT , siber suçlulara, tehdit içeren ve uzaktan kontrol edilebilen yazılımlar yaratma ve ...

Ecevit BIKTIM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bankalara Yeni Virüs Tehdidi

Trend Micro'nun tehdit araştırma merkezi TrendLabs, yeni bir ZBOT (TROJ_ZBOT.BYP) virüsü tespit etti.

Bir suç yazılımı olan ZBOT, siber suçlulara, tehdit içeren ve uzaktan kontrol edilebilen yazılımlar yaratma ve uyarlama olanağı veriyor. Virüs bulaşan cihaz, suç odaklı ZeuS robot ağının bir parçası haline geliyor.
    ZBOT virüsleri, bilgi hırsızları olup, kurbanlara ait online bankacılık bilgilerini çalmakta ve bu bilgileri komut ve kontrol (C&C) sunucusuna geri göndermekte uzmanlaşmış bulunuyor (Sahte Facebook Uygulamalarına Dikkat!).
    Kullanılan IP adresi ve virüsün kayıtlı adı, FAKEAV barındıran alan adlarının ve Kanada'da eczaneleri hedefleyen eski spam (istenmeyen e-posta) kampanyalarının bir parçası olarak tanınıyor.

Yeni virüs, Birleşik Krallık, İtalya, Almanya ve Fransa'daki bankacılık sistemlerini hedefliyor. *

Truva atının kendisi, uzak bir URL'den indirilmiş bir dosya olarak geliyor ve bilgileri çalıp gönderdiği banka web sitelerini hedeflemek üzere yapılandırılıyor. Bu bilgiler, genel itibariyle, kullanıcı adları ve şifreler gibi hassas online bankacılık bilgilerinden oluşuyor (CeBIT 2010: Gerçek Zamanlı Güvenlik).
    :: Anti virüs yazılımları arasında hangi ürünü ve neden tercih ediyorsunuz?
    Yazan: Ecevit Bıktım
    SDN - http://shiftdelete.net

shadowknight - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

eset smart security piyasadaki en iyi sezgisel korumaya sahip

bence en iyisi Sunbelt firmasının Vipre antivirüsü. Vİpre kullanmaya başladığımdan beri virüslerle alakalı can sıkıntısı yaşamadım. http://www.vipreturkiye.com/

En iyisi diye kesin birşey söylemek istemiyorum. Çünkü bir zararlıyı diğer antivirüs yazılımı bulamazken bir diğeri bulabiliyor. Kimisi yanlış algılıyor, kimisi sistemi kasıyor, ötekisi zamanla uyumsuzluk yaratıyor vs. vs. Bu yüzden en iyisi en sık güncelenen ve en popüler olandır.

Bana göre şimdilik, Norton 360 4.0 ve Kaspersky Internet Security 2010 güvenlik paketleri sınıfında iyi işler çıkartıyor...

Dogukan_gti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

iş yine insanda bitiyor, güvenliğin en zayıf halkası yine insandır.O yüzden bilinçli kullanıcı olun ve her dosyayı açmayın hatta gelen bütün reklam, spam, ve türevlerini bakmadan silin...

Konu Bilgileri

Bu konuyu görüntüleyenler

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)