User Tag List
Hangisine Dokunmalı?
SDN Haberleri/Makaleleri (Yeni!) forumunda Hangisine Dokunmalı? konusunu incelemektesiniz.
Dokunmatik ekranlı telefonların hangisi daha duyarlı? Moto Labs adlı bir firmanın yaptığı test, hangi dokunmatik telefonların aslında o kadar da dokunmatik olmadığını ortaya koydu? Cep telefonları için teknoloji geliştiren Moto ...
-
26-03-2010 12:25 #1
Hangisine Dokunmalı?
Dokunmatik ekranlı telefonların hangisi daha duyarlı? Moto Labs adlı bir firmanın yaptığı test, hangi dokunmatik telefonların aslında o kadar da dokunmatik olmadığını ortaya koydu?
Cep telefonları için teknoloji geliştiren Moto Labs adlı bir firma, günümüzde artık yavaş yavaş standart hale gelmeye başlayan dokunmatik ekranların ne kadar duyarlı olduğunu ölçen bir test yaptı.
Özel bir robot parmak kullanılan testte, önce geniş bir alanda ve orta şiddette, daha sonra da küçük alanda ve hafif şiddette dokunan bir parmağın, ekranlara nasıl etki yaptığı görüldü.
Testte, robot parmak ekran üzerine çapraz çizgiler çizdi. Hangi telefonun ekranının, bu dokunuşları ne kadar algıladığı, ortaya çıkan şekillerde açıkça belli oluyor.

iPhone, testte açık ara birinci çıktı
iPhone'un üstünlüğü
Yayınlanan sonuçlarda, bu akımı başlatan iPhone'un açık üstünlüğü görülüyor. HTC'nin ürettiği Droid Eris ve Nexus One da iyi performans gösterirken, teste dahil olan diğer modellerin ekranlarının çok da başarılı olmadığı görülüyor.
Özellikle Motorola'nın Droid modelinin ekranı üzerinde daha çok çalışması gerektiği açıkça görülüyor.
Editörün Yorumu:
iPhone'dan sonra birçok dokunmatik telefon çıkmış olmasına rağmen, hiçbirinin onun kadar iyi bir ekrana sahip olmadığı bir gerçek. Sadece HTC, şimdiye kadar iPhone'a yakın bir performans gösterebildi. Hem bu testte gördüklerim, hem de HTC Hero ile deneyimim, HTC'nin dokunmatik ekran konusunda iPhone'dan sonra en başarılı marka olduğunu düşünmemi sağladı. Diğer markaların alması gereken daha çok yol var.
:: Dokunmatik ekranlardan memnun musunuz?
Yazan: Emre Demiray
SDN - http://shiftdelete.net
-
26-03-2010 12:30 #2
Dokunmatik ekranlardan memnun musunuz?
asus p535 kullandığım zamanlar dokunmatik ekranı bi daha kullanmamaya and içmiştim
ama ama taki iphone ile tanışınca yeminimi bozdum uleyn edasıyla tekrar dokunmatiğe geçiş yaptım
-
26-03-2010 12:37 #3
-
26-03-2010 12:39 #4
-
26-03-2010 12:47 #5
-
26-03-2010 13:15 #6
-
26-03-2010 13:23 #7
"Dokunsalar ağlayacak çocuk gibiyim..."
Bende yok ama dokunmatik ekranlı telefonu olan arkadaşlarımın hepsi ekran kaynaklı arıza yaşadı ve telefonları (General Mobile ve Nokia) servise gidip geldi. Tedirgin oldum açıkçası ama şu saatten sonra yeni bir telefon alacak olsam tabi ki dokunmatik alırım.
-
26-03-2010 13:29 #8
Zaten herkes farkında iphone'nun dokunmatiğinin ne kadar iyi olduğunun. Yalnız şöyle bir durum var iphone dokunmatik sistemi basınçla çalışmıyor bildiğim kadarı ile.
konu burada anlatılmış http://www.turksan.com/iphone.html
Merak ettiğim konu diğer telefon üreticileri neden bu sistemi kullanmıyorlar telif hakkı yüzünden mi acaba çok merak ediyorum. Diğer üreticilerde iphone gibi yapsa dokunmatiklerini daha iyi olur. Nokia'nın bile dokunmatiğini sevmiyorum en kralı teste bile gerek yok iphone.
-
26-03-2010 13:35 #9
iphone da ekran hassaslığını test etmek yanlış
çünki tüm cep telefonları basınç ve direnç e dayalı iken iphone elektriksel olarak
dokunulan yeri direkt olarak algılıyor yanılmıyorsam bu teknoloji apple ın telif hakları ile korunuyor ama istense yapılabilir (bir kaç düzenleme ile)
diğer tüm cep telefonları baskı ile çalıştığı için böyle sorunlar çıkıyor yok kalemle yaz yok klavye ile =)
-
26-03-2010 13:55 #10
en büyük telefon üreticisinin modelinin bulunmadığı saçma bi test.
Konu Bilgileri
Bu konuyu görüntüleyenler
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)