User Tag List
Symbian Kullanıcıları Dikkat!
SDN Haberleri/Makaleleri (Yeni!) forumunda Symbian Kullanıcıları Dikkat! konusunu incelemektesiniz.
Symbian işletim sistemine sahip akıllı telefon kullanıcılarına F-Secure'dan önemli uyarılar geldi. İşte detaylar Mobil cihazların güvenliğine yönelik araştırmalar yapan ve antivirüs yazılımları üreten Çinli F-Secure firması, Symbian kullanıcılarına önemli uyarılarda ...
-
24-03-2010 15:41 #1
Symbian Kullanıcıları Dikkat!
Symbian işletim sistemine sahip akıllı telefon kullanıcılarına F-Secure'dan önemli uyarılar geldi. İşte detaylar
Mobil cihazların güvenliğine yönelik araştırmalar yapan ve antivirüs yazılımları üreten Çinli F-Secure firması, Symbian kullanıcılarına önemli uyarılarda bulundu. Symbian için yeni bir virüs türünün keşfedildiğine dikkat çeken firma, Merongo SMS adı verilen zararlının OS9 çekirdeğini taşıyan üçüncü sürüm Symbianları etkilediğini belirtiliyor. Dokunmatik ekranlı Symbianlar ise bu zararlının etki alanında değil.
İlk olarak Çin'de ortaya çıkan Trojan kısa mesaj ile yayılıyor. Hızlı bir şekilde yayılan virüs, sürekli olarak rehberdeki tüm numaralara kısa mesaj göndererek yayılmaya çalışıyor. Ayrıca yüksek ücretli numaralara gönderilen mesajlar korkutucu faturalara sebep olabiliyor. Gönderilen Çince mesajların içerisinde bir web sitesi linki de yer alıyor. Linke tıklayıp sayfa açıldığı takdirde sisx uzantılı bir yazılım indiriliyor ve cihaza kuruluyor.
Zararlının tanımlanan adı Trojan:SymbOS/MerogoSMS şeklinde.
Yayılması kolay olsa da telefona yerleşmesi oldukça zor olan bu virüsün kısa sürede ciddi bir yayılım göstermesi de mobil kullanıcılarının mobil virüsleri pek de umursamadığı yahut yeterince bilgi sahibi olmadığı konusunu ortaya koyuyor. Virüs Kaspersky ve F-Secure yüklü telefonlarda faaliyet gösteremiyor.
Nokia E72 trojandan en çok etkilenen cihazların başında geliyor.
:: Telefonunuza daha önce virüs bulaştı mı?
Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - http://shiftdelete.net
-
24-03-2010 15:48 #2
yoh bulaşmadı ama bi türlü 5800 a kaspersky yükleyemedim...
-
24-03-2010 15:52 #3
Artık bu korsanlara virüs yazacam artık
Konu Bilgileri
Bu konuyu görüntüleyenler
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)