Türk Oyun Sektörünün Geleceği

SDN Haberleri/Makaleleri (Yeni!) forumunda Türk Oyun Sektörünün Geleceği konusunu incelemektesiniz.

Yurt dışı satış listelerinde de, uzun süre ilk 10'a giren Mount & Blade yapımcılarıyla, ülkemizdeki ve yurt dışındaki oyun sektörünü konuştuk. İşte genç yeteneklere yol gösterecek tüyoları içeren röportajımız. Yıldız ...

SDN Forum > Haberler > SDN Haberleri/Makaleleri (Yeni!) » Türk Oyun Sektörünün Geleceği

Seçenekler
Alt 08-01-2010, 15:56   #1
Türk Oyun Sektörünün Geleceği
The Dark Knight ÇevrimDışı 08-01-2010, 15:56

Yurt dışı satış listelerinde de, uzun süre ilk 10'a giren Mount & Blade yapımcılarıyla, ülkemizdeki ve yurt dışındaki oyun sektörünü konuştuk. İşte genç yeteneklere yol gösterecek tüyoları içeren röportajımız.

Yıldız Teknik Üniversitesi geçtiğimiz günlerde, ilginç bir organizasyona mekan oldu. Kişisel Gelişim Sempozyumu adlı toplantının bu yıl ki, konusu oyunlar ve oyun yapımcılarıydı. TaleWorlds'ün de katıldığı bu organizasyona misafir olduk ve yapımcı firmayla sizin için ufak bir röportaj yaptık.

Keni oyununu yapmak isteyenlere tüyolar
Mount & Blade adlı oyunları sayesinde, Talesworlds dünya satış listelerine giren bir başarı gösterdi. Firmanın halkla ilişkiler uzmanı Ali Erkin ile Türkiye'deki ve yurt dışında oyun sektörü hakkında konuştuk.
Bu sektöre girmeye hevesli genç yapımcıların işine yarayacak tüyolardan, ülkemizde daha fazla oyun yapılması için gerekli konulara kadar birçok sorunun cevabını bu röportajda bulacaksınız.
:: Mount & Blade'i denediniz mi? Ülkemizde daha fazla oyun yapılmasını istiyor musunuz?
Yazan: Cem Süer
SDN - http://shiftdelete.net
Â*

Konu The Dark Knight tarafından (08-01-2010 Saat 21:02 ) değiştirilmiştir..

The Dark Knight - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
The Dark Knight
Editör
Görüntüleme: 1665
Alt 08-01-2010, 16:03   #2

since1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Asistan
Durumu: ÇevrimDışı
Tecrübe Puanı: 2
SDN Puanı: 28
since1453 is on a distinguished road

Canım sıkıldığında ara sıra yükleyip tekrar tekrar oynuyorum. Yakın zamanda online oynama imkanı çıkacak , şu an beta aşamasında online çıktığında büyük patlama yapması bekleniyo.
Alt 08-01-2010, 16:05   #3

SwateR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Rektör
Durumu: Çevrimiçi
Tecrübe Puanı: 4
SDN Puanı: 372
SwateR is just really niceSwateR is just really niceSwateR is just really niceSwateR is just really nice

::Mount & Blade'i denediniz mi?

Denemedim.Ama şimdiden merak ettim x)

::Ülkemizde daha fazla oyun yapılmasını istiyor musunuz?

Forumda Ülkemizde oyun yapılmamasını istemeyen üye çıkacağını zannetmiyorum.Yapılsa çok iyi olur.Bıktım artık yabancı oyunları oynamaktan.Zaten hepsinin dilide İngilizce oluyor.Oysa Crysis oyununda Cevat Yerli kardeşleriyle birlikte çok iyi iş çıkarmışlar.Oyunda istenilen tam olarak anlaşılıyor ve zevkide bir başka....Ama yapılsın demekle olmuyor işte.Oyunu yapacak olanlara sağlam bir sponsor lazım ki devamını getirebilsinler
Alt 08-01-2010, 16:08   #4

akrep_44_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyecik
Tecrübe Puanı: 1
SDN Puanı: 1
akrep_44_ is an unknown quantity at this point

bence crysis tarzı felan değil Osmanlıyı anlatan bir oyun yapılması daha güzel olur bence
Alt 08-01-2010, 16:23   #5

ArcShotTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Doçent
Tecrübe Puanı: 3
SDN Puanı: 17
ArcShotTR is on a distinguished road

İnşallah biz de yakında küçük çaplı online oyun yapımına başlıcaz inşallah Mount & Blade kadar iyi bir oyun yaparız

::Ülkemizde daha fazla oyun yapılmasını istiyor musunuz?
Tabiki istiyoruz ne kadar çok oyun yapılırsa o kadar gelişir ülkemizdeki oyun sektörü.
Alt 08-01-2010, 16:30   #6

Vendetta_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör
SDN Puanı: 282
Vendetta_ is a jewel in the roughVendetta_ is a jewel in the roughVendetta_ is a jewel in the rough

orda yanılmıyosam m&b ın kurucusunun ısmını verdı yardımcı olur vs dıye
onların forumundada bı kac ay takılmıslıgım var ve sunu dıyebılırmkı adam turk forumlarından cok yabancı forumları dolasıyo camur atmak gıbı olmasında oyle bı foruma sahıpler m&b nın oyununa donmek gerekırse oyun guzel ama soyle bı sorun var senaryo kıtlıgı cekıyo questler aynı yok at getır bıze 10 tane yok esek cal su koyden 5 tane yok sovalye yetıstır bılmem kac tane bı noktadan sonra baymaya baslıyo butuh harıtayı ele gecırdık dıyelım ee ondan sonra ne oluyo? hıc bısı sıl bastan tekrar oynuyosun

crysıs gıbı bı oyun beklemesınler baltalamasınlar dıyolar ama adamlar kac bın tane sayfalık senaryoyla ıse baslıyolar m&b ın senaryosunu kendımız cıkarsak yuz sayfa anca cıkar

onlıne oyunlarınında ben bı ıkı fıkrını gordum genelde Deathmatch ve teammatch tarzı bısı olcaktı egerkı boyle bısı olursa patlamanın etkısı sadece kendı caplarında olur o kadar

canım sıkıldıkca ındırır oynarım ama oynadıgım sure 2 haftayı gecmez cunku oyun sıkar adamı o yuzden ne para vermeyı dusundum sımdıye kadar ne de hevesle oynadım (crysis ilk cıktıgı zmn demosunu ındırmıstım sıstemım kaldırsaydı orjınalını gıdıp alcaktım yanı kısacası turk oyun sektorunun gelısmesı acısından katkıda bulunmayı severım)
Alt 08-01-2010, 16:34   #7
Rektör
Tecrübe Puanı: 6
SDN Puanı: 106
Miroğlu will become famous soon enoughMiroğlu will become famous soon enough

Hayır hiç denemedim...
Alt 08-01-2010, 16:55   #8

calvaria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör
Tecrübe Puanı: 3
SDN Puanı: 35
calvaria is on a distinguished road

Bence çok güzel bir oyun M&B savaş dinamikleriyle olsun hareket kabiliyetinin gercekciliğiyle olsun süper bi oyun inş daha iyilerinide yaparlar.
Alt 08-01-2010, 17:05   #9

Juggernaut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör
Tecrübe Puanı: 5
SDN Puanı: 108
Juggernaut will become famous soon enoughJuggernaut will become famous soon enough

TalesWorlds değil TaleWorlds

Oyun gayet başarılı RPG dalında.
Alt 08-01-2010, 18:51   #10

kosasker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Doçent
SDN Puanı: 147
kosasker will become famous soon enoughkosasker will become famous soon enough

Videoyu izledim... Türkiyede malesef oyunu bir kenara bırakın, herhangi bir sektöre ilişkin yazılım üretmek için maddi destek bulamıyorsunuz.

Oysaki yatırımcı 5 senede 1 koydu ise 20 kazanacak haberi yok....

Etiketler
mount blade, talesworlds, turkiyede oyun sektoru, oyun yapimcilari icin tavsiyeler

Seçenekler