User Tag List
Türk Oyun Sektörünün Geleceği
SDN Haberleri/Makaleleri (Yeni!) forumunda Türk Oyun Sektörünün Geleceği konusunu incelemektesiniz.
Yurt dışı satış listelerinde de, uzun süre ilk 10'a giren Mount & Blade yapımcılarıyla, ülkemizdeki ve yurt dışındaki oyun sektörünü konuştuk. İşte genç yeteneklere yol gösterecek tüyoları içeren röportajımız. Yıldız ...
-
08-01-2010 16:56 #1
Türk Oyun Sektörünün Geleceği
Yurt dışı satış listelerinde de, uzun süre ilk 10'a giren Mount & Blade yapımcılarıyla, ülkemizdeki ve yurt dışındaki oyun sektörünü konuştuk. İşte genç yeteneklere yol gösterecek tüyoları içeren röportajımız.
Yıldız Teknik Üniversitesi geçtiğimiz günlerde, ilginç bir organizasyona mekan oldu. Kişisel Gelişim Sempozyumu adlı toplantının bu yıl ki, konusu oyunlar ve oyun yapımcılarıydı. TaleWorlds'ün de katıldığı bu organizasyona misafir olduk ve yapımcı firmayla sizin için ufak bir röportaj yaptık.
This text will be replaced
Keni oyununu yapmak isteyenlere tüyolar
Mount & Blade adlı oyunları sayesinde, Talesworlds dünya satış listelerine giren bir başarı gösterdi. Firmanın halkla ilişkiler uzmanı Ali Erkin ile Türkiye'deki ve yurt dışında oyun sektörü hakkında konuştuk.
Bu sektöre girmeye hevesli genç yapımcıların işine yarayacak tüyolardan, ülkemizde daha fazla oyun yapılması için gerekli konulara kadar birçok sorunun cevabını bu röportajda bulacaksınız.
:: Mount & Blade'i denediniz mi? Ülkemizde daha fazla oyun yapılmasını istiyor musunuz?
Yazan: Cem Süer
SDN - http://shiftdelete.net
Â*Konu The Dark Knight tarafından (08-01-2010 Saat 22:02 ) değiştirilmiştir.
-
08-01-2010 17:03 #2
Canım sıkıldığında ara sıra yükleyip tekrar tekrar oynuyorum. Yakın zamanda online oynama imkanı çıkacak , şu an beta aşamasında online çıktığında büyük patlama yapması bekleniyo.
-
08-01-2010 17:05 #3
::Mount & Blade'i denediniz mi?
Denemedim.Ama şimdiden merak ettim x)
::Ülkemizde daha fazla oyun yapılmasını istiyor musunuz?
Forumda Ülkemizde oyun yapılmamasını istemeyen üye çıkacağını zannetmiyorum.Yapılsa çok iyi olur.Bıktım artık yabancı oyunları oynamaktan.Zaten hepsinin dilide İngilizce oluyor.Oysa Crysis oyununda Cevat Yerli kardeşleriyle birlikte çok iyi iş çıkarmışlar.Oyunda istenilen tam olarak anlaşılıyor ve zevkide bir başka....Ama yapılsın demekle olmuyor işte.Oyunu yapacak olanlara sağlam bir sponsor lazım ki devamını getirebilsinler
-
08-01-2010 17:08 #4
bence crysis tarzı felan değil Osmanlıyı anlatan bir oyun yapılması daha güzel olur bence
-
08-01-2010 17:23 #5
İnşallah biz de yakında küçük çaplı online oyun yapımına başlıcaz inşallah Mount & Blade kadar iyi bir oyun yaparız

::Ülkemizde daha fazla oyun yapılmasını istiyor musunuz?
Tabiki istiyoruz ne kadar çok oyun yapılırsa o kadar gelişir ülkemizdeki oyun sektörü.
-
08-01-2010 17:30 #6
orda yanılmıyosam m&b ın kurucusunun ısmını verdı yardımcı olur vs dıye
onların forumundada bı kac ay takılmıslıgım var ve sunu dıyebılırmkı adam turk forumlarından cok yabancı forumları dolasıyo
camur atmak gıbı olmasında oyle bı foruma sahıpler m&b nın oyununa donmek gerekırse oyun guzel ama soyle bı sorun var senaryo kıtlıgı cekıyo questler aynı yok at getır bıze 10 tane yok esek cal su koyden 5 tane yok sovalye yetıstır bılmem kac tane bı noktadan sonra baymaya baslıyo butuh harıtayı ele gecırdık dıyelım ee ondan sonra ne oluyo? hıc bısı sıl bastan tekrar oynuyosun
crysıs gıbı bı oyun beklemesınler baltalamasınlar dıyolar ama adamlar kac bın tane sayfalık senaryoyla ıse baslıyolar m&b ın senaryosunu kendımız cıkarsak yuz sayfa anca cıkar
onlıne oyunlarınında ben bı ıkı fıkrını gordum genelde Deathmatch ve teammatch tarzı bısı olcaktı egerkı boyle bısı olursa patlamanın etkısı sadece kendı caplarında olur o kadar
canım sıkıldıkca ındırır oynarım ama oynadıgım sure 2 haftayı gecmez cunku oyun sıkar adamı o yuzden ne para vermeyı dusundum sımdıye kadar ne de hevesle oynadım (crysis ilk cıktıgı zmn demosunu ındırmıstım sıstemım kaldırsaydı orjınalını gıdıp alcaktım yanı kısacası turk oyun sektorunun gelısmesı acısından katkıda bulunmayı severım)
-
08-01-2010 17:34 #7
Hayır hiç denemedim...
-
08-01-2010 17:55 #8
Bence çok güzel bir oyun M&B savaş dinamikleriyle olsun hareket kabiliyetinin gercekciliğiyle olsun süper bi oyun inş daha iyilerinide yaparlar.
-
08-01-2010 18:05 #9
-
08-01-2010 19:51 #10
Videoyu izledim... Türkiyede malesef oyunu bir kenara bırakın, herhangi bir sektöre ilişkin yazılım üretmek için maddi destek bulamıyorsunuz.
Oysaki yatırımcı 5 senede 1 koydu ise 20 kazanacak haberi yok....
Konu Bilgileri
Bu konuyu görüntüleyenler
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)