User Tag List
Dial-Up'la İnternette Yapamadıklarımız
SDN Haberleri/Makaleleri (Yeni!) forumunda Dial-Up'la İnternette Yapamadıklarımız konusunu incelemektesiniz.
İnternetin uçsuz bucaksız fırsatlarından yararlanabilmemiz için birçok servis, genişband kullanıcısı olmamızı ön koşul olarak sunuyor. Peki ya Dial-Up bağlantıya sahip olsaydık? İnternet ile yapabildiklerimizin haddi hesabı yok. Artık oturduğumuz yerden ...
-
24-11-2009 16:11 #1
Dial-Up'la İnternette Yapamadıklarımız
İnternetin uçsuz bucaksız fırsatlarından yararlanabilmemiz için birçok servis, genişband kullanıcısı olmamızı ön koşul olarak sunuyor. Peki ya Dial-Up bağlantıya sahip olsaydık?
İnternet ile yapabildiklerimizin haddi hesabı yok. Artık oturduğumuz yerden alışveriş yapabilir, öğle yemeğimizi sipariş edebilir, sosyalleşebilir, müzik dinleyebilir, çocukluğumuzun tv yapımlarını izleyebilir, hatta çok daha fazlasını yapabiliriz. Peki internet bu günlere gelene kadar nasıl bir yoldan geçti? Tabii ki eskiden ADSL ve diğer internet bağlantıları yoktu. Birçoğumuz Dial-Up dediğimiz bağlantıyla internete giriyorduk.
-
24-11-2009 16:42 #2
İlk internete girdiğimde 5-6 sene önce dialup 145 146 dan girmiştim 200 milyon fatura gelmişti ayrıca telefonda meşgul oluyor görüşme yapılamıyor Allah'tan gece girmişim gece tarifesi biraz daha ucuz indirimliymiş birdahada tövbe ettim dialup'tan asla internete bağlanmıyacam...
-
24-11-2009 16:46 #3
KnightOnline ve Silkroad türü Oyunlarıda Oynayamacaktık Bu Es Geçilmiş
-
24-11-2009 16:53 #4
Napster'dan müzik çekerken 5 k hızı görmüştüm de hemen arkadaşı aramıştım. Olm manyak hızlı çekiyo lem bu diye

-
24-11-2009 19:40 #5
-
25-11-2009 10:46 #6
belki "skype" programi kullanilmiyordur ama internet uzerinden baska sekilde telefon edebiliyorduk. ben dial up kullanirken bir site uzerinden amerika ile gorusebiliyordum. hemde gayet kaliteli bir sekilde ve 10 dk. ucretsizdi..
-
25-11-2009 10:54 #7
-
25-11-2009 21:48 #8
Türkçemizde bu dial-up 'un karşılığı çevirmeli ağ olarak varken, ısrarla "yazılışı farklı, okunuşu farklı !" dial-up sözcüğünü kullanmak neden, onu anlamadım?
Teknoloji konusunda herkese örnek olabilecek bilgi ve ar-ge'ye sahip olmak, beraberinde Türkçeyi güzel kullanma sorumluluğunu da getirmeli diye düşünüyorum. Shift Delete olarak buna özen gösterdiğiniz de oluyor ama hiç önemsenmediği de oluyor.
Türkçe hepimizin ortak malı, onu biz korumazsak kimse korumaz.
Türkçe bizim ortak kültürümüz.
Bu siteye gelenlerin büyük çoğunluğunu, birbirine bağlayan, sahip çıkmamızı bekleyen en önemli kültür mirasımız.
Konu Bilgileri
Bu konuyu görüntüleyenler
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)