User Tag List

Gösterilen sonuçlar: 1 ile 8 ve 8

Dial-Up'la İnternette Yapamadıklarımız

SDN Haberleri/Makaleleri (Yeni!) forumunda Dial-Up'la İnternette Yapamadıklarımız konusunu incelemektesiniz.

İnternetin uçsuz bucaksız fırsatlarından yararlanabilmemiz için birçok servis, genişband kullanıcısı olmamızı ön koşul olarak sunuyor. Peki ya Dial-Up bağlantıya sahip olsaydık? İnternet ile yapabildiklerimizin haddi hesabı yok. Artık oturduğumuz yerden ...

Standart Dial-Up'la İnternette Yapamadıklarımız

İnternetin uçsuz bucaksız fırsatlarından yararlanabilmemiz için birçok servis, genişband kullanıcısı olmamızı ön koşul olarak sunuyor. Peki ya Dial-Up bağlantıya sahip olsaydık?

İnternet ile yapabildiklerimizin haddi hesabı yok. Artık oturduğumuz yerden alışveriş yapabilir, öğle yemeğimizi sipariş edebilir, sosyalleşebilir, müzik dinleyebilir, çocukluğumuzun tv yapımlarını izleyebilir, hatta çok daha fazlasını yapabiliriz. Peki internet bu günlere gelene kadar nasıl bir yoldan geçti? Tabii ki eskiden ADSL ve diğer internet bağlantıları yoktu. Birçoğumuz Dial-Up dediğimiz bağlantıyla internete giriyorduk.

İlk internete girdiğimde 5-6 sene önce dialup 145 146 dan girmiştim 200 milyon fatura gelmişti ayrıca telefonda meşgul oluyor görüşme yapılamıyor Allah'tan gece girmişim gece tarifesi biraz daha ucuz indirimliymiş birdahada tövbe ettim dialup'tan asla internete bağlanmıyacam...

NikeSteeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KnightOnline ve Silkroad türü Oyunlarıda Oynayamacaktık Bu Es Geçilmiş

mr_rain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Napster'dan müzik çekerken 5 k hızı görmüştüm de hemen arkadaşı aramıştım. Olm manyak hızlı çekiyo lem bu diye

OnLT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yaklaşık 5 yıl önce sanırım Koç.net ile

cnr
    cnr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    cnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

belki "skype" programi kullanilmiyordur ama internet uzerinden baska sekilde telefon edebiliyorduk. ben dial up kullanirken bir site uzerinden amerika ile gorusebiliyordum. hemde gayet kaliteli bir sekilde ve 10 dk. ucretsizdi..

gvn
    gvn isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    gvn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

vayy be eski günler aklıma güzel ama ozamanlar

MaviAteş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Türkçemizde bu dial-up 'un karşılığı çevirmeli ağ olarak varken, ısrarla "yazılışı farklı, okunuşu farklı !" dial-up sözcüğünü kullanmak neden, onu anlamadım?

Teknoloji konusunda herkese örnek olabilecek bilgi ve ar-ge'ye sahip olmak, beraberinde Türkçeyi güzel kullanma sorumluluğunu da getirmeli diye düşünüyorum. Shift Delete olarak buna özen gösterdiğiniz de oluyor ama hiç önemsenmediği de oluyor.

Türkçe hepimizin ortak malı, onu biz korumazsak kimse korumaz.
    Türkçe bizim ortak kültürümüz.

Bu siteye gelenlerin büyük çoğunluğunu, birbirine bağlayan, sahip çıkmamızı bekleyen en önemli kültür mirasımız.

Konu Bilgileri

Bu konuyu görüntüleyenler

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)