User Tag List
Bad Ptr Yaklama?
Programlama forumunda Bad Ptr Yaklama? konusunu incelemektesiniz.
Visual Studio 2010 da C++ de yapamaya çalıştığım programda "Bad Ptr" nasıl yakalanabilinir. "Hata burada" olarak belirttiğim satırda Bad Ptr bir türlü yakalamayı başaramadım. Yardımlarınızı bekliyorum Kod: #include <stdarg.h> #include ...
-
11-02-2012 23:07 #1
Bad Ptr Yaklama?
Visual Studio 2010 da C++ de yapamaya çalıştığım programda "Bad Ptr" nasıl yakalanabilinir. "Hata burada" olarak belirttiğim satırda Bad Ptr bir türlü yakalamayı başaramadım.
Yardımlarınızı bekliyorum
Kod:#include <stdarg.h> #include <conio.h> #include <stdio.h> #include <string.h> char *MultiStrCat(char * first, ...); int main(int argc, char* argv[]) { char *str1 ="Hello World1"; char *str2 ="Hello World2"; char *str3 ="Hello World3"; char *StrMix; StrMix =MultiStrCat(str1,str2,str3); printf("%s\n",StrMix); getch(); return 0; } char *MultiStrCat(char * first, ...) { int totlen; char * item; int count = 0, sum = 0; item = first; va_list marker; va_start( marker, first ); while(true) { count++; sum = sum+ strlen(item); item = (char*) va_arg( marker, char*); if (item ==NULL) {break;} //Hata burada } va_end(marker); char *buffer =new char[sum+1]; *(buffer+0)='\0'; strcpy(buffer,first); va_start( marker, first ); for (int c=0;c<count-1;c++){ item = va_arg( marker, char*); strcat(buffer,item); } return(buffer); }
-
12-02-2012 00:22 #2
-
12-02-2012 00:57 #3
-
13-02-2012 10:12 #4
Selam ;
Bad Ptr dedigi, bad pointer , zaten hata mesajindada acik acik gostermis Visual studio. va_arg macro icerdiginden sana devamli pointer dondurecektir, ama diyeliki senin fonksiyonuna 2 parametre girilmis, dongunun 3. iterasyonunda item pointerin sacma sapan bir deger gondereceginden boyle bir hata alacaksin, Kac parametrenin olduguna ve bu parametrelerin tipinin dogru girildigini bir sekilde kontrol etmen lazim. Sana http://www.cplusplus.com/reference/c...stdarg/va_arg/ ornegine bakmani oneririm, gordugun gibi buradaki ilk parametre kac tane paramatre gelecegidir.
Kolay gelsin
Konu Bilgileri
Bu konuyu görüntüleyenler
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)