User Tag List
VB.NET Kayan yazı kodumda bir problemim var
Programlama forumunda VB.NET Kayan yazı kodumda bir problemim var konusunu incelemektesiniz.
Arkadaşlar kayan yazı kodumda bir sorunum var bir labelin içinde bir yazının kaymasını istiyorum bunuda yaptım ama sorun bu yazının illaki bu labelin özelliklerinden girilmiş olması lazım yoksa çalışmıyor ben ...
-
06-02-2012 10:38 #1
VB.NET Kayan yazı kodumda bir problemim var
Arkadaşlar kayan yazı kodumda bir sorunum var bir labelin içinde bir yazının kaymasını istiyorum bunuda yaptım ama sorun bu yazının illaki bu labelin özelliklerinden girilmiş olması lazım yoksa çalışmıyor ben ise bu yazıya değişken atayarak çalıştırmak istiyorum mesela
Dim yazi As String = "Türkiye Cumhuriyeti"
yazi stringinin Label1 içinde kaymasını istiyorum kodumda nasıl bir düzeltme yapmalıyım? Labelleri kaydırma yöntemide var ama benim kullanacağım yere uygun değil aşağıdaki kod çok uygun.
Kod:Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick Me.Label1.Text = Me.Label1.Text.Substring(1) + Me.Label1.Text.Substring(0, 1) End Sub ' Form_Load kısmınada Me.Timer1.Start()
-
06-02-2012 22:32 #2
Bu şekilde de olur fakat kayan yazıların şık gözükmesi için bir usercontrol içerisine String i bitmap olarak coordinat şeklinde yazdırırsan hoş akışlar elde edebilirsin.
Kod:Public Class Form1 Private Sub Button1_Click(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button1.Click Timer1.Interval = 200 Timer1.Enabled = True Label1.Text = "Türkiye Cumhuriyeti" End Sub Private Sub Timer1_Tick(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick Static TimerCounter As Integer = 0 Static LabelText As String = Label1.Text If TimerCounter <= Len(LabelText) Then Label1.Text = Mid(LabelText, 1 + TimerCounter) TimerCounter += 1 Else Timer1.Enabled = False End If End Sub End Class
-
07-02-2012 12:11 #3
Yazdığın kodda yazı bir defa kayıyor sürekli kayan yazı lazım elimde kordinat kullanarak yazı kaydırma kodu var ama benim kullanacağım yerlerde işe yaramaz yazı kaydırma lazım
-
07-02-2012 12:46 #4
teşekkürler...
-
07-02-2012 14:13 #5
Gösterdiğim şekilde pixel pixel kaydırma daha şık duruyor
Kod:Public Class Form1 Class ScrollingText Inherits UserControl Dim gr As System.Drawing.Graphics Dim bm As System.Drawing.Bitmap Dim PicWidth As Integer = 0 Dim PicHeight As Integer = 0 Dim RefreshTimer As New Timer Dim UsedFont As New Font("Ariel", 12) Dim gXOffsetValue As Integer = 0 Dim ScrollDirection As Integer = 1 Dim ScrollText As String = "" Dim FontColor As Brush Dim BackgroundColor As Color Sub New() Me.Width = 150 Me.Height = 20 PicWidth = Me.Width PicHeight = Me.Height FontColor = Brushes.Red BackgroundColor = BackColor ScrollText = "Türkiye Cumhuriyeti" bm = New System.Drawing.Bitmap(PicWidth, PicHeight) gr = System.Drawing.Graphics.FromImage(bm) AddHandler Me.Paint, AddressOf UserControl_Paint AddHandler RefreshTimer.Tick, AddressOf RefreshTimer_Tick gr.Clear(BackgroundColor) DrawCoordText(ScrollText, 0, 0) RefreshTimer.Interval = 10 RefreshTimer.Enabled = True End Sub Public Sub DrawCoordText(ByVal pText As String, ByVal pStartX As Integer, ByVal pStartY As Integer) gr.Clear(BackgroundColor) gr.DrawString(pText, UsedFont, FontColor, New Point(pStartX, pStartY)) Me.Refresh() End Sub Private Sub UserControl_Paint(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.PaintEventArgs) e.Graphics.DrawImage(bm, New Point(0, 0)) End Sub Private Sub RefreshTimer_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) If ScrollDirection = -1 Then If gXOffsetValue <= -gr.MeasureString(ScrollText, UsedFont).Width Then ScrollDirection = 1 End If gXOffsetValue = gXOffsetValue + ScrollDirection End If If ScrollDirection = 1 Then If gXOffsetValue >= Me.Width Then ScrollDirection = -1 End If gXOffsetValue = gXOffsetValue + ScrollDirection End If DrawCoordText(ScrollText, gXOffsetValue, 0) End Sub End Class Private Sub Button1_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click Dim st As New ScrollingText Controls.Add(st) st.Top = 0 : st.Left = 0 End Sub End Class
Konu Bilgileri
Bu konuyu görüntüleyenler
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)