Gösterilen Sonuçlar: 1 ile 11 ve 11

Konu: C de Zaman Fonksiyonlarının Kullanımı

  1. #1
    Üyecik
    Üyelik Tarihi
    26-06-2009
    Yaş
    23
    Mesajlar
    30

    Standart C de Zaman Fonksiyonlarının Kullanımı

    Merhaba arkadaşlar .C de klavyeden saat girişi almak istiyorum.time.h fonksiyonu kullanarak nasıl yapabilirim?

  2. #2
    Profesör annttiigs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    07-02-2007
    Yaş
    30
    Mesajlar
    2.593
    time.h bir fonksiyon değildir. bir kütüphanedir. gördüğüm kadarı ile time.h içinde böyle bir gettime tarzı bir metod yok. time.h'ı açıp kullanabileceğin bir metod ya da dönüştürücü bulmalısın.

  3. #3
    Profesör
    Üyelik Tarihi
    11-04-2011
    Yaş
    36
    Mesajlar
    4.352
    sanırım bura sana yardımcı olur

    http://www.sanalkurs.net/cde-stdlibh...nesi-2206.html

  4. #4
    Üyecik
    Üyelik Tarihi
    26-06-2009
    Yaş
    23
    Mesajlar
    30
    demek istediğim kullanıcıya işe ne zaman geldin diye soracam o da saat girişi yapacak(örneğin 08:00)time.h ta sistemin kendi saatini baz alıyor .

  5. #5
    Asistan fyodor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    03-07-2009
    Yaş
    26
    Mesajlar
    233
    Tamam o yazdığın şekil alabilirsin saati. Sonra kontrol edeceksin tabi saat formatına uygun mu diye.

  6. #6
    Super Moderator erenberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    10-05-2010
    Yaş
    24
    Mesajlar
    11.150
    Klavyeden bir giriş almak istiyorsan direk scanf'i (stdio.h kütüphanesinde) kullanmalısın. time.h kütüphanesiyle işin yok.

  7. #7
    Üyecik
    Üyelik Tarihi
    26-06-2009
    Yaş
    23
    Mesajlar
    30
    klavyeden giriş aldığım zaman onu saat olarak tanımasını istiyorum.
    Konu haber77 tarafından (21-10-2011 Saat 16:32 ) değiştirilmiştir.

  8. #8
    Super Moderator erenberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    10-05-2010
    Yaş
    24
    Mesajlar
    11.150
    Öyle bir şey yok C'de. Anladığım kadarıyla sen yeni başladın bu işe, o yüzden şöyle yapabilirsin: Adama ilk işe geldiği saati sor, o da mesela 12 girsin; sonra dakikayı iste, 35 girsin. Sonrasında "işe 12:35'te geldiniz." yazdır ekrana. Bunu beğenmediysen şöyle yapabilirsin: Adamdan geldiği zamanı saat ve dakika arasında boşluk koyarak girmesini iste. Scanf ile okuma yaparken scanf(" %d %d", &saat, &dakika); şeklinde okuma yaparsın bu sayede ayrı ayrı değişkenlere atayabilirsin ve sonra yazdırırken printf("\nIse saat %d:%d iken geldiniz.", saat, dakika); şeklinde yaparsın.

  9. #9
    Üyecik
    Üyelik Tarihi
    26-06-2009
    Yaş
    23
    Mesajlar
    30
    teşekkür ederim.

  10. #10
    SDN Okuru
    Misafir
    arkadaşlar şuan bir oyun üzerinde çalışıyorum ve final etabı için oyuncuma 20 sn lik bir süre vermem lazım fakat bunu ekranda nasıl gösterceğimi bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim çok acil

  11. #11
    Alıntı SDN Okuru Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar şuan bir oyun üzerinde çalışıyorum ve final etabı için oyuncuma 20 sn lik bir süre vermem lazım fakat bunu ekranda nasıl gösterceğimi bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim çok acil
    bir timerla saniyeyi tut. text box olustur bir tane. timerin tick olayinda textboxun icindeki bir artsin. bir if ile 20 sn olup olmadigini kontrol ettir.

    basarilar

Konu Bilgileri

Bu konuyu görüntüleyenler

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 12
    Son Mesaj: 19-08-2011, 21:02
  2. İstanbul Dile Geldi - Gel Zaman Git Zaman
    uma350 - forum Diğer Kültür / Sanat Konuları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 13-12-2010, 18:07
  3. Fikret Kızıok - Zaman zaman
    spybot - forum Müzik
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 21-03-2010, 22:59
  4. Hdd kullanımı
    Darknes$ - forum Donanım Sorunları ve Çözümler
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 11-01-2010, 00:09
  5. Cpu kullanımı
    gümüşhane - forum Donanım Sorunları ve Çözümler
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 17-11-2008, 20:41

Bookmarks

Bookmarks