Tigoes K2 (Combo Set) Alınır mı?

  • Evet

  • Hayır


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Bu konuyu okuyanlar

mttzn

Doçent
Katılım
28 Kasım 2013
Mesajlar
872
Reaksiyon puanı
459
Puanları
63
Yaş
31

Yeni bir incelemeye daha hoşgeldiniz. Bugün incelemek için elimde olan ürün Türkiye’nin en ucuz mekanik klavyesi Tigoes K2. Bu arada yanında Mouse ile birlikte geliyor, yani uygun fiyatlı bir combo setten bahsediyoruz. Şimdi hiç zaman kaybetmeden Tigoes K2’nin incelemesine başlayalım.

Tigoes markasını özellikle K9 modeliyle bilmeyen yoktur. Kendisi 50TL fiyatının altında mekanik hissiyatlı arka aydınlatmalı bir klavye. Şuan elimizde olan ürünü ise gerçek bir mekanik klavye olan K2 modeli.

86f72407e7e4961-1-598x399.jpg


Tigoes K2 Kutu Tasarımı
K2’nin kutusunun ön yüzünde klavye ve mouse’un siyah modelinin görseline yer verilmiş. Tigoes logosu ve onun hemen altında “Spectrum LED Back Light” ikonu bulunuyor. İncelemenin ilerleyen aşamasında LEDler hakkında daha geniş yorumumu yapacağım ama şimdiden söyleyeyim kutuda yazıldığı gibi göz kamaştıran bir arka aydınlatma falan yok, inanmayın. LED ikonunun hemen altında mekanik anahtar olarak “Blue Switch” kullanıldığı belirtilmiş ve kutunun ön yüzeyinin sağ altında çıkartılabilir bilek desteği vurgulanmış. Arka kısımda klavye ve mouse’un ulaşabileceğimiz en detaylı bilgilerine yer vermişler ki başka bir kaynakta daha fazla bilgi sunulmamış. Ön yüzeyde siyah modeli kullanılırken arka yüzeyde beyaz olan modeli resmedilmiş. Kutu tasarımı hakkında gördüğüm en büyük eksiklik; siyah ve beyaz renkli modelleri için ayrı kutular yapılmamış olması. Hazır bahsetmişken kutudan da anlayacağınız üzere Tigoes K2’nin Siyah ve Beyaz renk modelleri mevcut. Benim incelediğim rengi ise siyah modeli.

b55ceb70262025a-1-598x399.jpg


Tigoes K2 Kutu Sunumu ve İçeriği
Kutu’yu açtığımızda bizleri klavye, Mouse ve 2 adet yedek “Blue Switch” karşılarken kutunun altındaki gizlenmiş kısımda bilek desteğimiz çıkıyor. Ek olarak 2 adet switch yollamalarının sebebini nedir bilinmez ama 3. parti Çin malı olduğundan bozulur mozulur da bişey olursa yedek bulunsun ellerinde düşüncesi olabilir. Tabi bu benim düşüncem. Kutudan kullanım kılavuzu veya garanti belgesi çıkmıyor. Normal şartlar da bu tarz belgeler hazırlanıp kutu içerisinde bulunmak zorundadır ama Tigoes markası bunu da çok görmüş bizlere. Ayrıca switchleri çıkartmak için ek bir aparat kutuda bulunmuyor, bilginize.


Kutu Açılımı ve Ön İnceme Videosu

5f3d955c2522f72-598x399.jpg


Klavye’nin Teknik ve Fiziksel Detayları
Özellikle klavye tasarımıyla Mouse ise malzeme kalitesiyle beni şaşırtmayı başardı. Klavye’de kullanılan parlak ABS plastik dışarıdan ilk bakıldığında çok hoş duruyor fakat malzeme kalitesi anlamında sınıfta kalıyor. Yukarıdan aşağıya hafif kavisli tasarımı ilk bakıldığında dikkatimi çekti. Bilek desteğinde kullanılan plastik daha dokulu bir malzemeden yapılmış fakat onunda kalitesinin çok iyi olduğunu söylemek zor. Yine de fiyat olarak bu kadar ucuz olan bir klavyede bilek desteğini düşünmeleri bile yeterli. Klavyenin üzerinde Tigoes logosu metal bir levha ile yön tuşlarının hemen üstüne işlenmiş. Bildirim ışıkları içinde uygulanan çıkıntılı tasarım ilginç olmuş. Ayrıca F tuşları için ek bir boşluk bırakılması da güzel olmuş. Keycapsların malzeme kalitesi diğer Çin üretimi klavyelerle aynı. Aslına bakarsanız Tigoes K2 klavyesi Türkçe tuş dizilimine sahip değil ama Tigoes bu iş için ek bir çalışma yaparak tuşların altına Türkçe harfleri ve benzeri fonksiyon işaretlerini ekleyerek bu sorunu ortadan kaldırmış. Çok güzel durmasa estetikten önce işlevsellik gelir.

6306d7c7a5a7d4a-1-598x399.jpg


En çok ilginizi çeken kısma yani switch kısmına göz atacak olursak Tigoes K2’de markası ve basım ömrü belli olmayan bir Blue switch kullanılmış. Hissiyat olarak Cherry MX’e göre basımı daha rahat ve ses şiddeti de sanki biraz daha az. Kalitesi konusunda ise bırakın Cherry MX’le diğer bilindik switchlerle bile kıyaslanamaz. Uygun fiyatlı yapalım diye her şeyden çalmışlar açıkçası.

af38334c05915ea-1-598x399.jpg


1.6m açık gri renkte altın uçlu olmayan USB 2.0 bağlantılı kabloya sahip. Klavye fiziksel olarak 44cm uzunluğa 21,8cm genişliğe sahip. Klavyenin yukarıdan aşağıya eğimli yapısı gereği minimum 1,6cm maksimum 2,4cm yüksekliğe sahip ama klavyenin altında bulunan yükseltmelerle de 4.3cm yüksekliğine ulaşıyor. Ağırlık olarak net bir bilgi verilmemiş fakat 1kg’ın üstünde bir ağırlığa sahip. Klavyenin altında 2 bilek desteğinin altında da 2 tane olmak üzere toplamda 4 adet silikon yüzeyle kullanılan yüzeyden kayıp gitmeyi engelliyor. Bu arada Tigoes K2’nin önemli bir diğer özelliği su geçirmiyor olması. Açıkçası ben cesaret edip denemedim sizde çok abartmayın yani suda kullanmak gibi fantazilere girişmeyin. Bu tarz özellikler genellikle klavye başında yaşanan aksilikler sonucunda sıvının klavyeye zarar vermemesi için yapılır. Dikkat ederseniz klavyenin tasarım detayları da suyun klavye üzerinden tali olması düşünülerek tasarlanmış.



8421ad07041b18f-1-598x399.jpg

Üstteki: Motospeed CK108 Alttaki: Tigoes K2



Klavye’nin Arka Aydınlatmaları
Klavyenin mekanik olmasının dışında her oyuncu klavyesinde artık görmeye alıştığımız arka aydınlatmalar Tigoes K2’de de mevcut. FN + 1’den 9 kadar kısımda 9 adet moda sahip. Ayrıca ışık şiddetini kısıp açabiliyoruz bu işlem için Page Up ve Page Down tuşlarını kullanıyoruz. Arka aydınlatma için kullanılan LEDler her switche özel bağlanmamış. Elektronik devreye bağlanmış ve sayı olarak daha az LED kullanılmış. Bu yüzden özellikle Tigoes K2’in siyah modelinde arka aydınlatmaları sabah saatlerinde görmek çok güç. Gerçi karanlık ortamda da denediğimde ışık şiddetinin kısık olması beni tatmin etmedi. Bu arada klavyede RGB kelimesinde geçen Red, Green ve Blue renkleri var sadece. Sanırım Tigoes bize kelime şakası yapmış RGB LEDli diyerek ama ne yazık ki bu şekilde RGB olmuyor.

b8a8e665ae6e6a3-1-598x399.jpg

Mouse’un Teknik ve Fiziksel Detayları

Mouseun detaylara bakacak olursak Mouse’un tasarımı pek hoşuma gitmedi açıkçası. Daha sade olmasını dilerdim. Simetrik tasarımıyla sol ve sağ el kullanımına uygun. Zaten bu tarz kombo setlerden çıkan Mouselar çift el içinde uygun olmakta. Boyut olarak büyük bir Mouse. Sol ve sağ kısmında bulunan tekerlek gibi duran kısmı ilk bakışta dikkati çeken kısımları oldu. Kullanılan plastik malzeme fiyatına göre iyi olmuş. Alt yüzeyindeki skatezlerinde bir oyuncu mouse’u için yeterli boyutlarda. Mouse’un kırmızı, yeşil, sarı, açık mavi, lacivert, mor ve beyaz olmak üzere toplamda 7 farklı renk desteği 1200, 1600, 2400 ve 3200 olmak üzere 4 adette DPI/CPI ayarı bulunmakta. LEDler üst ve alt kısımda birbirinden farklı yanarak güzel bir görüntü sağlıyor. DPI/CPI ayarının ayarlanabilir olacağını düşünmüyordum ama en azından daha fazla geçiş seçeneği bulunmasını isterdim. Bu arada mouse da klasik olarak 6 adet tuş bulunuyor. Sol yanda 2 adet sol ve sağ klik, orta tekerlek ve DPI tuşu. Tutuş olarak avuç içi ve pençe tutuşlarına daha yatkın. İçerisinde kullanılan sensör ve tuşlarında kullanılan switchlerin marka veya modelleri hakkında bir bilgi verilmemiş. 1.5m hafif karbon kökenli kevlar örgü iplikli USB 2.0 bağlantılı kabloya sahip.

91bc3b1a6a0d118-1-598x399.jpg


Klavye Kullanım Deneyimleri
Kısa süreli kullanımım sonucunda klavyede kullanılan Blue Switch’in yazı yazarken klik sesi çıkmasına rağmen basmaması gibi sorunlarla karşılaştım. Bildiğini üzere mekanik klavye switchleri renklerine ve markalarına göre değişkenlik göstermekte fakat hangi swicth olursa olsun tuşun tamamına basmadan basımı algılaması gerekir. Tigoes K2’de tuşa yarım basmaların çoğunda algılamaması mekanik klavye kullanım deneyimini yarım bırakıyor. Ayrıca oyun deneyimlerinde beni tatmin etmedi.

9559fe09c4250ee-1-598x399.jpg


Mouse Kullanım Deneyimleri
Mouse da ise en büyük sorun yan tuşların basım hissiyatının her an bozulabilecek gibi olması. Tasarım olarak hoşuma gitmese uygun fiyatlı olmasından dolayı pek gözüme batmadı ama mouse’un genel olarak pek uzun ömürlü olacağını düşünmüyorum.

Tigoes K2’nin Fiyatı
Her ürünün teknik detaylarından önce merak edilen tarafı fiyatına bakacak olursak. Tigoes K2 N11’den 139TL’ye alabileceğiniz bir klavye Mouse seti. Türkiye’de satılan en ucuz mekanik klavye olma özelliğine sahip.

Ürünün Linki: Tigoes K2 Usb Mekanik Blue Switch Gaming Siyah Klavye Mouse Set - n11.com

ca99745111e8fd6-1-598x336.jpg


Tigoes K2’in Artı ve Eksileri
Artıları;

  • Türkiye’den hızlı bir şekilde alınabiliyor olması ve Türkiye garantisi,
  • Bir kombo set için çok uygun fiyattı,
  • Klavyenin su geçirmemesi,
  • Klavyenin tasarımı,
  • Çıkartılabilir bilek desteği,
  • Her ne kadar kalitesiz olsa da bir mekanik klavye olması,
  • Klavyede Türkçe karakterlerin ekstra olarak eklenmiş olması.
Eksileri;

  • Blue mekanik switchlerinin kalitesizliği,
  • Klavye’de kullanılan plastik malzemenin parmak izi bırakması ve çizilmeye çok duyarlı olması,
  • Klavyede kullanılan arka aydınlatmanın ışık seviyesinin azlığı, ışığın homojen yayılmaması ve 3 renk ile sınırlı olması,
  • Kutu içerisinden tuşları çıkartmak için aparat çıkmaması,
  • Mouseda kullanılan sensörün hiç iyi olmaması,
  • Çok büyük bir eksi olmasa da Mouse tasarımı,
  • Klavyede “Win Lock” ışığı olmaması. Açık mı kapalı mı deneyerek anlayabiliyoruz
Genel olarak Tigoes K2 Türkiye şartlarında alınabilecek en ucuz mekanik klavye. Fakat benim tavsiyem bu ürüne hiç bulaşmadan Çinden $40-45’a klavye almanız yönünde olacaktır. En azından kullanılan switchin markasının belli olduğu gerçek bir RGB klavye almış olacaksınız. Puana geçecek olursak, kendimi daha yüksek bir puan vermek için zorlasam da ancak puan olarak bende 4/10 alabildi. Her neresinden bakacak olursak olalım elimizde kalan bir ürün oldu. Boşuna paranızı çöpe atmayın ve Tigoes K2’den uzak durun derim ama yine de tercih sizin.

İncelemenin burada sonuna geldik, bir sonraki inceleme ürününde görüşmek üzere kendinize iyi bakın hoşçakalın.
 

Samed Yelgel

Asistan
Katılım
17 Ağustos 2017
Mesajlar
223
Reaksiyon puanı
130
Puanları
43
Ellerinize kollarınıza sağlık çok güzel ve detaylı bir anlatım olmuş sanırım klavyeyi alacağım beni tatmin etti :D
 

Samed Yelgel

Asistan
Katılım
17 Ağustos 2017
Mesajlar
223
Reaksiyon puanı
130
Puanları
43
Teşekkür ederim :) Alma konusunda umarım ciddi değilsinizdir :)
Şu an ciddiyim sanırım :D Ama o fiyata daha iyi klavye de bulabilirim her halde :D Çünkü artık klavye şart klavyem bozuldu dün, telefonun klavyesini bilgisayar a bağlıyorum :d en iyisi ucuz yollu bir tane almak :D
 

mttzn

Doçent
Katılım
28 Kasım 2013
Mesajlar
872
Reaksiyon puanı
459
Puanları
63
Yaş
31
Benim önerim ucuz da olsa bildiğin markalarda pek dışına çıkma. En azından Tigoes'e bulaşma...
 

utkuversus

Mizuru
Emektar
Katılım
12 Temmuz 2015
Mesajlar
17,626
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
13,134
Puanları
113
Yaş
20
Biraz hort gibi olacak ama yanlış bilgilendirme var. Klavye kesinlikle mekanik değil. Eğer klavye hala elinizde ise lütfen bir cımbız yardımı ile sviçin en alt kısmından hafif bir kuvvetle sıkıca kavrayarak yukarı kaldırın. Altında bildiğimiz mebran var.
 

mttzn

Doçent
Katılım
28 Kasım 2013
Mesajlar
872
Reaksiyon puanı
459
Puanları
63
Yaş
31
Biraz hort gibi olacak ama yanlış bilgilendirme var. Klavye kesinlikle mekanik değil. Eğer klavye hala elinizde ise lütfen bir cımbız yardımı ile sviçin en alt kısmından hafif bir kuvvetle sıkıca kavrayarak yukarı kaldırın. Altında bildiğimiz mebran var.
Videoyu yükledikten sonra üzerinde değişiklik yapılmıyor. Sadece incelemek için aldığım ve kurcalamış olduğum bir üründe ve gerçekten bende anlamadım ama bu basit oyuna nasıl düştüm bilmiyorum :D Bahsi geçen videoyu izlemişsin sanırım ama yayımlanma tarihiyle benim videodaki sabit mesajın tarihine bakarsan o video çekilmeden önce ürünün mekanik olmadığını belirttim.

6 ay önce
ÖNEMLİ DUYURU: Klavye incelemesini yaptıktan sonra farketmiş olmamla birlikte TİGOES K2 GERÇEK MEKANİK KLAVYE DEĞİLDİR!! Ürünü alacaklar bu konuyu dikkate alarak satın alsın. Klasik membran alt yüzeye switch yerleştirerek klik sesi çıkartan bir klavye elde edilmiş. Verdiğim yanlış bilgilendirmeden dolayı özür dilerim...

Konu üzerinde oynama yapamadığımdan değişiklik yapamadım :D İyi oldu ama yazdığın alacakları uyarı anlamında.
 

inann

Profesör
Katılım
4 Şubat 2018
Mesajlar
2,455
Reaksiyon puanı
953
Puanları
113
Titan k9 kullanıcısıyım, tigoes k9 a baya benziyor. Açıkçası sakın böyle düşük bütçeli klavye almayın, klavyenin tuşları bi ara az az basıyodu 3-5 gün durmadan yumrukladım (tuşları da sert elim acıdı artık) öyle düzeldi. Şimdi de sanırım klavyenin kablosunun brbatlığından yani kullanırken max 1-2 kere de olsa bi ses geliyor usb girdi çıktı şeyi yani kısaca 1-2 snlik algılamamalar oluyor ve bu bazen csgoda bu baya sinrimi bozuyor.
 

BHA

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Aralık 2015
Mesajlar
1,808
Reaksiyon puanı
2,135
Puanları
113
Güzel bir klavye gibi duruyor AKTAŞ bunu beğendi. Emeğinize sağlık ayrıca
 
Üst