User Tag List
5Beğeni
Pardus öldürüyorlar destek olalım
Pardus forumunda Pardus öldürüyorlar destek olalım konusunu incelemektesiniz.
Malesef Pardus da adını aldığı anadolu kaplanı gibi piyasaya veda etmek üzere. Yubitak yönetimden ki değişilik ile yeni yönetimin Pardus projesine sıcak bakmadığı geliştirici bloglarında bir süredir dolaşıyordu. Tubitak ın ...
-
01-02-2012 09:30 #1
Pardus öldürüyorlar destek olalım
Malesef Pardus da adını aldığı anadolu kaplanı gibi piyasaya veda etmek üzere.
Yubitak yönetimden ki değişilik ile yeni yönetimin Pardus projesine sıcak bakmadığı geliştirici bloglarında bir süredir dolaşıyordu.
Tubitak ın verdiği desteği çekeceği yada projeyi bitirmek için proejedeki yazılımcıları keyfi görev yerlerine ataması gibi söylentiler dönüyor. Lütfen sizde bu konu da en azından Tubitak ın bilgi edinme sayfasındaki formu doldurarak onlara destek olun.
Bu kadarını olsun hak ettikleri kanısındayım.
Tubitak Bilgi edinme formu
http://wwweski.tubitak.gov.tr/bilgiedinme/be1.php
teşekkürler
-
01-02-2012 10:01 #2
desteklesek ne olacak ki. bir linux dağıtımı nereye varabilir ?. pardusun asıl kullanım alanı devlet olarak düşünülüyordu. devlet istemezse kim pardus kullanır ?. en önemliside bir linux dağıtımında hayati öneme sahip olan popülerliğini kaybetti pardus. o güveni tekrar kazanabileceğinide sanmıyorum.
daha doğru düzgün yazılım yapamıyorken işletim sistemi yapmaya kalkınca böyle şeyler oluyor. umarım bu işin sorumluları bu işi hafife almamaları gerektiğini kavramışlardır.
-
01-02-2012 19:51 #3
İlginç
-
01-02-2012 19:56 #4
Allah rahmet eylesin demekten başka birşey yapmam
Pardus geliştiricileri zamanında az milleti dinleselerdi belki böyle olmazdı
-
03-02-2012 15:09 #5
Evet çok haklısın yerinde bir tespit. sadece yapmam değilde yapamam olsaydı
daha iyi olurdu sonuç itibariyle türk yazılımı diye sunulmuş ve tübitakın desteklediği bir işletim sistemi. Yaklaşık 6 ay önce özgürlük için forumunda yazdığım yazılar ve ordaki tartışmaları görmek isterseniz ( Gerçi konu dışı bir bölüme yazmıştım konusu olmadığı için).
http://www.ozgurlukicin.org/forum/nasil/22893/?page=5
-
03-02-2012 17:04 #6
-
29-02-2012 23:29 #7
yazık yaa
-
29-02-2012 23:37 #8
şu an en çok kullanılan sistemler içinde ilk 100'e girmiş bir sistemdi Pardus. Ayrıca en stabil KDE masaüstünü kullananlarda da başı çekiyordu. 'Milli İşletim Sistemi' modeli zaten baştan açık kaynak ruhuna aykırı birşeydi. Sonuçta proje yeraltına çekilip yeniden sürdürülebilir. Zaten Türkiye Cumhuriyeti'nde çalışan memur tipini düşünürsek, daha internet bağlantısı koptu mu bilgi işlemi arayan insanlara Linux kullan demek baştan hata. Henüz belli bir eğitim ve alt yapı vermeden, toplumsal zeminini hazırlamadan böyle bir sisteme geçmek halihazırda akla yatkın değildi. Bence projede görevli arkadaşlar bugüne kadar aldıkları destek ve geldikleri noktayı hiç aksatmadan gerekirse ''donate'' olarak bu işe devam etsinler.
-
01-03-2012 00:13 #9
Bir Linux Türevine Milli İşletim Sistemi Demeniz En Başta Saçmalıktı Zaten Umarım Pardus Tamamen Kaldırılır . 0 Dan Çekirdeğine Kdr FreeDos Seviyesinde bir işletim sistemine bile Razıyız .. O Zaman Her Platformda Savunurum ve Milli İşletim Sistemi Diye Kabul Ederim .!
-
18-05-2012 19:51 #10
Linux turevine karsi cikanlarda bi halttan cakmiyor zaten Linux kullanma ozurlu Windows fanboylari olmasa Pardus daha basarili olurdu ozgurlukicin.com forumunda bile Windows reklami yapan embesiler Pardus 2011'i sabote ettiler...
Konu Bilgileri
Bu konuyu görüntüleyenler
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)