User Tag List

Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 10
Ağaç Şeklinde Aç5Beğeni
  • 2 gönderen orcnd
  • 1 gönderen sdmh
  • 1 gönderen dadaist
  • 1 gönderen NikeSteeL

Pardus öldürüyorlar destek olalım

Pardus forumunda Pardus öldürüyorlar destek olalım konusunu incelemektesiniz.

Malesef Pardus da adını aldığı anadolu kaplanı gibi piyasaya veda etmek üzere. Yubitak yönetimden ki değişilik ile yeni yönetimin Pardus projesine sıcak bakmadığı geliştirici bloglarında bir süredir dolaşıyordu. Tubitak ın ...

Standart Pardus öldürüyorlar destek olalım

Malesef Pardus da adını aldığı anadolu kaplanı gibi piyasaya veda etmek üzere.
    Yubitak yönetimden ki değişilik ile yeni yönetimin Pardus projesine sıcak bakmadığı geliştirici bloglarında bir süredir dolaşıyordu.
    Tubitak ın verdiği desteği çekeceği yada projeyi bitirmek için proejedeki yazılımcıları keyfi görev yerlerine ataması gibi söylentiler dönüyor. Lütfen sizde bu konu da en azından Tubitak ın bilgi edinme sayfasındaki formu doldurarak onlara destek olun.
    Bu kadarını olsun hak ettikleri kanısındayım.
    Tubitak Bilgi edinme formu
    http://wwweski.tubitak.gov.tr/bilgiedinme/be1.php
    teşekkürler

orcnd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

desteklesek ne olacak ki. bir linux dağıtımı nereye varabilir ?. pardusun asıl kullanım alanı devlet olarak düşünülüyordu. devlet istemezse kim pardus kullanır ?. en önemliside bir linux dağıtımında hayati öneme sahip olan popülerliğini kaybetti pardus. o güveni tekrar kazanabileceğinide sanmıyorum.

daha doğru düzgün yazılım yapamıyorken işletim sistemi yapmaya kalkınca böyle şeyler oluyor. umarım bu işin sorumluları bu işi hafife almamaları gerektiğini kavramışlardır.
    dirent ve UngaBunga bunu beğendiler.

İlginç

seckyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Allah rahmet eylesin demekten başka birşey yapmam Pardus geliştiricileri zamanında az milleti dinleselerdi belki böyle olmazdı

Alıntı seckyn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah rahmet eylesin demekten başka birşey yapmam Pardus geliştiricileri zamanında az milleti dinleselerdi belki böyle olmazdı

Evet çok haklısın yerinde bir tespit. sadece yapmam değilde yapamam olsaydı daha iyi olurdu sonuç itibariyle türk yazılımı diye sunulmuş ve tübitakın desteklediği bir işletim sistemi. Yaklaşık 6 ay önce özgürlük için forumunda yazdığım yazılar ve ordaki tartışmaları görmek isterseniz ( Gerçi konu dışı bir bölüme yazmıştım konusu olmadığı için).

http://www.ozgurlukicin.org/forum/nasil/22893/?page=5

sdmh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ikinci devrim arabası vakası. 30-40 yıl sonra filmini yaparlar
    UngaBunga bunu beğendi.

yazık yaa

dadaist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

şu an en çok kullanılan sistemler içinde ilk 100'e girmiş bir sistemdi Pardus. Ayrıca en stabil KDE masaüstünü kullananlarda da başı çekiyordu. 'Milli İşletim Sistemi' modeli zaten baştan açık kaynak ruhuna aykırı birşeydi. Sonuçta proje yeraltına çekilip yeniden sürdürülebilir. Zaten Türkiye Cumhuriyeti'nde çalışan memur tipini düşünürsek, daha internet bağlantısı koptu mu bilgi işlemi arayan insanlara Linux kullan demek baştan hata. Henüz belli bir eğitim ve alt yapı vermeden, toplumsal zeminini hazırlamadan böyle bir sisteme geçmek halihazırda akla yatkın değildi. Bence projede görevli arkadaşlar bugüne kadar aldıkları destek ve geldikleri noktayı hiç aksatmadan gerekirse ''donate'' olarak bu işe devam etsinler.
    UngaBunga bunu beğendi.

NikeSteeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bir Linux Türevine Milli İşletim Sistemi Demeniz En Başta Saçmalıktı Zaten Umarım Pardus Tamamen Kaldırılır . 0 Dan Çekirdeğine Kdr FreeDos Seviyesinde bir işletim sistemine bile Razıyız .. O Zaman Her Platformda Savunurum ve Milli İşletim Sistemi Diye Kabul Ederim .!
    UngaBunga bunu beğendi.

nevrotikstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Linux turevine karsi cikanlarda bi halttan cakmiyor zaten Linux kullanma ozurlu Windows fanboylari olmasa Pardus daha basarili olurdu ozgurlukicin.com forumunda bile Windows reklami yapan embesiler Pardus 2011'i sabote ettiler...

Konu Bilgileri

Bu konuyu görüntüleyenler

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)