User Tag List

5. Sayfa - Toplam 7 Sayfa var BirinciBirinci ... 34567 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 41 ile 50 ve 61
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni

Pardus'a Ait Herşey (Okumadan Başlama)

Pardus forumunda Pardus'a Ait Herşey (Okumadan Başlama) konusunu incelemektesiniz.

0ReiS0 Nickli Üyeden Alıntı Gel Vatandaş Pardus A Gel haydee kesmece bunlaaaar hayde kesmece parduus ...

Alıntı 0ReiS0 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gel Vatandaş Pardus A Gel

haydee

kesmece bunlaaaar

hayde kesmece parduus

ufuk179 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Opera Katkı deposunda mevcut. Katkı deposunu ekleyip Opera kurulumunu yapabilirsiniz.

Katkı deposu nasıl eklenir : Tıklayın

Chrome kurulumu için : Tıklayın

Son verdiğim depoda birkaç uygulama daha mevcut. Depoya girip istediğinizi indirin ve kurun.

Keyifli kullanımlar.

y_ates - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı beyazayeb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok güzel bilgiler var teşekkürler.
    Ancak benim gibi linux cahillerine daha fazlası lazım galiba
    Opera chrome ve kullanışlı bir dock programı kurmak istiyorum pardus a ancak paket yöneticisinde bulamadım paylaşmış olduğunuz konudan paket harici yükleme ile ilgili olan bölümü okudum o yönetemi denedim yine olmadı..

İlgilenebilirseniz çok sevinirim..
    Gerek kalmadı
    Konu y_ates tarafından (05-06-2010 Saat 21:35 ) değiştirilmiştir.

katki deposu ilk acilista kaptan ayar menusunde

contrib olarak secenegi var

eklerseniz sonradan ayar yapmaniz gerekmez

beyazayeb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürler arkadaşlar tavsiyelerinizi deniyorum hemen..

Arkadaşlar çok teşekkür ederim opera ve chrome sorunsuz kuruldu..
    Bu arada forumdaki linuxçular iyi iş çıkarıyorlar hiç bir soru havada kalmıyor
    Tekrar teşekkürler..
    Konu beyazayeb tarafından (05-06-2010 Saat 21:58 ) değiştirilmiştir. Sebep: Sonuç

Alıntı beyazayeb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok güzel bilgiler var teşekkürler.
    Ancak benim gibi linux cahillerine daha fazlası lazım galiba
    Opera chrome ve kullanışlı bir dock programı kurmak istiyorum pardus a ancak paket yöneticisinde bulamadım paylaşmış olduğunuz konudan paket harici yükleme ile ilgili olan bölümü okudum o yönetemi denedim yine olmadı..

İlgilenebilirseniz çok sevinirim..
    Dock için

http://stick.gk2.sk/blog/2009/08/dai...ock-for-kde-4/

http://kde-look.org/content/show.php...?content=77115

https://svn.pardus.org.tr/pardus/pla...ons/util/wbar/

bağlantılarına bakabilirsiniz..

Birkaç sorum var.

1) Ben Windows'umun yanına Pardus'u kurarken, Pardus'un kendi sistem önyükleyicisini kurmazsam, Windows'un önyükleyicisi Pardus'u oto. tanır mı yoksa ayarlama mı yapmam gerekir?

2) Diyelim ki ben Pardus'u önyükleyicisi olmadan kurdum ve daha sonra kaldırdım. O zaman Windows'un önyükleyicisiyle ilgili bir sorun oluşmaz değil mi?

3) Pardus'u kuracağım disk bölümünün formatının ne olması gerekiyor? Benim kurmayı düşündüğüm bölüm NTSC formatındaki 20 GB'lık bir bölüm.

Jeaquares - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı utku-k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birkaç sorum var.

1) Ben Windows'umun yanına Pardus'u kurarken, Pardus'un kendi sistem önyükleyicisini kurmazsam, Windows'un önyükleyicisi Pardus'u oto. tanır mı yoksa ayarlama mı yapmam gerekir?

2) Diyelim ki ben Pardus'u önyükleyicisi olmadan kurdum ve daha sonra kaldırdım. O zaman Windows'un önyükleyicisiyle ilgili bir sorun oluşmaz değil mi?

3) Pardus'u kuracağım disk bölümünün formatının ne olması gerekiyor? Benim kurmayı düşündüğüm bölüm NTSC formatındaki 20 GB'lık bir bölüm.
    Ben tanımıyor diye biliyorum. Çünkü dosya sistemini tanımıyor.

Windows'unkini kurman gerekir. Basit bir işlemle kuruluyor.

Kuracağın bölümü Pardus kendisi biçimlendiriyor EXT4 olarak.

Bu cevapların pek net gelmedi bana.

Windows'un önyükleyicisinin Pardus'u otomatik olarak tanır mı yoksa Windows önyükleyicisinde ek ayarlama yapmam mı gerekir diye sordum. Sen de bana: "Tanımıyor çünkü dosya sistemini tanımıyor.", dedin. Otomatik olarak mı tanımıyor yoksa hiç mi tanımıyor, yani Pardus'un önyükleyicisini kullanmak zorunda mıyım?

Windows'unkini (önyükleyicisini) kurmam gerekir diyorsun. Yani ben Pardus'u önyükleyicisi olmadan yüklesem ve daha sonra Pardus'u kaldırmaya kalksam Windows'un önyükleyicisi silinecek mi? İyi de Windows'un önyükleyicisi silinirse Pardus'u sildikten sonra Windows'a nasıl gireceğim?

Benim için bir tek üçüncü cevap netti.

Jeaquares - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı utku-k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu cevapların pek net gelmedi bana.

Windows'un önyükleyicisinin Pardus'u otomatik olarak tanır mı yoksa Windows önyükleyicisinde ek ayarlama yapmam mı gerekir diye sordum. Sen de bana: "Tanımıyor çünkü dosya sistemini tanımıyor.", dedin. Otomatik olarak mı tanımıyor yoksa hiç mi tanımıyor, yani Pardus'un önyükleyicisini kullanmak zorunda mıyım?

Windows'unkini (önyükleyicisini) kurmam gerekir diyorsun. Yani ben Pardus'u önyükleyicisi olmadan yüklesem ve daha sonra Pardus'u kaldırmaya kalksam Windows'un önyükleyicisi silinecek mi? İyi de Windows'un önyükleyicisi silinirse Pardus'u sildikten sonra Windows'a nasıl gireceğim?

Benim için bir tek üçüncü cevap netti.
    Özür dilerim, biraz hızlı yazmışım.

Şimdi şöyle açıklayayım. Windows sistemleri Linux dağıtımlarını tanımıyor. Yani sistemde ayrı bir program olmadan Linux kurulu bölümlere erişemiyorsun Windows sisteminden. Önyükleyici için de bu geçerli. Windows önyükleyicisi Linux dağıtımlarını görmüyor. Bu sebeple GRUB'u kullanmak zorundasın. Yani Pardus önyükleyicisini.

Windows önyükleyicisi GRUB'la beraber siliniyor. Bu durumda Pardus'u kaldırdığında Windows önyükleyicisini tekrar kurman gerekecek. Google'a yazdın mı çıkıyor zaten. Şimdi hatırlayamadım. Windows CD'si ile konsolda komut yoluyla hallediliyor. Eğer görsel bir yolu varsa onu bilemem. Her işletim sistemi kurulduğu an kendi önyükleyicisini kurar. Bu yüzden önce Pardus, sonra Windows kurarsan Pardus'a ulaşamazsın çünkü Windows önyükleyicisi başka sistemi görmez.

---------- saat 20:55 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:53 eklenmişti ----------

Komutu hatırladım: fixmbr

Konu Bilgileri

Bu konuyu görüntüleyenler

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)