|
Bilim ve Teknoloji ile bu kadar ic ice olan bir sitede yazilara bu kadar kilit vuruldugunu gordukce yazik demeden duramiyorum.
Zararli mesaji yada icerigi silmek yerine insanlarin goruslerine KILIT! vurmak ve birde bunu KILIT! diye gozununun icine soka soka belli etmek tam bizim ulkemize ve bize yakisan bir hareket olsa gerek!
Alakali alakasiz yoneticinin cani istemedigi bir konuyu kilitlemesi Egoist ve diktator bir tutumdur! Bir cok yabanci sitede sitenin kendisi dahil bir cok konuyu cok agir elestirenlere bile fikir belirttigi icin saygi duyulurken biz hala kilit ve zincirlerle korku sacmaya devam ediyoruz.
Bir site elbette yonetilir ve toplumsal degerleri goz onune alir, kisisel haklari gozetir ve icerigine uygun yayinini yapar.
Insanlarin rahat konusumadigi kendini anlatamadigi icin adina internet denilen sosyal bu yapi vardir. Ve bunun icinde yer almak isteyenlerinde bunun hakkini vermesi gerekir. Iddia etmiyorumki internet sinirsiz ozgurluk degildir, lakin kisilerin sosyal sitelerde baskici tutum ve asiri disiplin uygulamasi demekte degildir.
Bu mesaji yazma sebebim ise sadece kendi actigim ve gercekten sevdigim bir sanatcinin adinin kullanirak acilmis bir siteyi burada ifsa etmekti belki tepki olusturabilmekti sonucta birisi shiftdelete.com acip ic camasiride satabilir?
bunda ne var diyebilirsiniz ama o site shiftdelete'nin ismini haksiz yere kullanmakta ve belkide bunun zararini shiftdelete.net cekebilir. Bu yuzden acmis oldugunuz baslikta ( Nefret ettiginiz siteler ) kisminda gercektende nefret ettigim icin yazdim.
Ve benim nefret ettigim bir site degersiz bulundugu icin KILIT lendi.
Ve bu sayede benim icin degil bu konuda gorus belirtmek isteyen herkese yapildi.
Kusura bakmayin sayin SHIFTDELETE.net yonetimi ama bu uyelere saygisizliktir. Bu insanlarin goruslerine deger vermemek onlari yonlendirmeye calismak ve sadece istenilen cizgide gorus belirtilebilecegini ima etmektir.
Ve bu olmamasi gereken yerde olan bir siyah lekedir.
Sadece bu baslik degil bir cok baslik sirf moderator istemiyor diye kapatilmis ve kilitlenmis.
Silinmemis,
Kilitlenmis!
Bu haddini bil demek gibi bir seydir belki siz bunu boyle dusunmeyebilirsiniz lakin bu bu anlama gelir!
Ya siliniz yada insanlarin goruslerini bu sekilde ezmeyiniz. sonucta internet ortaminda ne bu site tek nede karsilikli muhtaciz. Lakin boyle sosyal ortamlari guzellestiren yonetiminin nezaketi ve sundugu rahatlik ortamidir.
Korkmayiniz sayin site yonetimi burada sanalda olsa hakaret yada suc isleyen TC kanunlarina gore yargilanir, hic yoksa uyeligi yasaklanir ( sanirim benim basimada bu gelecek )
Bir basliga cevap yazilmasini istememek icin illa darbe yapmak gerekmez zaten insanlar ilgilenmezse o baslik silinir gider.
Simdi ben bu mesaji bir kizginlik ve nefretle degil.
Tam aksine KIRGINLIK ve uzuntuyle yazdim.
Cunki artik bir baslik acarken kilitlenirmi korkusu yasayacagim. Ne oldugunu ve nasil isledigini bir cozemedigim forum kurallari yuzunden yonetimde olmayanlardan bile forum icinde ihtar almama ragmen su son kilit konusuna kadar duzelir beklentim malesef artik yok.
Agresif tutumlar sadece davranis sahibine zarar verir!
Uyeligimi iptal edebilir bu basligi silebilir mesaji yok sayabilir hic bir sey olmamis gibi devam edebilirsiniz.
Yada en azindan uzerinde bir kac saniyede olsa dusunebilirsiniz.
NOT: Bunu sikayet amaciyla degil elestiri amaciyla yazdim, hic kimseyi burda zan altinda birakma amacim yoktur. Bu mesajdan site yonetiminin rahatsiz olmayacagini bilakis dikkate alacagini umarak beklentisiz yazdim.
Ayni mesaji iki defa farkli yerlerde yazdim cunku bu konular icin sitede tam anlamiyla bir baslik yok.
Okudugunuz icin tesekurler.
Saygilar.
|