Dünya'da her canlı (insanlar bitkiler vs.) yaşadığı, bulunduğu yerin özelliklerini taşır, Almanların sarı sarı hansları, bizim garayağız deliğanlılarımızın olması gibi, bi bitkinin kayanın ortasından çıkması gibi...
Müzikte böyledir,
Doğduğu, geliştiği, bulunduğu yerin özelliklerini taşır.
Bir nevi bulunduğu yerin aynası gibidir müzik de. Bu müziğin her türlüsü için geçerli.
Rock müzikte amerikalarda doğduktan sonra dünya geneline yayılırken değişmelere uğrayıp bulunduğu yerlerden etkilenmiştir. Bugun rock müziğin alt türü olarak gördüğümüz heavy metal daha da derine inersek metal türleri bunlardan dolayı doğmuştur diyorum. Mesela Gothic olayını ele alırsak, Gothic metal da hristiyanlara ait olan kültürle metalin harmanından oluşup onlardan birşeyler taşımaz mı. Tıpkı bunu gibi...
Rock müzik çevrenin etkilerini taşıdığı gibi diğer müzik türleriyle de etkileşime girdiği için diğer müzik türlerinden de etkiler taşır. Tıpkı nu-metal gibi...
kısacası "bana göre" olsa olsa nu-metal asla bi müzik türü değil alt dal olabilir. Ha LP üyeleri demişlerdir bizimki metal değil - yok yeni birşey, yok yeni bi tür diye
Bende derim kendilerine zaten sizi nu-metal harikası içerisine sokan kim ki biz değiliz diyosunuz... diye.
Ha bu arada konuyu başlatanlardan kim üstüne alınırsa şu linke bakmasını önemle rica ediyorum...
Buyrun burdan alıyım...