SDN Forum »Yazılım »Multimedia / Ses - Görüntü - Video » MP3'lerimi MP4'e çevirmek istiyorum ama nasıl?

Konuyu Toplam 1 Kişi Okuyor. (0 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir) // 1816 kez okundu

LinkBack Seçenekler
Alt 27-08-2007, 17:39   #1
Üyecik

Bu soru soruldu mu cevaplandı mı bilemiyorum, göremedim. Soruldu ve yanıtlandıysa kusura kalmayın!
Bilgisayarımda yaklaşık 19 gb.lık bir mp3 arşivim var. Baktım da çok fazla yer kaplıyor gereksiz yere...
Bir şekilde duymuştum mp4 formatına dönüştürürsem daha az yer kaplar diye. Gerçi bunu da sadece media player'de dinleyebiliyormuşum.
Olsun farketmez dedim. Ama bunu Nero'dan bir deneyeyim dedim. Nero Cd'den olmadıkta mp3'leri tek tek ekleyince yapıyor sanırım. ben de binlerce müziği tek tek yapamam. Bunun kısa bir yolu yok mu? İlla mp4 formatı olcak diye bir şey yok. Yeter ki benim müziklerimin fazla yer kaplamasını engellesin ve ses kalitesinde de büyük oranda kayıp vermesin...
Yardımınız ve öneriniz için şimdiden teşekkürler...
Alt 27-08-2007, 18:01   #2
Profesör

Eğer Nero 7 kullanıyorsanız StartSmart'ı açın(nero 6dada aynıdır diye tahmin ediyorum).
Nota resmine tıklayarak ses bölümüne geçin.Oradan SES DOSYALARINI ENKODE ET'e tıklayın.Bütün mp3 dosyalarınızı seçip yeni açılan programa sürükleyip bırakın.mp3leriniz listede yer alana kadar biraz bekleyin.Ardından listedeki tüm mp3leri seçin ve İstenilen dosya biçiminden dönüştürmek istediğiniz türü daha sonrada ayarlaradan codec ayarını yapın.kaydetmek istediğiniz klasörü seçin ve ardından GİT'e tıklayın.
Alt 02-09-2007, 23:42   #3
Üyecik

M1903 bilgin için teşekkürler.. Ben mp3 lerimi alfabetik olarak klasörlere sıralamıştım. Klasör klasör bile sürükleyemiyorum. Hepsini açıp sürüklüyorum. Guya bu sıkıntıdan kurtulmak istemiştim.. Ama yine de sağol..
Alt 02-09-2007, 23:47   #4

hozer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyecik

arial audio converter diye bir program vardı... gayet güzel bir ses çevirme programı idi... Tavsiye edebilirm...
ama mp4'e çevirmek saçma geliyor çünkü mp4 bir video biçimi... VCD filmleri mesela 700 mblık dosyayı mp4 şeklide 100 mb kadar sıkıştırabilindiğini biliyorum... ama bu oran ses için geçerli mi bilmiyorum...
Alt 02-09-2007, 23:53   #5

hozer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyecik

ve ayrıca benden tavsiye hiç uğraşma abi... 19 gb abi kolay kolay bitmez çevrilmesi... İstersen iyi bir işlemcin olsun sana kafayı yedirtir canını sıkar... kalite fazla kayboldan çevirmek istiyorsun bu da en fazla 14-15 gb kadar yer kaplar yani elde edeceğin kar 4-5 gb... bence değmez abi..
Alt 08-10-2007, 22:34   #6

iskoco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyecik

BENCEDE
Alt 08-10-2007, 23:13   #7
Üyecik

imtoo mpeg encoder. bulabilirsen 2.1.55 sürümünü bul
Alt 09-10-2007, 05:36   #8

Mr.Fastfinger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Doçent

Mp3 zaten yeteri kadar sıkıştırılmış ve kaliteli bir formattır.Mp4 ise video formatıdır ve sesde içerir.Mp4 "wav" dosyasını sıkıştırma yeteneğine sahiptir.Mp3 Pro yada ogg formatını denemelisin ama mp3'de bile çok ciddi kalite kayıpları yaşanırken bu önerdiğim diğer formatlar dahada kayba neden olabilirler.Seçim senin gereksiz birşey çevirmeni hiç önermiyorum.Tabi yinede sen bilirsin
Alt 14-12-2007, 19:43   #9
Üyecik

ikisi arasında ne fark var mp4 dahamı az yer kaplkıoo? pm pls

Seçenekler