User Tag List
VMLinuz kerneli nasıl açılır?!?
Linux forumunda VMLinuz kerneli nasıl açılır?!? konusunu incelemektesiniz.
Millet, VMLinux kerneli nasıl açılır? TinyCoreLinux adındaki işletim sisteminin VMLinuz kerneli veya Slax ' ın VMLinux kerneli. Nasıl içini açabilirim? Konuyla ilginelenlere teşekkürler... Saygılar... Bana yalnızca TinyCoreLinux ' un nasıl ...
-
09-02-2012 12:16 #1
VMLinuz kerneli nasıl açılır?!?
Millet, VMLinux kerneli nasıl açılır? TinyCoreLinux adındaki işletim sisteminin VMLinuz kerneli veya Slax ' ın VMLinux kerneli.
Nasıl içini açabilirim?
Konuyla ilginelenlere teşekkürler...
Saygılar...
Bana yalnızca TinyCoreLinux ' un nasıl açılacağı lazım...
-
09-02-2012 13:32 #2
ne yapacağını tam anlamadım ama yanlış anlamadıysam sıkıştırılmış vmlinuz imajından vmlinux elde etmek istiyorsun
http://www.uvm.edu/~bcodding/ticker/archives/31
http://www.codeguru.com/forum/archiv.../t-415186.html
buralarda nasıl yapılacağı anlatılmış
tabi senin sisteminde zip bayrağının bulunduğu yer değişik olacaktır
bu durumda 1f8b den önceki her 2li sayı gurubunu 1 byte olarak sayacaksın ilk hanedeki rakama ekleyip
dd deki skip parametresini ona göre vereceksin
daha sonra elinde vmlinux isminde sıkıştılmamış ama derlenmiş çalıştırılabilir bir kernel olacak
-
10-02-2012 00:56 #3
yok benim amacım işletim sisteminin kernelini düzenleyip yeni bi işletim sistemi çıkarmak . bunun için de içeriğini okumam lazım. nasıl açarım içeriğini kernelin???
-
10-02-2012 08:44 #4
oo sen neyaptın abi

böyle forumda nasıl yapılır diye sorarak yapabileceğin bişey değil ki bu
googleda biraz araştır derim
-
10-02-2012 19:29 #5
saol...

--- Mesaj Güncellendi ---
Araştırdım bulur gibiyim, bilmeyenler için söylüyorum... Zip açma uygulaması Gzip ile açıyoruz ve giriyoruz galiba... TEST aşaması...
-
10-02-2012 21:39 #6
-
10-02-2012 23:58 #7
tmm.. Ama ben bu kernel nası açılır bulmuş gibiyim. Linux kernel i hangi linux a aitse onun tarafından açılıyormuş tinycorelinux ta öyleymiş.. Mesela TinyCoreLinux adındaki işletim sisteminin kerneli dosya gezgini neyse onla bakılabiliyormuş... Asıl önemli noktaya geliyorum. Mb ı büyük bi TinyCoreLinux u denicem ki içeriğini düzenlemek kolay olsun o ne öle sıkışmış dosya
neyse ben indirince öğrendiklerimi yazarım...
Tüm ilgilenenler için teşekkürler...
UYARI! işletim sistemi PlusCore indirmesi artış/azalış göstereceğinden [64MB] bi süreliğine çevrimdışıyım ama oturumum açık oyalanacam XD [Crysis]
PlusCore tinycore a ait bi işletim sistemi türüdür...
9 dk kaldı inmesine!
ben en iyisi TinyCore yi düzenliim
-
11-02-2012 09:45 #8
kernel olan vmlinuz tabi tinycorelinux dağıtımına ait. Sole acilio tiny ye ait olan kernel dosya gezgini ile aciliyor olay bu icinde sıkışmış klasorler var...
-
18-02-2012 18:10 #9
mesela ubuntu ile açılabilir ama denemedim ama vmlinuz linux tabanlı sınıfındaki işletim sistemlerinde açılıyor diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin =)
-
18-02-2012 18:20 #10
Derlenmiş kernel i açıp ne yapacaksın. Düzenlemek için http://kernel.org/ buradaki kernel i indir ve kendi ihtiyaçlarına göre derle.
Konu Bilgileri
Bu konuyu görüntüleyenler
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)