Taş gibi kaymaklı yoğurt yapılması

HARBİKIZ

Profesör
Katılım
25 Eylül 2008
Mesajlar
1,284
Reaksiyon puanı
134
Puanları
63
Arkadaşlar ben 2 kilo sütten yapıyorum, siz istediğiniz kadar yapabilirsiniz ölçü olarak her 1 kilo süte bir çorba kaşığı maya olacak.Sütü kaynatıp soğumaya alıyorsunuz meşhur söylem küçük parmağınızı yakmayacak duruma geldiğinde mayalama işlemi yapıyorsunuz. Yalnız mayalık yoğurdu ve kıvama gelen sütten de bir çay bardağı kadar sütü küçük bir kavanoza koyup kapağını kapatıp iyice çalkalıyoruz.Tencerede bulunan ve kıvama gelen süte küçük kavanozdaki karışımı döküyoruz ve karıştırıyoruz sütü 2 adet cam kavanoza boşaltıyoruz kapaklarını kapatıp üzerini sarıyoruz 2.5 saat sonra üzerini açıyoruz 2 saat kadar ılındıktan sonra buzdolabına koyuyoruz 24 saat bekledikten sonra taş gibi kaymaklı sağlıklı yoğurdumuzu afiyetle yiyiyoruz..
Bu konudan faydalanan arkadaşlar, ASKERLERİMİZ ve POLİSLERİMİZDEN DUALARIMIZI EKSİK ETMEYELİM LÜTFEN.
 

HARBİKIZ

Profesör
Katılım
25 Eylül 2008
Mesajlar
1,284
Reaksiyon puanı
134
Puanları
63
İşte yoğurt bu.........
TSlvjcsfo90P
 

theBUBY

Asistan
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
228
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
Eline saglık hocam da keske azıcık erken açsaydım konuyu bosuna yoğurt makinesi aldık:):):)
 

Halkulvad

Profesör
Katılım
20 Mayıs 2014
Mesajlar
3,027
Reaksiyon puanı
53
Puanları
48
Yaş
23
Annem yapıyor gerçekten güzel oluyor. Üzerine şeker dök ye. :D [MENTION=43262]HARBİKIZ[/MENTION] seninde ellerine sağlık
 
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,871
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,118
Puanları
7,113
ellerine sağlık annem de yapmaya çalışıyordu sulanıyordu o yoğurd katıyordu ondan olmalı...
 
Üst