Günün Yemeği - Arnavut Ciğeri

emubaltaci

Rektör
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,862
Reaksiyon puanı
129
Puanları
243
Arnavut Ciğeri

Arnavut ciğeri malzemeleri
1 adet koyun ciğeri
Kırmızı biber
Kızartmak için sıvı yağ
Un
Yarım demet maydanoz
1 adet irice soğan

Arnavut ciğeri tarifi
Ciğerin zarını çıkarıp, sinirlerini ayırın. Sonra küçük küçük parçalara kesin. Bir kez sudan geçirip bir gazete kağıdı üzerinde suyunu emdirin. Sonra ciğerleri una bulayıp kızdırılmış yağa atın. Üç dakika çevirip hemen çıkarın. Üzerine kırmızı biber serpin. Ciğer çok çabuk pişer. Fazla tavada kalırsa sertleşip kurur. Öte yandan soğanı ay şeklinde kıyıp tuzla ovun ve sudan geçirin. Maydanozu da kıyıp soğan ile birlikte ciğerin yanında servis yapın.

afiyet olsun
 

mr_rain

Guru
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
23,956
Reaksiyon puanı
441
Puanları
263
Normalde ciğer vb sakadattan hiç hazzetmem ama Mavi Tren yolculuklarında, tren restaurantında bir kere tadıp vazgeçemediğim bir lezzettir :)
 

pesimist

Rektör
Emektar
Katılım
30 Eylül 2005
Mesajlar
18,595
Reaksiyon puanı
2,037
Puanları
3,358
Yaş
40
İlginçtir ki öğle yemeğinde arnavut ciğeri var bugün :D
 

jack_extreme

Asistan
Katılım
28 Mayıs 2008
Mesajlar
327
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
varya 2 haftadır aklımda bi türlü yemek nasip olmadı bi tarafım şişcek mazallah :crying: :crying:
 

7/24

Profesör
Katılım
5 Kasım 2007
Mesajlar
3,816
Reaksiyon puanı
51
Puanları
228
Ciğeri asla yiyemem :D
 

LaWa

Profesör
Katılım
22 Şubat 2009
Mesajlar
3,119
Reaksiyon puanı
47
Puanları
228
Arnavut ciğeri de fena değildir.
Ama ciğer şiş başkadır.
 

vegaturk

Profesör
Katılım
21 Haziran 2008
Mesajlar
3,718
Reaksiyon puanı
117
Puanları
0
Ciğeri sevmem :( aç kalmayı yeğelerim
 

yaseta

Profesör
Katılım
20 Şubat 2006
Mesajlar
2,841
Reaksiyon puanı
63
Puanları
228
hele şişte olurda közde biberler durum yapılırsa ne olur bılır mısınız???
 
Üst