- Katılım
- 21 Kasım 2005
- Mesajlar
- 18,862
- Reaksiyon puanı
- 129
- Puanları
- 243
Arnavut Ciğeri
Arnavut ciğeri malzemeleri
1 adet koyun ciğeri
Kırmızı biber
Kızartmak için sıvı yağ
Un
Yarım demet maydanoz
1 adet irice soğan
Arnavut ciğeri tarifi
Ciğerin zarını çıkarıp, sinirlerini ayırın. Sonra küçük küçük parçalara kesin. Bir kez sudan geçirip bir gazete kağıdı üzerinde suyunu emdirin. Sonra ciğerleri una bulayıp kızdırılmış yağa atın. Üç dakika çevirip hemen çıkarın. Üzerine kırmızı biber serpin. Ciğer çok çabuk pişer. Fazla tavada kalırsa sertleşip kurur. Öte yandan soğanı ay şeklinde kıyıp tuzla ovun ve sudan geçirin. Maydanozu da kıyıp soğan ile birlikte ciğerin yanında servis yapın.
afiyet olsun
Arnavut ciğeri malzemeleri
1 adet koyun ciğeri
Kırmızı biber
Kızartmak için sıvı yağ
Un
Yarım demet maydanoz
1 adet irice soğan
Arnavut ciğeri tarifi
Ciğerin zarını çıkarıp, sinirlerini ayırın. Sonra küçük küçük parçalara kesin. Bir kez sudan geçirip bir gazete kağıdı üzerinde suyunu emdirin. Sonra ciğerleri una bulayıp kızdırılmış yağa atın. Üç dakika çevirip hemen çıkarın. Üzerine kırmızı biber serpin. Ciğer çok çabuk pişer. Fazla tavada kalırsa sertleşip kurur. Öte yandan soğanı ay şeklinde kıyıp tuzla ovun ve sudan geçirin. Maydanozu da kıyıp soğan ile birlikte ciğerin yanında servis yapın.
afiyet olsun