Hayat, attığınız adımın açısına göre şekil alır. yani attığınız adımla birlikte adımlarımızın açısı da önem arz eder... hmm şöyle anlatmaya çalışayım isterseniz ki aşağıda sizler için hazırlamış olduğum şekli görecesiniz.
Bulunduğunuz andaki konumunuzdan belli belisiz ileriye doğru bir çizgi çizin(bu sizin için doğru yol olduğunu varsayalım). şimdi de 30 derece sola veya sağa bedeninizi döndürün ve yine aynı işlemi yapın. görüldüğü gibi ister 1, isterseniz 100 adım atın açınız yine 30 derecedir fakat son noktaların arasındaki mesafe açılacaktır. 1 adım sonra ölçtüğünüz mesafe önemsenmeyecek kadar ihmal edilebilse de 100 adım sonraki mesafe gözle görülür büyüklükte olacaktır. bu mesafenin açılması attığınız adımlar arasındaki açıyla doğru orantılıdır.
Şekilde verilen değerler (uzaklık, adım vs.) örnek teşkil etmesi için verilmiştir. Gerçeği yansıtmamaktadır.
Yapılan yanlışların semeresini hayata yüklediğimiz sürece ardımızda her zaman keşkeler bırakacağızdır. insan sorumluluk yüklenen(ki bu sorumluluğu kaldırabileceği gerçeği söz konusudur) bir varlıktır ve her sorumluluğun bir mükafatı vardır. ama pozitif ama negatif yönde...
Açıyı belirlemek bizim elimizde olmasına rağmen asıl doğru yolla arasındaki mesafe kendiliğinden ortaya çıkacaktır ki ne kadar yoldan saptığımızı görebilelim. bunun yorumunu da üstümüze yüklenen sorumluluk duygusuyla birlikte gelen düşünce olgusunun(yorum yapabilme, analiz yeteneği vs) tarafımızdan ne kadar doğru ve isabetli kullanıldığıdır...
patrick