User Tag List

1. Sayfa - Toplam 6 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 52

2. yabancı dil önerisi

Kariyer forumunda 2. yabancı dil önerisi konusunu incelemektesiniz.

Bilgisayar mühendisliğinde 3. sınıf öğrencisiyim ve iyi seviyede olan ingilizcemin üzerine bir yabancı dil daha ekleme kararı aldım ama hangi dili seçsem bilemedim. Soruyorum insanlara ama özet olarak bütün dünya ...

Standart 2. yabancı dil önerisi

Bilgisayar mühendisliğinde 3. sınıf öğrencisiyim ve iyi seviyede olan ingilizcemin üzerine bir yabancı dil daha ekleme kararı aldım ama hangi dili seçsem bilemedim. Soruyorum insanlara ama özet olarak bütün dünya dillerini ayrı ayrı söylediler. Hangi dil bilgisayar mühendisliğinde bana yarar sağlar ileride önerilerinizi rica edeceğim

şimdiden teşekkürler herkese

shadowknight - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aslında ingilizcenin iyi olması büyük bir avantaj. yanına ikinci dilinin hangisi olması o kadar önemli değil bence. herkes bir dil önerebilir. en rahat öğrenebileceğin dili tercih etmen faydalı olur kanaatimce

enrooy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Almanca rahat geliyor bana ingilizcenin yanına güzel bir alternatif olabilir.

IThelp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ispanyolca tavsiye ederim benim ingilizce var almanca da yalnız almancam hem türkçem de hemde ingilizce de iyi bilgisayar mühendisliğin de almanca cok işe yaramıyor ingilizce ile almancayı kapata bilirsin almanca gecerliği sadece almanya isvicre austurya ama ispanyolca daha fazla ülkede gecerliği var

dgncn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Katılıyorum senin bölümde okusaydım ispanyolca öğrenirdim onun dışında az da olsa japonca çince fransızca iyi olurdu.

bt38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İngilizce'nin üzerine İspanyolca'yı rahat öğrenebilirsin, yapı ve kelime yapısı olarak benzeşiyorlar. Ama Japonca veya Çince bu devirde çok büyük artı getirir sana. Çok üzerine düşmeden öğrenmek istersen İspanyolca, uğraşmak istersen Japonca'ı tavsiye ederim.
    zıppırık bunu beğendi.

Öncelikle herkese teşekkürler
    Benim de aslen japonca geçiyor yani içimden :-/ hani insanı olsun kültürü ve halk olarak huylarını takdir ettiğim bi ülke ama çinin de göz ardı edilemez hızda büyüyüşü ve diğer avrupa dillerini öğrenmenin kolay olacak olması derken çok arada kaldım valla ...

Persona Grata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bir başka alternatif de Rusça olabilir.
    CieM ve Qzey bunu beğendiler.

ulijonroth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Açıkçası hedeflediğin işin, dil öğrenme gerekçen de bu konuda etkin. Eğer tüm dünyada geçerliliği olan bir dil ise amacın İngilizce'den sonra İspanyolca tercih etmen doğal olacaktır. Ancak şu tür örnekler de verebilirim sana;

Akdeniz bölgesinde Turizm ile uğraşan birisinin seçiminin Rusça ve Almanca olması,
    Mühendislik ile uğraşan birisinin seçiminin Almanca olması daha doğru olacaktır.

Demek istediğim şu ki, bazı iş gruplarının hedef dilleri farklı olabiliyor. Her ne kadar İngilizce en çok kullanılan ve İspanyolca dünya üzerinde en çok yerde konuşulan dil olsalar da mühendislik literatürünün büyük kısmı Almanca olduğu için bir mühendislik öğrencisinin Almanca öğrenmesi onun avantajına olabilir. Aynı şekilde Akdeniz bölgesinde en çok turist potansiyeli Rusya, Almanya, Hollanda gibi bazı ülkelerde yoğunlaşıyor. Bu durumda da o ülkelerin dillerini hedeflemek daha doğru seçim olabiliyor.

xyz1234 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

en çok konuşulan dünya dilleri olarak bakarsan olaya ingilizcenin yanına sıralamayla, rusça(malum hacking ve crackingde iyiler) ispanyolca ve arapçadan birini seç derim.

Konu Bilgileri

Bu konuyu görüntüleyenler

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)