User Tag List
Tek bir USB Belleğe 5 tane Çalışabilir(Live) İşletim Sistemi Kurma(Videolu Anlatım)
İşletim Sistemleri forumunda Tek bir USB Belleğe 5 tane Çalışabilir(Live) İşletim Sistemi Kurma(Videolu Anlatım) konusunu incelemektesiniz.
Merhaba arkadaşlar. Bu videoda sizlere 1 tane flash belleğe 5 tane işletim sistemi kurmayı anlattım. Kurduğum işletim sistemleri ; * Windows XP (Türkçe) * Windows 7 (Rusça)(İngilizce yada Türkçe verisionu ...
-
22-04-2011 12:33 #1
Tek bir USB Belleğe 5 tane Çalışabilir(Live) İşletim Sistemi Kurma(Videolu Anlatım)
Merhaba arkadaşlar. Bu videoda sizlere 1 tane flash belleğe 5 tane işletim sistemi kurmayı anlattım. Kurduğum işletim sistemleri ;
* Windows XP (Türkçe)
* Windows 7 (Rusça)(İngilizce yada Türkçe verisionu olduğu sürece o da kullanılabilir farketmio)
* Ubuntu
* Slax Linux
* Puppy Linux
Kullandığım program : xBoot 1.0.0 Beta6
Usb belleğin hazırlanması : Part 1 [HD Video]
Hazırlanan USB belleğin bilgisayarda testi (tüm işletim sistemleriyle) : Part 2
Bu arada bu videoları hazırlamamda büyük yardımı olan __kadıköyRAP__ üstada sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
xBoot Download : https://sites.google.com/site/shamurxboot/downloadKonu muratveb tarafından (22-04-2011 Saat 12:35 ) değiştirilmiştir.
-
22-04-2011 12:56 #2
-
22-04-2011 13:39 #3
Helal olsun hocam hallettin demek. Kusura bakma pek yardımımız dokunmadı.
-
22-04-2011 13:43 #4
-
22-04-2011 13:46 #5
şimdi burada her hangi bir xp ve/veya win7 iso dosyası ile yapabiliyormuyuz.. yoksa nette livexp liveseven gibi iso dosyaları mı aramalıyız?
-
22-04-2011 13:49 #6
-
22-04-2011 14:42 #7
Murat izledim ve önceden açamadığım xp'yi hallettim bu sefer, bu XP bendeki XP imiş aslında farkı yokmuş

Ben XP'yi eklerken gelen menüden en üsttekini seçiyordum özel olarak XP PE seçmiyordum ve USB'nin format biçimi FAT32 idi NTFS değildi, şimdi ikisini de senin yaptığın gibi düzenledim ve oldu.
Tekrar deneyeceğim acaba olmamasının sebebi NTFS olmaması mı yoksa XP PE diye seçmemem mi, fat32 ile yapıyorum şimdi, bakalım ne olacak.
---------- Post added at 14:42 ---------- Previous post was at 14:28 ----------
Fat32 ile de açıldı demek ki iş PE seçeneğini seçmekteymiş, ama NTFS ile daha hızlı açıldığını söylemek gerek.
Eline sağlık
Allah senden de razı olsun
Konu __kadıköyRAP__ tarafından (22-04-2011 Saat 14:53 ) değiştirilmiştir.
-
22-04-2011 14:55 #8
tebrik ederim biraderlerim azimle taşi bile deldiniz
uzaktan konuyu takip ediyodum cünkü zman zman kafama takılıyodu bu konu, xp'nin dünya kadar live versiyonu var, linux zaten sorun yok ama win7 hic aklıma gelmemisti belki arasaymisim bulucakmisim. ben hep harddiske kurar gibi kurmayi düsündügüm icin live olayina kafa yormadim heralde sanırsam harddisk gibi kurmak pek mümkün degil nys buda is görür. videolar anlatimlar benim gibi köseli jetonla calisan adama bile tek izlemede gayet acik sekilde anlatti elinize saglık. benim kafama takılan daha dogrusu merak ettigim simdi kurduk win7 actik yaptigimiz degisiklier ayarlar vs vs kalıcı olmuyor dimi sistem tekrar acildiginda hersey basa dönüyor bunun bi care üretemezmiyiz.
-
22-04-2011 15:07 #9
Benim bildiğim yok bi çaresi, zaten çok kullanışlı olmuyor live windowslar hocam sadece sistem kurtar falan işleri sistem geri yükleme falan oluyor içinde erd commander gibi sanırım

İnternete bile direk girmiyor programlar kısmında driverları yükle var ona basınca internet bağlantısı geliyor
-
22-04-2011 15:20 #10
bende öyle tahmin etmistim nese o da eksik kalsın. yanlız hiren 13.1 editlenmis versiyonun icindeki minixp cok hosuma gitmisti direkt internet baglı hemen hemen lazım olan hersey yüklü bide opera falan entegrelemisler cayır cayır
Konu Bilgileri
Bu konuyu görüntüleyenler
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)