User Tag List

Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 10

Win7 ye Mac OSX kurmak

İşletim Sistemleri forumunda Win7 ye Mac OSX kurmak konusunu incelemektesiniz.

merhaba arkadaslar ben win7 ye mac OSX kurmak istiyorum ancak ikisini aynı anda kullanmak istiyorum (sorunsuz) bir şekilde. Yardımcı olabilir misiniz ? Ve OSX sistemini nerden bulabilirim ? ...

Smile Win7 ye Mac OSX kurmak

merhaba arkadaslar ben win7 ye mac OSX kurmak istiyorum ancak ikisini aynı anda kullanmak istiyorum (sorunsuz) bir şekilde. Yardımcı olabilir misiniz ? Ve OSX sistemini nerden bulabilirim ?
    Konu Danqerous tarafından (03-02-2011 Saat 00:17 ) değiştirilmiştir.

Win7 yüklü bir PC ye MAC OSX kuramazsın ama MAC OSX yüklü bir apple makineye Win7 kurabilirsin ( Apple makinede yüklü bulunan BootCamp ile ) diye biliyorum.

uma350 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Belki istediğini bulabilirsin

http://forum.shiftdelete.net/isletim...ilion-dv6.html

İkisini aynı anda kullanabileceğini sanmıyorum.

Kan Turalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bir yolu var diye duymuştum fakat hiç uygulamadım. Birkez mac os kurdum laptopuma ve driver problemi olmuştu. Zaten en büyük problemi de driver o yüzden birdaha hiç uğraşmadım. Sana tavsiyem önce bi araştır bakalım driver problemi sende de çıkacak mı...

beyazad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Çok uzun ve zahmetli iş, sunucu da pek tatmin edici değil.

muratveb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı Danqerous Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaslar ben win7 ye mac OSX kurmak istiyorum ancak ikisini aynı anda kullanmak istiyorum (sorunsuz) bir şekilde. Yardımcı olabilir misiniz ? Ve OSX sistemini nerden bulabilirim ?
    Eğer Aynı Anda Kullanmaktan Kasıt Boot Kısmında Farklı İşletim Sistemi Seçerek İse :

Her iki sistemide kullanabilirsin. Şu yolu izlemen gerek; Öncelikle sabit diskinde en az iki bölüm olması gerekiyor. Bu bölümler C,D oluyor. Öyle var sayaraktan anlatıyorum..

Öncelikle Windows DVD'si ile hem C'yi hemde D'yi NTFS formatta biçimlendiriyorsunuz. Daha sonra D olan kısma Windows7'yi kuruyorsunuz. Sisteminiz açılıyor. Şimdi gelelim işin MacOsX kısmına . Mac DVD'sini yerleştiriyorsunuz. Daha sonra DiskUtility kısmından C olan kısmı yani ilk bölümü Mac OS Extended(Journald) olarak biçimlendirip oraya kuruyorsunuz sistemi. Yani ikinci bölüm olan D'ye karışmıyorsunuz. Daha sonra kurulumda Önyükleyici olarak ASRBLn yada Chameleon + NTFS/3G'yide işaretlemeyi unutmuyorsunuz(öyleki Mac açıkken windows kısmını yani d olan ntfs bölümede okuma yazma haklarınız olabilsin + sistem açılırken istediğiniz bölümden başlatabilesiniz..)

Eğer Kasıt Windows7 Açıkken Aynı Anda Mac Kullanmak İse :
    Netten Virtualbox..vs programlar için özel olarak modifiye edilmiş Mac imajları bulunmaktadır araştırıp bulabilirsiniz . Ama onda normal kurulumda alabileceğiniz performansın ancak çeyreğini alabilirsiniz. Bunuda eklemek istiyorum. Kolay Gelsin
    Konu muratveb tarafından (03-02-2011 Saat 11:49 ) değiştirilmiştir.

kowalskii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı Gauson Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Win7 yüklü bir PC ye MAC OSX kuramazsın ama MAC OSX yüklü bir apple makineye Win7 kurabilirsin ( Apple makinede yüklü bulunan BootCamp ile ) diye biliyorum.
    Yanlışın var, ben Windows 7 varken Mac OS X kurdum. Hiç sorun, silinme, veri kaybı gibi olumsuzluklarla karşılaşmadım.

win 7 nin yanına nasıl macos kurudnuz nlatırsanız sewınırım araştırdım hep direk macos kurulumu anlatılmış yani win 7 yi silmeden iki işletimi nasıl kurcagımı bulamadım yardımcı olursanız sewınırım tiger x86 tar.bz2 diye torrenten dosya indirdim ama bir işime yaramadı yani ikisini birlikte yapamadım

Ben beceremedim. Reset atıyor hemen.

balcis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı helldog121 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    win 7 nin yanına nasıl macos kurudnuz nlatırsanız sewınırım araştırdım hep direk macos kurulumu anlatılmış yani win 7 yi silmeden iki işletimi nasıl kurcagımı bulamadım yardımcı olursanız sewınırım tiger x86 tar.bz2 diye torrenten dosya indirdim ama bir işime yaramadı yani ikisini birlikte yapamadım

daha önce dual boot yapmıştım şu an ise hp makinada mac os x lion 10.7.3 kullanıyorum, iatkos sitesini ve tonymacx86'ya bak. öğreneceğin epey şey var ama gözün korkmasın, yapınca iki günde öğrenirsin ;)

Konu Bilgileri

Bu konuyu görüntüleyenler

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)