User Tag List
İnternet tarayıcıları flash oyunları çalıştırmıyor.
İnternet Tarayıcıları / Web Browser forumunda İnternet tarayıcıları flash oyunları çalıştırmıyor. konusunu incelemektesiniz.
Arkadaşlar HP marka G5402tr model bilgisayarım var. Windows 7 64bit home basic yüklü. 4gb ram var. İnternet Explorer 9, Google Chrome son sürümü, Mozilla son sürümü yüklü olduğu halde internetten ...
-
23-02-2012 10:22 #1
İnternet tarayıcıları flash oyunları çalıştırmıyor.
Arkadaşlar HP marka G5402tr model bilgisayarım var. Windows 7 64bit home basic yüklü. 4gb ram var.
İnternet Explorer 9, Google Chrome son sürümü, Mozilla son sürümü yüklü olduğu halde internetten oynanan flash tabanları oyunların bir çoğunu çalıştırmıyor. Çalışan bazı oyunlarda ise start butonu gelince basıyorum oyun başlamıyor oyun başlasa bile bu sefer oyunlarda butonlar etkin olmuyor yani start butonu gibi next butonuna bastığım zaman sonraki bölüme geçmiyor. Adobe Flash player 11.1.102.62 yüklü güncellemeleri kendisi otomatik yapıyor.
Enteresan olan ise bazen bakıyorum oyunu çalıştırıyor bazen çalıştırmıyor.
Mesela aşağıdaki oyunu dün oynadım ama bugün start butonuna basıyorum oyunu başlatmıyor.
http://www.kongregate.com/games/BigF...rway-solitaire
Mesela Mynet'in kelime bul oyununda klavyeden türkçe harflere bastığım halde harfler yerine gitmiyor. İlla mouse ile tıklamam lazım. Klavyedeki türkçe harfleri görmüyor.
Ne internet explorer ne mozilla ne google chrome şu anda hiçbirisi ile oyunu oynayamıyorum. Böyle bir sorun neden kaynaklanıyor olabilir??Konu REDFOKS tarafından (23-02-2012 Saat 10:37 ) değiştirilmiştir. Sebep: Başlık büyük harf ile başlamalı
-
23-02-2012 10:25 #2
adblock ve benzeri reklam engelleyici yüklümü ?
bende reklam engelleyici olduğu için uyarı verdi engellemeyi kaldırınca oyun açıldı hemen
-
23-02-2012 10:38 #3
Hımm Bilgisayarda avg yüklü anti virüs free edition 2012 yüklü. Acaba bu program engelliyor olabilir mi adblock yüklü değil bende yüklemedim.
-
23-02-2012 10:44 #4
Konunun nedenini bilmediğim için net bir cevap veremeyeceğim.Ancak sonuçta flash tabanlı oyunlarda 3 farklı tarayıcılarda flash player yüklü ve güncel iken oynayamamanın nedenine baktığımızda aklıma geriye birtek virüs kaynaklı gibi geliyor.
Yazmadığınıza göre video oynatmada sorun yokki zaten onlarda flash tabanlı.Yani flashdan sorun olsa video da oynatmaması gerekir mantıksal olarak değil mi ?
Bence sisteminizi güzelce bir taratın güncel bir antivirüs ile , eğer bir sorun çıkmaz ise en son çare bir format atın.
Düzelse gerek.
Gerçi zaten bunlar akla ilk gelenler biliyorsundur da , maksat konun güncel kalsın belki bir bilen vardır anlatır hem biz de öğrenmiş oluruz.
Kolay gelsin.
-
23-02-2012 10:56 #5
Biraz önce @re13el arkadaşın dediği gibi engelleyici varmış avg engelliyormuş. Kapatınca oyun çalıştı. teşekkürler arkadaşlar.
Konu Bilgileri
Bu konuyu görüntüleyenler
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)