SDN Forum »Yazılım »Güvenlik » Akbank'tan geliyormuş gibi görünen olta epostasına dikkat


Konuyu Toplam 1 Kişi Okuyor. (0 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir) // 114 kez okundu
 


Cevapla
 
Seçenekler
Alt 05-08-2008, 18:41   #1 (sabit link)
 
redrose - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyecik
ÇevrimDışı
Üyelik Tarihi: Dec 2007
Nerden: Mersin
Mesajlar: 75
Bana çok nadir geliyor böyle olta saldırısı amaçlı epostalar. Gelince inceliyecek bir şey çıktı diye çok seviniyorum
Eposta içindeki **akbank.com**bağlantı adresine tıklanınca aslında hangi adrese ve sayfaya gideceği sayfanın en altında görünüyor. Phishing konusunda bilgisi olmayanlar için önerebileceğim en basit yöntemlerden birisi mouse'u link'lerin üzerinde hareketsiz tutun (tıklamayın) ve web tarayıcısı programının (internet explorer, firefox vb) en altında durum çubuğunda, linke tıklanınca nereye gideceği bilgisini görün. Bunu da bazen gerçek site adresi gibi gösterebiliyorlar ama bu örneğimizdeki gibi bazen 2 saniyede olta saldırısı olduğunu anlayabiliyorsunuz (eğer bankanın size bu tip epostalar göndermeyeceğini bilmiyorsanız, bu 2 saniyelik bulgu çok da anlam taşımıyor aslında .


Kaynak

Konu Link tarafından (05-08-2008 Saat 18:46 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Yazının tamamında kalın karakter kullanımı düzenlendi.
Alıntı ile Cevapla
Alt 08-08-2008, 11:42   #2 (sabit link)
Asistan
ÇevrimDışı
Üyelik Tarihi: Sep 2005
Mesajlar: 122
Yararlı bilgi teşekkürler...
Alıntı ile Cevapla
Alt 08-08-2008, 13:07   #3 (sabit link)
 
amesfa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Super Moderator
ÇevrimDışı
Üyelik Tarihi: Sep 2007
Nerden: ISTANBUL
Mesajlar: 5.879
Bankaların internet sayfalarını kopyalarınıda yaparak dolandırıcılık yöntemide gelişti dikkatli olun derim.
Alıntı ile Cevapla
Alt 08-08-2008, 13:21   #4 (sabit link)
 
DUNADUNA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyecik
ÇevrimDışı
Üyelik Tarihi: Aug 2008
Mesajlar: 1
arkadaşlar mailin içeriğine istinaden bankalarda hiçbir zaman hizmet süresi dolmaz.bariz bir kandırmaca ile kullancı adı ve şifrenizi almak istemişler bir de akbank.com- değil uzantı com.TR olarak bitmeliydi.(bankacıyım bu arada ...)
herzaman adres çubuğuna bankanın sitesinin adresini yazıp girin ve sanal klavye kullanırın.ozaman havalarını alırlar....!!!
Alıntı ile Cevapla
Alt 09-08-2008, 00:08   #5 (sabit link)
 
feyk06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyecik
ÇevrimDışı
Üyelik Tarihi: Jul 2008
Mesajlar: 4
evet arkadaşlar bu mail bana 3 defa geldi. ipsi arjantin üzerinden oldugunu tespit ettim.
akbanka defalarca mail attım. bu konuda gerekli tedbirler alması için ama bana klasik cümleler kurarak cevap gönderdiler. dikkatli olalım
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler

Yetkileriniz
Yeni konu açamazsınız
Mesajlara cevap veremezsiniz
Ek dosya gönderebilirsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı
Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

  

Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.2.0
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:42 .