SDN Forum »Haberler »Gündem (Dünya/Türkiye) » Önder Sav'ın peygambere hakaretine savcılık soruşturması

Konuyu Toplam 1 Kişi Okuyor. (0 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir) // 374 kez okundu

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler
Alt 08-08-2008, 23:49   #1

Alemci_Dayı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Doçent
Önder Sav'ın peygambere hakaretine savcılık soruşturması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Önder Sav'ın, hazreti peygamber ve hac ile ilgili tepki çeken sözlerini görüntüleyen muhabir, savcılıkta tanık olarak ifade verdi.

Hacca gitmek isteyen bir vatandaş ile arasında geçen konuşmada sarf ettiği sözler üzerine hakkında hakaret davası açılan CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile ilgili davada, görüntüleri çeken Cihan Haber Ajansı muhabiri tanık olarak ifade verdi.

İstanbul'dan Mustafa Ünal adındaki bir vatandaş, Önder Sav hakkında, 'halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek' iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mustafa Ünal ile Önder Sav arasında geçen diyaloğu görüntüleyen Cihan Haber Ajansı muhabiri Murat Kaya da soruşturma kapsamında Elmadağ Cumhuriyet Savcılığı'nda tanık olarak ifade verdi.

Adliye girişinde gazetecilerin, sorularını cevaplandıran Kaya, "Mayıs ayında gerçekleşen Önder Sav ile Mustafa Ünal arasındaki konuşma vatandaşların tepkisine neden olmuştu. Bir vatandaşımız da Peygamber'e hakaret içerdiği gerekçesiyle bu sözlerden dolayı CHP Genel Sekreteri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. Benim de olayın tanığı olarak ifademe başvuruldu." dedi.

Amacının sadece haber yapmak olduğunu belirten Murat Kaya, Elmadağ Adliyesi'nden işlemlerinin ardından adliye binasından ayrıldı.

Elmadağ Belediye Başkanlığı'nın mayıs ayında düzenlemiş olduğu programda, Önder Sav ile hacca gitmek isteyen partili Mustafa Ünal arasındaki diyalogda kullanılan ve tüm kesimlerin tepkisini çeken ifadelerle ilgili olarak İstanbul Bağcılar'dan Üzeyir Bekiroğlu, Sav hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

08 Ağustos 2008, Cuma

KaynaK
Alt 09-08-2008, 00:16   #2

orcagada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Asistan
Papa'nın da böyle bir hakaret olayı vardı.

Onu da sorgulayacaklar mı dersiniz?

Muhammedi kanın, şerrin yayıcısı olarak tanımlayan Papa’yı uçağın kapısında karşılayan Recep Tayyip Erdoğan’ı savunanların Önder Sav’a tepki göstermesi, samimiyetsizliğin ve din istismarcılığının daniskasıdır.

Yoksa sizdeki Peygamber sevgisi menfaatleriniz söz konusu olunca mı, depreşiyor?

Takiyyeciler sizi...
Alt 09-08-2008, 00:17   #3
Banned
Bu pis suratlı sevimsizler sadece din değil halkında düşmanıdırlar ve bunu defalarca ispat ettiler. Bu hainler bu ülkede defolup gitmelidirlerki bu halk rahata ersin. Bağnazlıkta zirveye oynuyorlar tiksinti vericiler.
Alt 09-08-2008, 00:18   #4
Banned
Alıntı:
orcagada´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Muhammedi kanın, şerrin yayıcısı olarak tanımlayan Papa’yı uçağın kapısında karşılayan Recep Tayyip Erdoğan’ı savunanların Önder Sav’a tepki göstermesi, samimiyetsizliğin ve din istismarcılığının daniskasıdır.

Yoksa sizdeki Peygamber sevgisi menfaatleriniz söz konusu olunca mı, depreşiyor?

Takiyyeciler sizi...
Git işine be bağnazlık yapma. Geri kafalı taş devri insanları.
Alt 09-08-2008, 00:49   #5

paşazaade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Asistan
tek kelimeyle alçak diyorum başkada bişy demiyorum
Alt 09-08-2008, 00:53   #6

paşazaade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Asistan
Alıntı:

Takiyyeciler sizi...
orcagada mısın nesin adını bile yazmak istemiyorum ama bence seninde bunlardan farkın yok
ayrıca karşılamamış olsaydı ne gbi bi saçma yorumda bulunucaktın merak ediyorum senin zorn bence kendinle
Alt 09-08-2008, 01:11   #7

centigrade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Asistan
Alıntı:

Takiyyeciler sizi...
yazılarını takip ediyorumda son zamanlarda entellektüel !boyutundan sıkılmaya başladın gibi geliyo bana artık sağa sola sataşmak işin haline geldi.nerde bir islam lafı duysan kafanın şalteri atıyordu ancak yinede efendiliği elden bırakmamaya çalışıyordun.
ama yavaş yavaş özüne dönmeye başlıyosun gibi.senden bekleneni vereceğin günler yakın orça.biz mukeddesatımıza sövmeni bekliyoruz ama gene iyi dayanıyorsun.yakında patlarsın eminim.o günden sonra senin engin hatta yerlerde sürünen fikirlerinden en azından bu forumda uzak kalacağız inşallah.ve bu beni mutlu edecek.

burada çoğu zıt fikirli insanla karşılıklı fikir telakkisinde bulundum ancak senin fikirlerinden olumlu bir çıkarım yapmak imkansız.senin için ciddi manada üzülüyordum bunu daha öncede sana belirtmiştim ancak hakikatende iflah olmaktan uzaksın.senin kanından birileri islama inanırda bu da bizim karımız olur inşallah.sen elden çıkmışsın artık insanoğlunun sana yapabileceği bişey yok ancak Allah muhakeme yeteneğini doğru kullanmanı nasip etsin diyorum.

ayrıca inanmamak ,inananlara saygısızlık yapmanı gerektirmez.
Alt 09-08-2008, 01:16   #8

Elmacik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör
Papa da bizim ülkemizin baş muhalefet partisinin genel sekreteri olsaydı, onu da sorgulardık. Önder Sav bu ülkenin yönetiminde bir söz sahibi, Papa ise günü kurtarmak adına evrimi kabul eden dini temelden yoksun bir tarikatın lider, ne bizim vatandaşımız, ne de ülkemizin yönetiminde söz sahibi. İstesek de yargılayamayız. (Fikren hariç.)

Bu tür basit bağlantıları kuramayacak biri değilsin orcagada, bile bile lades yapıyorsuni bile bile bilgiyi çarpıtıyorsun, tuzak cümleler kuruyorsun. Senden hiç beklemezdim böyle şeyler.
Alt 09-08-2008, 01:36   #9
EBB

EBB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Asistan
Alıntı:
Elmacik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Bu tür basit bağlantıları kuramayacak biri değilsin orcagada, bile bile lades yapıyorsuni bile bile bilgiyi çarpıtıyorsun, tuzak cümleler kuruyorsun. Senden hiç beklemezdim böyle şeyler.
Allah'tan korkmayan kişiden herşey beklenir muhterem..
Alt 09-08-2008, 02:07   #10

orcagada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Asistan
Bakın,

Müslümanız diyerek müslüman ülkelerin işgal edilmesine hizmet edenler, işgal projelerinde “Eşbaşkanlık” yapanlar, Irak’ta, Afganistan’da Müslümanları vahşice öldüren, onların camilerini yıkan, kuranı daha geçtiğimiz günlerde atış talimi sırasında hedef yaparak kurşunlayan ABD askerlerine “dua edenler” ve bunlara destek verenler, kendilerini Önder Sav üzerinden aklamaya çalışmasınlar benim derdim bu.

Önce bunu bir anlayın.

Paşaazede,

Hadi benden haz etmiyorsun,anlarım.

Ben de senin adını yazarken tiksiniyorum.

Ama hiç mi aklın yok?

Bu yazdıklarım oldu mu olmadı mı?

Hadi yalana yat bakalım.

Centigrade,

Nedense senin temiz yürek biri olduğunu düşünüyorum.

Gereksizsin ama öylesin.

Hadi sende arın,namusun yerinde kalacak şekilde bu dediklerini inkar et de göreyim.

Ayrıca beni sevmeniz gerekmediği gibi cevap vermek zorunda da değilsiniz.

Kafanıza göre arkadaşlar.

Benden doğru bildiğimi savunmamamı beklerseniz daha çok beklersiniz.

Bir ateist olarak islam hakkında yorum yapmama kızıyorsunuz,

Sanıyorsunuz ki kötülüğünüzü istiyorum.

Bir anlasanız.

Size sadece kuranı anladığınız dilde okumanızı (lütfen) öneriyorum.

Başka bir şey değil.

BUnu yapın bari.

Belki siz de göreceksiniz.

Belki beni yalanlayacaksınız.

Ama neden okumuyorsunuz şu kitabı yahu.

EBB,

Ben de tam tersini düşünüyorum.

Elmacık,

Alıntı:
Papa da bizim ülkemizin baş muhalefet partisinin genel sekreteri olsaydı, onu da sorgulardık. Önder Sav bu ülkenin yönetiminde bir söz sahibi, Papa ise günü kurtarmak adına evrimi kabul eden dini temelden yoksun bir tarikatın lider, ne bizim vatandaşımız, ne de ülkemizin yönetiminde söz sahibi. İstesek de yargılayamayız. (Fikren hariç.)
Şimdi sana bir de dilbilgisi mi öğretmem lazım.

Şaşırıyorum artık okuduğunu anlayamaz oldun.

Ben papayı mı eleştirdim orada?

Yoksa buna ses çıkarmayanlarımı?

Çarpıtmada benden daha uzmansın.

Ya da niyetin bozuk.

Olayı papaya çekme,benim yadırgadığıma dem vur.

Alıntı:
Hiçbir çarpıtma yok.

papa sorgulansın demedim.

Ama sen sana tabi olacakları yönlendirme içgüdüsüyle yazmaya başladın ve açıkçası çaptan çok düşüksün.

Yazdıklarımı iyice okumadan,etüd etmeden savsaklar gibi cevaplama.

Ciddiye almakta zorlanıyorum.
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler