User Tag List
Eğitim fakülteleri kapanıyor
Gündem (Dünya/Türkiye) forumunda Eğitim fakülteleri kapanıyor konusunu incelemektesiniz.
Atanamayan öğretmenler konusuna Milli Eğitim Bakanlığı kesin çözüm üretti. Bakanlık, YÖK'ten bu fakültelerin kapatılmasını isteyecek... Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmen kaynaklarının planlanmasıyla ilgili bir birim oluşturulduğunu dile getirdi. Dinçer, ...
-
02-02-2012 15:17 #1
Eğitim fakülteleri kapanıyor
Atanamayan öğretmenler konusuna Milli Eğitim Bakanlığı kesin çözüm üretti. Bakanlık, YÖK'ten bu fakültelerin kapatılmasını isteyecek...

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmen kaynaklarının planlanmasıyla ilgili bir birim oluşturulduğunu dile getirdi. Dinçer, öğretmenlik mesleği için bir stratejik plan hazırladıklarına dikkat çekerek “Nerede, hangi alanlarda ve ne kadar öğretmene ihtiyacımızın olacağını belirledik. Onun üzerinden biz eğitim fakültelerine öğretmen yetiştirmeleri konusunda bir yönlendirme yapacağız” dedi. Yapılacak çalışma sonucunda, belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda eğitim fakültelerinin kontenjanlarında düzenlemeye gidilecek. Bazı eğitim fakültelerinin kapatılması gündeme gelebilecek. Ayrıca yeni açılan üniversitelere de eğitim fakültesi açılmayacak.Fizik, kimya, biyoloji kapanacakEğitim fakültelerinin kapatılması için YÖK’e talepte bulunacağı alanların başında Fizik, Kimya, Biyoloji, İlköğretim Matematik gibi branşlar geliyor. Bu fakültelerde desteklenmesi planlanan alanlar ise Okul Öncesi öğretmenliği, Rehberlik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Bilişim Teknolojileri, Teknoloji ve Tasarım, İngilizce, Türk Dili ve Edebiyatı, Zihinsel Engelliler Sınıfı Öğretmenliği, Beden Eğitimi, Müzik ve Matematik gibi branşlar olacak.
kaynak
-
02-02-2012 15:21 #2
Öğretmenlık yapmayı çok istiyorum umarım şu sorunlar kalkarda gelecek için fazla düşünmem
-
02-02-2012 15:23 #3
-
02-02-2012 15:54 #4
-
02-02-2012 16:27 #5
Geçen günkü konuşmasında iş bulamayanlar sadece öğretmenler değil, şu an onlar göz önünde demişti. O zaman bütün fakülteleri kapatmasını bekliyoruz biz de!
-
02-02-2012 16:58 #6
hepsini zehirlemek daha garanti de ona yanasmazlar diye bunla yetiniyolar
ne cozum ama fakulte olmazsa mezun da olmaz issiz ogretmen de olmaz.
dahice. 
parlak bi zekanin urunu .
tavuk mu yumurtadan cikar civciw mi yumurtadan cikar teoreminden yolacikarak isi kokten cozmusler ;D
-
02-02-2012 17:15 #7
>>Fakültelerin hepsini kapatsınlar..
>>En güzeli osmanlı da olduğu gibi medrese ye dönelim...
>>Bilimi bi yerden yakalarız fakat neresinden onu bilmiyorum artık...
-
02-02-2012 17:19 #8
sanki sadece öğretmenler işsiz! mühendiside işsiz iktisatçısıda işsiz. o zaman kapatalım ünileri 10 tane üni yeter. ne gerekki her ilde üniversiteye o zaman.
o kadar bölümü üniversiteyi açarken akılları nerdeydi acaba.
tam türk mantığı işte ilk yap sonra yık.
-
02-02-2012 17:20 #9
İşi bilmeyen laga luga konuşuyor...
Bu gün 300 Bin küsur Öğretmen var atanmamış...
Ancak Milli Eğitim'de bu kadar açık yok...
Bazı bölümlerde ise açık hiç yok... O bölümler için belli bir dönem öğretmen yetiştirmek gelecekte açıkta kalacak yeni gençler demek...
Olaya bir de şu açıdan bakmak gerekiyor. Bunu sadece YAŞAYAN BİLİR...
Eğitim Fakültelerini (BELLİ BİR DÖNEM KAPATTINIZ)
Liseyi bitirmiş bir öğrenci Eğitim Fakülteleri kapalı olduğunda önünde hala seçebilecek onlarca seçenek var...
Bir çok bölümde bir çok alana yönlendirebilirsiniz bu genci...
Ama 4-5 Sene Üniversite Okumuş Öğretmenlik bitirmiş elinden başka hiç bir iş gelmeyen 25-26 Yaşında Okuldan mezun olmuş birine BİZ SENİ ÖĞRETMEN OLARAK ALAMAYIZ HADİ BAŞKA KAPIYA dediğinizde o kişinin yapabileceği hiç bir şey kalmıyor...
Liseyi bitirmiş birine öğretmenlik kapısı kapalı olduğunda hala önünde açık olan onlarca yol var...
Ama Üniversiteyi bitirmiş belli bir yaşa gelmiş kişiye Öğretmenlik kapısını kapattığınızda bu adamın yapacağı iş sayısı çok kısıtlı
-
02-02-2012 18:24 #10
bu bölümlerde ortalama okuyan kişi sayısı toplam 500 bin kişi oldugunu varsayalım, ki bu bölümlerden matematik fizik kimya puanları oldukca yuksek,500 bin kişi bu sefer baska bölümlere tercih yapıcak ozaman nolucak?aynı tas aynı hamam
Konu Bilgileri
Bu konuyu görüntüleyenler
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)