Windows 10 Ana Konu

Bu konuyu okuyanlar

Bepob

Müdavim
Katılım
11 Ağustos 2014
Mesajlar
3,655
Reaksiyon puanı
302
Puanları
83
Bilmiyorum fakat eset başarılı bence çoğu trojenleri buluyor bir sorun yaşamadım bu güne kadar
 

muratbey16

Asistan
Katılım
5 Ekim 2015
Mesajlar
211
Reaksiyon puanı
25
Puanları
28
Bugün gelen güncelleme den sonra bi şeyler oldu sanki cs go oynuyorum dehşet bi şekilde fps dustu anlamadım nasi düzeltirim
 

muratbey16

Asistan
Katılım
5 Ekim 2015
Mesajlar
211
Reaksiyon puanı
25
Puanları
28
bu guncellemeyı nası kaldırabılırım cs go oynayamıyorum bırı anlatabılırmı
 

Kadima

Müdavim
Katılım
17 Mart 2011
Mesajlar
11,959
Reaksiyon puanı
841
Puanları
113
Windows 10 ISO

Buradan direkt indirebilirsiniz.
Ben yükledim güncellemeyi ama gözle görülür bir fark göremedim :D
 

SwateR

Müdavim
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
10,201
Reaksiyon puanı
662
Puanları
113
CS:GO fps sorunu yaşayanlar şunu bir denesin. Başka forumlarda bu şekilde çözülmüş

FPS düşmesinin sebebi XBOX uygulamasında ayarlardan DVR seceneginin acik olmasindan kaynaklaniyor.
Bu secenek kapatildiginda FPS sorunu ortadan kalkıyor.
 

TechnoYoung

Profesör
Katılım
29 Mayıs 2014
Mesajlar
3,983
Reaksiyon puanı
358
Puanları
83
Bende güncelledim 4Story kasıyor ya ama LOL ve diğer hiçbir şey kasmıyor . Ekran kartınada baktım güncel dedim belki güncellemeden sonra bişe olmuştur .

Güncellemeden sonra PC yi ASC , Auslogics ve Glary utilities in her şeyiyle derinlemesine tarattım belki ondandır yani programlar Windows 10 yeni güncellemesi için yapılmadığı için dicem ama çok farklılıkta yok .

Not : Programlara laf atmayın bunları ben senelerdir kullanıyorum ve düzeltmediğim pc yok bu programlar sayesinde .

4S oynamayabilirim bir kaç gün belki yeni güncelleme verip düzeltirler bende mi tek sorun acaba . Oyun %90 yavaşladı hareket edemiyorum hatta karakter seçme yeri bile kasıyor .

0 Format mı çeksem bilemedim .
 

REDFOKS

Müdavim
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
18,034
Reaksiyon puanı
201
Puanları
63
Güncellemeden sonra daha bir kararlı çalışır oldu. Görsel olarakta epeyce yol katetmiş. Kısaca şimdi adam gibi işletim sistemine benzemiş win10...

Edge'yede eklenti desteği iyi olmuş, bundan sonra web tarayıcısı olarak kullanım şansı daha yüksek.

Şunu da belirteyim hala 7 ve 8 leri ücretsiz yükseltiyor.
 

wMwMw

Müdavim
Katılım
19 Haziran 2015
Mesajlar
1,116
Reaksiyon puanı
96
Puanları
48
Beyler yeni win10 NTFS formatında ki sürücüleri tanımıyor sizde de durum aynı mı ?
 

SwateR

Müdavim
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
10,201
Reaksiyon puanı
662
Puanları
113
Güncelleme sonrası pek bir fark göremedim. Eskiden de stabildi hala öyle.

Yalnız Edge hala rezalet durumda bence. Reklam, resim bol ola sitelere girince sapıtıyor direk donuyor. Adblock kullanmama rağmen. Art arda 4-5 defa yapınca yol verdim gitti :)
 

utkuorkun

Öğrenci
Katılım
5 Ağustos 2016
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
27
Arkadaşlar herkeze öncelikle merhaba win10 olan yeni aldığım bilgisayarı bir aptallık ederek cd ile win7ye çevirmeye çalıştım başta herşey çok normaldi taki kurulum esnasında olan restarta kadar restart attı ve birdaha hiç bir türlü ekrana görüntü gelmedi bilgisayar normal açılıyo ekran gelmiyo 2 3 dakika bekledikten sonra açık kendi kendine kapanıyo kasa bunun çözümünü bilen arkadaşlar varsa bu konuyu çabuk cevaplayabilirlerse çok memnun olurum
 

dodulan

Öğrenci
Katılım
12 Ekim 2014
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
remote.png
merhaba. benim uzak masaüstü ile ilgili bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim. sistem>uzak bağlantı ayarları>uzak şeklinde oencereyi açtığımda uzaktan yardım menüsü çıkıyor fakat tüm video ve resimli anlatımlardaki aynı pencerede yer alan alt taraftaki uzak masaüstü menüsü yer almıyor. bunu nasıl çözebilirim bilen var mı?
 

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Yeni Güncelleştirmeler (23.08.2016)

x64 Tabanlı Sistemler İçin Windows 10 Version 1607 Güncelleştirmesi (KB3176936)
x64 Tabanlı Sistemler için Windows 10 Version 1607 Toplu Güncelleştirme (KB3176934).
 

SwateR

Müdavim
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
10,201
Reaksiyon puanı
662
Puanları
113
Redstone güncellemesinden sonra bazı günlerde PC yi açtıktan 3-5 dakika sonra internet problemiyle karşılaşmaya başladım. Aşırı derecede yavaşlık oluyordu. Windows update ayarını "İndirme ve Kurma için Sor" olarak yaptım ama sorun yine devam etti. Sonra olay görüntüleyicisinden kontrol ettiğimde mağaza uygulamalarının kendi kendine güncellediğini gördüm. Zaten 3Mbit olan internet bu güncelleme ile öyle berbat bir hal alıyor ki hiçbir siteye girilmiyor. Ayrıca hiç onay haber bilgi filan da vermiyor. Mağazayı kullanmayan arkadaşlar muhakkak kapatsın derim. 1 aydır nerdeyse sinirden windows 7 ye dönecek kadar çıldırmıştı beni.

Mağazayı açın. Kırmızı okla gösterdiğim yere tıklatın. Ayarlar seçeneğinde Otomatik Güncelleştirmeler seçeneğini Kapalı duruma getirin.

dbytb9ortmgufz37d.jpg
 

SwateR

Müdavim
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
10,201
Reaksiyon puanı
662
Puanları
113
Yeni bir güncelleme daha yayınlanmış. Versiyon numarası 14393.105 oldu

x64 Tabanlı Sistemler için Windows 10 Version 1607 Toplu Güncelleştirme (KB3176938)

  • Ağ Denetleyicisi, DNS sunucusu, ağ geçitleri, Depolama Alanları Doğrudan, Grup Yönetilen Hizmet Hesapları, uzaktan yordam çağrısı (RPC), PowerShell, Internet Explorer 11, yazıcı eşleme ve birlikte çalışabilirliği, Windows çekirdeği, Media Core, Windows Mağazası, Bağlı Bekleme, Küme Durumu hizmeti, Hiper Yönetici hata ayıklayıcısı ve platformu ve Active Directory güvenilirliği artırıldı.
  • Çok sayıda düğüme veya diske sahip Depolama Alanı Doğrudan, Xbox One'da kaydırma listeleri, DHCP adres alma, Active Directory sorguları ve Küme Durumu hizmetinin performansı iyileştirildi.
  • Dış medyanın Cihaza Yayınla özelliği kullanarak Xbox One'da oynatılmasını engelleyen sorun giderildi.
  • Fare olaylarının Internet Explorer 11'de düzgün çalışmasını engelleyen sorun giderildi.
  • Internet Explorer 11'de iç içe tabloların işlenmesini ve yeniden boyutlandırılmasını engelleyen sorun giderildi.
  • Internet Explorer Süslemeler modunda kullanıcı arabirimi düzeninin düzgün güncelleştirilmesini engelleyen sorun giderildi.
  • Düğümlerin bir Küme hizmeti ile bağlantısının zaman zaman kesilmesine neden olan sorun giderildi.
  • Windows 10 Mobil ayarlarında 3G ve 4G seçeneklerinin düzgün görünmesini engelleyen sorun giderildi.
  • Azure Active Directory kiracısı için mobil cihaz yönetimi (MDM) kaydı, yazılım uyumluluğu, Yu Gothic yazı tiplerinin işlenmesi, Cortana, küme paylaşımlarına yavaş bağlantı, Xbox One'ın Netflix uygulamasını DIAL protokolü kullanarak başlatamaması, Xbox One'da ses ve müzik oynatma, TV uygulamasında ses oynatılırken tüm videonun durması, Internet Explorer 11 ilk çalıştırma iletişim kutusunda hatalı ölçeklendirme, sürücü kurulumu, İş için Windows Update, cihaz sıfırlandıktan sonra uygulamaların hata vermesi, Hyper-V ve BitLocker etkinleştirildiğinde önyükleme hatası, Önbellek Yöneticisi, Küme Durumu hizmeti, kilitli cihazda rolleri ve özellikleri değiştirememe, diskten kutulamaya eşlemelerin çalışmaması, PowerShell, eksik kilit ekranı görüntüsü, fitness izleyicinin yığın depolama cihazı olarak algılanmaması, Intune ve Azure Active Directory (AAD) arasında eşitlemenin çalışmaması, Wi-Fi üzerinden yapılan Skype çağrıları, aşamalı indirme ile kayıttan yürütme akışı, Windows'tan indirme işlemini iptal edememe, Microsoft Edge uzantıları, hazırda bekletme ve uyku modlarından geri çağrıldıktan sonra hatalı kilit ekranı arabirimi ve Windows Mağazası'ndan oyun paketi kurulumlarının engellenmesi sorunları giderildi.
 

SwateR

Müdavim
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
10,201
Reaksiyon puanı
662
Puanları
113
Yeni güncelleme ile sürüm numarası 14393.222 oldu.

This update includes quality improvements. No new operating system features are being introduced in this update. Key changes include:
  • Improved reliability of the Windows Update Agent, shared drives, virtual private network (VPN), clustering, HTTP downloads, Internet Explorer 11, Hyper-V platform, multimedia playback, and Microsoft Edge.
  • Improved performance of push and local notifications, Hyper-V platform, and some social media websites using Microsoft Edge.
  • Addressed issue where mapping a drive from an elevated command prompt doesn’t work with administrator credentials.
  • Addressed issue causing movies that were ripped using the transport stream (.ts) format to play without sound in Windows Media Player and the Xbox One Media Player app.
  • Addressed issue causing the Movies & TV app on the Xbox to stop working when attempting to play content that was just purchased from the Store.
  • Addressed issue where ActiveX can't be installed when using the ActiveX Installer Service (AXIS) in Internet Explorer 11.
  • Addressed issue causing “Print all linked documents” to not work in Internet Explorer 11.
  • Improved reliability of downloading and updating games from the Store.
  • Addressed issue preventing some users from changing the default download location in Windows 10 Mobile.
  • Addressed issue causing unnecessary notifications about fixing Microsoft account in Windows 10 Mobile.
  • Addressed additional issues with multimedia, Windows kernel, Windows shell, enterprise security, storage file system, Remote Desktop, core platform, Hyper-V platform, Windows Update for Business, display kernel, near field communication (NFC), input and composition, Bluetooth, Microsoft Lync 2010 compatibility, Windows Storage API, app registration, Trusted Platform Module, Group Policy, Internet Explorer 11, virtual private network (VPN), BitLocker, wireless networking, datacenter networking, Cortana, PowerShell, Active Directory, connection manager and data usage, Access Point Name (APN) database, Microsoft Edge, Windows Recovery Environment, file clustering, Universal Windows Platform (UWP) apps, audio playback settings, DShow Bridge, app compatibility, licensing, cloud infrastructure, domain name system (DNS) server, network controller, USB barcode reader, and Adobe Flash Player.
 

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Yeni güncelleme geldi:

x64 Tabanlı Sistemler için Windows 10 Version 1607 Toplu Güncelleştirme (KB3194798).

  • [*]A new cumulative update KB3194798 build 14393.321 released for Windows 10 users. The latest cumulative update KB3194798 is now available for Windows 10 1607 Anniversary Update build users. The latest build will update PC build 14393.222 to build 14393.321 and mobile build 10.0.14393.321.

    This update includes quality improvements. No new operating system features are being introduced in this update. Key changes include:
    [*][*]Improved reliability of Bluetooth and storage file system.
    [*]Addressed issue causing printer drivers to not install correctly after installing security updateKB317005.
    [*]Addressed issue causing sign-in errors if a password is entered incorrectly or a new password doesn’t meet password complexity requirements after installing security update KB3167679.
    [*]Addressed issue that required users to log out and log back in before using the application they installed using the Windows installer (MSI).
    [*]Improved support for networks by adding new entries to the Access Point Name (APN) database.
    [*]Addressed issue that was causing excessive battery drain on Windows 10 Mobile when connected to Wi-Fi.
    [*]Addressed issue in which setting up both fingerprint and iris recognition sometimes causes the sign-in to fail on Windows 10 Mobile.
    [*]Addressed issue that was causing high CPU usage on Windows 10 Mobile.
    [*]Addressed additional issues with multimedia playback, revised daylight saving time, authentication, Internet Explorer 11, and Windows Shell.
    [*]Security updates to Microsoft Edge, Internet Explorer 11, Windows registry, and diagnostics hub.
 
Son düzenleme:

Bloother

Müdavim
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
10,949
Reaksiyon puanı
2,327
Puanları
113
Yaş
35
Yeni güncelleme geldi:

x64 Tabanlı Sistemler için Windows 10 Version 1607 Toplu Güncelleştirme (KB3194798).
Bu güncelleme ile bayağı değişiklik geldi. Sorunlar da düzeldi. Uyumsuzluklar giderildi.
 

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
20 dakikadır indiriyor. Microsoft Katalog'da güncelleme boyutu 64 bit için 779 mb, 32 bit için 421 mb. görünüyor.
 

Kaya26

Müdavim
Katılım
27 Eylül 2012
Mesajlar
3,338
Reaksiyon puanı
550
Puanları
113
Yaş
26
Şu son güncellemeden beri, taskbarım bozuldu. Borderless olan uygulamalarda taskbar alt tarafta gözükmeye devam ediyor...
 

cngzkyz

Müdavim
Katılım
28 Temmuz 2012
Mesajlar
2,856
Reaksiyon puanı
276
Puanları
83
Son güncelleme çok sıkıntı getirdi. Güncel isoyu indirip temiz bir kurulumla sıkıntılar çözüldü.
 

SwateR

Müdavim
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
10,201
Reaksiyon puanı
662
Puanları
113
Güncelleme işini abartıyorlar gibi. Her hafta 700 MB güncelleme mi olur. Az daha uğraşında Windows 11 filan çıkarın.
 
Katılım
15 Ekim 2016
Mesajlar
16
Reaksiyon puanı
3
Puanları
3
Yaş
25
Arkadaşlar PC'ye kali Linux yükledim harddiskr bölemedim bende direk kurdum sonra biosta Windows bootmanager gözükmedi Windows silinmişmidir. Birde Windows geri gelir mi
 

SwateR

Müdavim
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
10,201
Reaksiyon puanı
662
Puanları
113
Güncelleme geldi. Sürüm numarası 1607.14393.351 oldu.

x64 Tabanlı Sistemler için Windows 10 Version 1607 Toplu Güncelleştirme (KB3197954)

This update includes quality improvements. No new operating system features are being introduced in this update. Key changes include:
  • Improved reliability of Internet Explorer 11, Start, File Explorer, action center, graphics, and the Windows kernel.
  • Addressed issue that was causing System Center Operations Manager (SCOM) Management Console to crash in State view.
  • Addressed connectivity issue from a 32-bit application to a Remote Desktop Gateway that doesn’t have HTTP tunneling enabled.
  • Addressed issue of updates not being restored when doing a system reset, even if those updates were permanently installed.
  • Addressed issue that was causing domain logon attempts to fail on a Windows 10 Pro device after upgrading from Windows 10 Home.
  • Addressed issue that was causing failed logon counts of non-admin users without network logon permissions to be counted as cumulative, resulting in devices going into BitLocker recovery more frequently.
  • Improved support for websites by updating the HTTP Strict Transport Security (HSTS) preload list.
  • Improved support for IT administrators using Group Policy to block users updating the operating system from Windows Update.
  • Improved reliability and stability of the notification framework for enabling contextual notifications in File Explorer.
  • Addressed an issue that prevented System Center Configuration Manager from performing inventory uploads via Background Intelligent Transfer Service (BITS) when Encrypting File System (EFS) has been disabled.
  • Addressed additional issues with USB, Wi-Fi, clustering, setup, Microsoft Edge, Internet Explorer 11, licensing, PowerShell, Component Object Model (COM), Windows kernel, graphics, and Bluetooth.
 

PCWORMS

Öğrenci
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
22
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
windows 10 da defender ı devre dışı bırakıyorum ama pc yeniden başlattığımda tekrardan aktif hale geliyor.
kalıcı olarak nasıl devre dışı kalır.
 
Üst