Wordpress ve Joomla arasindaki fark nedir?

Bu konuyu okuyanlar

Nordkapp

Doçent
Katılım
30 Ağustos 2009
Mesajlar
787
Reaksiyon puanı
16
Puanları
18
Gecenlerde bi yazida okudum. Joomla icin "Wordpress'ten sonra en iyi icerik yonetim sistemi diyebiliriz." diyordu. Evet ikiside icerik yonetim sistemi ama ben ikisine de bi goz attim bana ikisi farkli amaclara hizmet ediyor gibi geldi.

Mesela Wordpress daha cok blog yapimi icin kullanilirken Joomla ise daha cok normal internet tasarimlari icin kullaniliyor diye musahade ettim. Aceba yanlis mi musahade ettim.

Sizce ikisi arasindaki farklar nelerdir?
 

Nordkapp

Doçent
Katılım
30 Ağustos 2009
Mesajlar
787
Reaksiyon puanı
16
Puanları
18
Epey olmustu bu konuyu acali cevap gelmemis ama ben internette bu konu ile asagidaki yaziyi buldum. Epey aciklayici oldu. Sizlerle de paylasmak istedim.


Joomla-Wordpress Karşılaştırması

İyi ve kullanışlı bir içerik yönetim sistemi arayıp, en sonunda Joomla ile Wordpress arasında bir seçim yapmak zorunda kalan arkadaşlar için bugünkü yazım.
İki sistemi de aktif kullanan biri olarak, karşıma çıkan sorunlar ve konularda hangisinin daha çözüme yakın olduğundan bahsedeceğim şimdi. Bunu yaparken maddeler çıkaracağım, böylece inanıyorum daha akılda kalıcı olacaktır.
Gelişmiş Bir Yavpı
Joomla kesinlikle komplike sitelerin yapımında, bize Wordpress’ten daha fazla yardımcı oluyor.
Yonetim Paneli Kullanisligi

Yukarıda Joomla’nın daha gelişmiş bir yapıya sahip olduğunu söylemiştir. Bu nedenledir ki, paneli de Wordpress’e göre daha karmaşık. Wordpress ise son derece basit.
Veritabanı Kullanımı
Joomla(1.5.3) veritabınında 36 tablo kullanır, Wordpress’se 10. Gelişmiş bir yapı ile kastettiğim şeyi sanırım daha iyi anladınız.
Joomla ile açtığınız bir konu üzerinde düzeltme yapar ve kaydederseniz. Sistem ilgili tablodaki ilgili satırları düzeltir. Wordpress’teyse yeni bir satır ekler, bu da tabloyu şişirir.
Tema tasarımı
Joomla’da bir sayfa tasarımı yaparak, tüm işinizi görebilirsiniz. Ama Wordpress’te birbirine bağlı bir kaç sayfa ile senkron çalışmalısınız. Ama ikisinde de tasarım son derece kolay.
Eklenti
Kesinlikle joomla’da daha fazla eklenti bulabilirsiniz.
Ve Son
Çok komplike bir site yapmıyorsanız, kesinlikle Wordpress. Ama gözünüz -örneğin- haber portalı yapmaktaysa tercihiniz Joomla olmalı.


Kaynak
 

Mirack1907

Müdavim
Emektar
Katılım
3 Mayıs 2007
Mesajlar
5,371
Reaksiyon puanı
57
Puanları
48
Yaş
36
Güzel karşılaştırma olmuş. Teşekkürler
 

orcnd

Müdavim
Katılım
13 Ekim 2008
Mesajlar
6,394
Reaksiyon puanı
255
Puanları
63
wordpress'deki tasarımlar ne yazıkki joomla'da yok. ayrıca wordpress bir blog sistemi dolayısıyla daha fazlasını beklemek hata olur.
 

elmeo

Asistan
Katılım
28 Mart 2009
Mesajlar
279
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
Bence de Wordpress temaları Joomlada yok. Aynı zamanda Wordpress her ne kadar blog ağırlıklı bir yapıya sahip olsa da iyi tasarlanmış bir yapı tüm ihtiyaçlara hizmet edebilir. Kendi kişisel haber portalımı Wordpress üzerinden yönetiyorum, aynı sistemi Joomla üzerinde kurmaya çalıştım ama beceremedim.
Sitem www.mehmetnaber.com bir göz atmanda fayda var...
 

Nordkapp

Doçent
Katılım
30 Ağustos 2009
Mesajlar
787
Reaksiyon puanı
16
Puanları
18
Joomla icin de bi cok tema var ama baska siteler veriyor genelde. Siten guzel olmus. Ben aslinda Wordpress ile fazla ilgilenmedim su ana kadar o yuzden boyle bir site zor olur saniyordum.
Joomla'da cok orjinal siteler yapmak mumkun. Sadece neyi nerde kullanacagini bilmen gerekiyor. Birazda aliskanlik meselesi galiba...

Peki Hocam bu siteyi yaparken bu yapida bi tema mi kullandin yoksa kodlarla kendin mi mudahale ettin?
 

mertsuslu

Öğrenci
Katılım
7 Mart 2019
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
45
Faydalanmanız dileği ile,

3 Adımda CMS (İçerik Yönetim Sistemi) Seçimi:


Wordpress yerine Neden Joomla Kullanıyoruz ?



Değerli Arkadaşlar,
" HEDIYE-10 " kupon kodunu kullanarak Udemy üzerinde yayınladığım " Joomla Sistem Uzmanlığı " eğitimine ShiftDelete.Net' e özel 10 kişiye hediye etmek istiyorum.

https://www.udemy.com/joomla-sistem-uzmanligi-egitimi/

Faydalanmanız dileği ile.

Mert SÜSLÜ
Mert SÜSLÜ
 
Son düzenleme:
Üst