User Tag List

1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 22

Performans oyun bilgisayari düşünüyorum sizce olmuşmu ???

Donanım Tavsiyesi forumunda Performans oyun bilgisayari düşünüyorum sizce olmuşmu ??? konusunu incelemektesiniz.

SELAM ARKADAŞLAR HERKESE TEKNOLOJİK GÜNLER. Evimde 2008 de aldiğim e8200 işlemci 8800gt ekran karti asus p5k e wifi 4gb ram lik bir bilgisayarim var ancak şuana kadar işimi çok iyi ...

Standart Performans oyun bilgisayari düşünüyorum sizce olmuşmu ???

SELAM ARKADAŞLAR HERKESE TEKNOLOJİK GÜNLER.
    Evimde 2008 de aldiğim e8200 işlemci 8800gt ekran karti asus p5k e wifi 4gb ram lik bir bilgisayarim var ancak şuana kadar işimi çok iyi gördü.yine yeni bir bilgisayar almak istiyorum.bunun gibi 3-4 sene işimi fazlasiyla görmesi gerekiyor.bütçem çok fazla değil ama ben olacak bir sistem topladim sizce nasil ? Uygunmudur?değiştirmem gerekenler varmidir? Yardimci olursaniz sevinirmim.call of duty . Pes gibi serilerden vazgeçemeyeceğim için performansli bir oyun bilgisayari olacak. Düşündüğüm sistem aşağida ;

işlemci :amd phenom ii x6 1075 t 3.0 ghz
    anakart :asus m5a97 ddr3 2x pci exp.socket 938 am3+
    ram :corsair 2x4 =8 gb ddr3 1600 mhz
    ekran karti:powercolor 1gb hd r6870 256 bit
    power :coolr master gx 650 w 80plus 12cm fanli
    kasa :3r sys r460li atx kasa

anlayanlardan bilenleden fikirlerini bekliyorum ...
    Konu mystan tarafından (15-02-2012 Saat 16:58 ) değiştirilmiştir.

IuTKuI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum tamam haklısınız donanım topluyorsunuz fakat bunun konu aşağıda bir sürü var ve o konularda Rtsbora arkadaş çok güzel bilgisayarlar referans olarak gösterdi kurdu sürekli aynı konular açılıyor sürekli aynı cevaplar veriliyor. Bu sana yada başkasına özel değil ortaya genel olarak atıldı.

Anakartın Evo modeli ilerki safhalarda sana daha çok yardımcı olabilir. eSata desteği olsun, fazladan usb portları olsun gayet güzel idare eder. Bu M5A97'nin Evo Pro ve normal seçenekleri var benim de gözüme ilişti Evo'sunu tercih ettim.

Kasa olarak da HAF-912 tip kasalar çok uygun oluyor, özellikle kablo saklama da çok kullanışlı. Yada arttırmak istiyorsan 700W Thermaltake kasalar çok güzel ve sessiz çalışır.

HRNKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ram konusunda MHz değerine takılmayın 1333 MHz ile arasındaki farkı anlamazsınız bile... Zaten O.C yapmayacaksanız ramler standart olarak 1333 MHz ile çalışacaklar... Ram hususunda CL değerine dikkat edin, mesela 1333 MHz CL7 ram, 1600 MHz CL9 ramden daha hızlıdır... Ram olarak şu ürünü : GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1333MHz CL7 1.5V Dual Kit Ram tavsiye ederim... Vatan % indirim yaptığında alırsanız tadından yenmez

NOT: Ram alırken KIT halinde almaya özen gösterin, uyum açısından problem yaşamamanız adına bunu belirtiyorum zira aynı model 2 ram ayrı ayrı alındığında nadirdir ama uyum sorunu çıkarabiliyorlar...
    Konu HRNKC tarafından (15-02-2012 Saat 17:07 ) değiştirilmiştir.

sağolun arkadaşlar kasa ve power hususunu biraz daha araştırmam gerekecek anlaşılan.ama ramlerde şimdiden değişikliğe gittim. ramlerde sıra indirimleri beklemekte

IuTKuI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bir de ekran kartlarında bazı çevremdeki kişiler 2 gb lık bir ekran kartı olması durumunda belleği rahatlatır diye birşey söylüyorlar fakat bunun hurafe olup olmadığını onlar dahi bilmiyor. Bu konuda bilgisi olan var mı?

rtsbora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı mystan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    SELAM ARKADAŞLAR HERKESE TEKNOLOJİK GÜNLER.
    Evimde 2008 de aldiğim e8200 işlemci 8800gt ekran karti asus p5k e wifi 4gb ram lik bir bilgisayarim var ancak şuana kadar işimi çok iyi gördü.yine yeni bir bilgisayar almak istiyorum.bunun gibi 3-4 sene işimi fazlasiyla görmesi gerekiyor.bütçem çok fazla değil ama ben olacak bir sistem topladim sizce nasil ? Uygunmudur?değiştirmem gerekenler varmidir? Yardimci olursaniz sevinirmim.call of duty . Pes gibi serilerden vazgeçemeyeceğim için performansli bir oyun bilgisayari olacak. Düşündüğüm sistem aşağida ;

işlemci :amd phenom ii x6 1075 t 3.0 ghz
    anakart :asus m5a97 ddr3 2x pci exp.socket 938 am3+
    ram :corsair 2x4 =8 gb ddr3 1600 mhz
    ekran karti:powercolor 1gb hd r6870 256 bit
    power :coolr master gx 650 w 80plus 12cm fanli
    kasa :3r sys r460li atx kasa

anlayanlardan bilenleden fikirlerini bekliyorum ...
    sistemi hangi siteden topladınız bilmiyorum ancak 1075T yerine biraz fark verip 1090T almak daha mantıklı. 1090T black edition serisi bir işlemci ve daha iyi overclock olur.

http://www.vatanbilgisayar.com/cpu--...spx?I_ID=44229

ekran kartı oalrak da 6870 yerine 6850 öneririm. performans oalrak birbirine çok yakındır ancak fiyat olarak arada bariz fark var genelde. eğer 350 liraya 6870 bulabiliyorsanız alabilirsiniz. ancak yerinizde olsam vatan haftasonu indiriminden 270 liraya 6850 alırım. biraz oc yapınca 6870 ile aynı olur zaten.

http://www.vatanbilgisayar.com/searc...6850&L2=OEMVGA

diğer parçalar uymlu. hayırlı olsun şimdiden.

6870 düşünmemin sebebi tv çıkışının olması

Alıntı IuTKuI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir de ekran kartlarında bazı çevremdeki kişiler 2 gb lık bir ekran kartı olması durumunda belleği rahatlatır diye birşey söylüyorlar fakat bunun hurafe olup olmadığını onlar dahi bilmiyor. Bu konuda bilgisi olan var mı?
    battlefield 3 ve gta 4 gibi birkaç oyunda 1920x1080 en yüksek ayarda 1 gb ekran kartı rami yeterisz kalabiliyor. ancak 1 gb üzeri rame sahip kartlar genelde pahalı kartlar. hd 6850, gtx 570 gibi.

6870 düşünmemin sebebi tv çıkışının olması
    hangi çıkış? hdmi mı?

evet tv out ilk başta msı 6850 düşünmüştüm ancak sonradan tv çıkışıda olsun diye düşününce power color 6870 olsun bari dedim. ama mantıksız galiba

evet tv out ilk başta msı 6850 düşünmüştüm ancak sonradan tv çıkışıda olsun diye düşününce power color 6870 olsun bari dedim. ama mantıksız galiba
    düşündüğün modelin linkini verir misin?

Konu Bilgileri

Bu konuyu görüntüleyenler

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)