User Tag List

1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 14

5.1 pc ses sorunu

Donanım Sorunları ve Çözümler forumunda 5.1 pc ses sorunu konusunu incelemektesiniz.

iyi günler o kadar çaba sarfetmeme rağmen problemime bir çözüm bulamadım.problem şudur ki; evde eski sayılabilecek bir 5.1 sistem vardı bu sistem rca erkek kablolarla tv ye bağlanıyordu.tv nin kendi ...

Standart 5.1 pc ses sorunu

iyi günler o kadar çaba sarfetmeme rağmen problemime bir çözüm bulamadım.problem şudur ki; evde eski sayılabilecek bir 5.1 sistem vardı bu sistem rca erkek kablolarla tv ye bağlanıyordu.tv nin kendi içinde bi dvd playerı mevcuttu.ses çözücü olarak bu playerı mı kullanıyodu tam anlayamadım.ama ben bu sistemi aldım pc ye bağladım rca lar için jack ara kablo kullandım tabi fakat pc den en ufak ses gelmiyor.ne şekilde denersem deneyim en ufak ses alamadım.problem tam olarak nedir ve nasıl çözülür yardımcı olur musunuz?

Direk bilgisayara değil de arada bir amfi kullanıp amfiden bilgisayara bağlamanız gerekebilir, hoparlörleri tam olarak bilgisayar ne şekilde hangi kablolarla bağladınız anlayamadım ama dediğim gibi bilgisayarın çıkışı yeterli beslemeyi yapamıyor olabilir.

ses kartı realtek alc88.gerekli olan yerlerin resimlerini ekledim.şimdi benim yükseltici mi almam gerek yoksa ses kartını mı değiştirmem gerek ne yapmam gerekiyosa yapayım ama yeterki ses alayım.bi yardımcı olun lütfen.

png image hosting

image hosting jpeg

image hosting gif

bi allahın kulu yok mu arkadaşlar ilgilenecek.editör falan?

bak kardeş şöyle bi kablo var bu kablodan 3 tane alıyorsun ve gerekli şekilde pc ve amfi bağlantısını yapıyosun realtekin de ses ayarlarından 5.1 olanı seçiyosun olay bu bendede 5.1 var ve bu şekilde kullanıyorum.
    http://img708.imageshack.us/img708/7389/jakkablosu.jpg

kardeş cevabın için eyv. yalnız bende anfi yok yani ihtiyacım kesin olarak anfi ise alırım bi tane. fakat detaylarını bilmiyorum. ses sisteminin üstünde 300w yazıyo ona göre bi anfi almak lazım sanırım ama çok pahalı satılıyo.en uygun fiyata nasıl hallederiz bu işi bi akıl verebilir misin?

Alıntı snci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeş cevabın için eyv. yalnız bende anfi yok yani ihtiyacım kesin olarak anfi ise alırım bi tane. fakat detaylarını bilmiyorum. ses sisteminin üstünde 300w yazıyo ona göre bi anfi almak lazım sanırım ama çok pahalı satılıyo.en uygun fiyata nasıl hallederiz bu işi bi akıl verebilir misin?
    kardeş senin ses sisteminin markası modeli nedir acaba bi söylermisin ?

kardeş ses sisteminin bi markası yok amx-62a yazıyo sadece onu da aradım bi kaç resim falan buldum sanırım polonya üretimi. resimde görüldüğü gibi ses kartının 6 çıkışı var bu ne demek oluyor,ses kartının güç verme problemi var mı acaba?bir de anfi olayını en ucuza nasıl hallederiz?

kardeş bendeki 5.1 sistemde senin koyduğun o ilk resimdeki gibi arkada (kırmızılı-beyazlı) çıkışlar var sana dediğim kablolarlada kırmızı beyaz çıkışlardan pc ye bağlantıyı yapıyorum ve bu şekilde kullanıyorum..

--- Mesaj Güncellendi ---

Alıntı snci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeş ses sisteminin bi markası yok amx-62a yazıyo sadece onu da aradım bi kaç resim falan buldum sanırım polonya üretimi. resimde görüldüğü gibi ses kartının 6 çıkışı var bu ne demek oluyor,ses kartının güç verme problemi var mı acaba?bir de anfi olayını en ucuza nasıl hallederiz?
    sen o dediğim kablolardan 3 tane tedarik et o ses kartının 6 çıkışı demişsinya ha işte oradaki 3 girişle, ses sisteminin merkezdeki dediğim kırmızılı beyazlı girişlerine bağlantıyı yapacaksın..

rca-jak kablo aldım taktım ama sıfır ses.yani güç olayında bi problem var sanki.anfi olayı nasıl olur bi bilgin var mı

Konu Bilgileri

Bu konuyu görüntüleyenler

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)