User Tag List

1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 12

SpeedFan programındaki simgelerin anlamını bilen var mı?

Donanım Sorunları ve Çözümler forumunda SpeedFan programındaki simgelerin anlamını bilen var mı? konusunu incelemektesiniz.

[IMG] [/IMG] Bilgisayar özellikleri Intel Core 2 Duo E7600 3.06GHZ Anakart Gigabyte P43-ES3G Kingston DD2 2048 Mbytes PC2-6400 (400 MHz) + Kingston DD2 2048 Mbytes PC2-6400 (400 MHz) NVIDIA GeForce ...

Lightbulb SpeedFan programındaki simgelerin anlamını bilen var mı?

[IMG][/IMG]

Bilgisayar özellikleri

Intel Core 2 Duo E7600 3.06GHZ
    Anakart Gigabyte P43-ES3G
    Kingston DD2 2048 Mbytes PC2-6400 (400 MHz) + Kingston DD2 2048 Mbytes PC2-6400 (400 MHz)
    NVIDIA GeForce 9800GT 1024 + 256 (800 MHz)
    Everest EPS 450-A Power

Isı da herhangibi bir sorun var mı speedfan simgelerinin anlamını bilmiyorum ve ara ara pc yeniden baslıyor direk reset atıyor
    bilgisayarda değişen parça yok 7/24 açık haftada 1 gün dinleniyor power sply den suphelenıyorum bir önerisi olan var mı acaba

burns206 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ramler cok yawas 400 mhz onun harici
    dedigin gibi power oluyo gibi. yada cok fazla guc tuketen cihazlar takili powera.
    tab bazen anakarttaki sorunlar da guc dengelerini bozuyo. ancak sende ya power kisadevre yapmis yada power bozuk.
    ikinci bi powerla destek verebilirsin hddye felan ama bu elektrik faturasinin birazcicik fazla olmasina neden olabilir

power sply alıcam XILENCEXILENCE XP600 600W 135MM FAN PSU GAMİNG SERİSİ R3 bu yeterli olurmu ki
    Ram özellikleri asağıda birazda vürüs var onlarda ısıtabilir
    ama power degısmesi lazım galiba 450w yetmiyor olabılırde yasa arıza cıkmıs olabılır

--- Mesaj Güncellendi ---

http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%...spx?I_ID=39365
    burda ayrıntılı özelliği var

Eğer bilgisayar bir süre sonra kendiliğinden reset atıyorsa işlemci aşırı ısınıyordur. Sanırım bilgisayarın birkaç yıllık eğer kasayı açıp hiç tozunu almadıysan o nedenle de ısınıyor olabilir. Kasayı açarak işlemci fanını ince bir temizlikle elden geçir ve bir termal macun al vatanbilgisayarda 5-10 lira gibi birşey işlemcinin üzerini iyice temizle daha sonra termal macundan bir miktar sür. ısı sorunu çözülecektir.

Ayrıca ısıyı öğrenmek için AIDA64 yazılımını kullan tam sonuç veriyor.

bybilal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

[IMG][/IMG]
    arkadaşlar benim bilgisayarımında ısısı bu şekilde bana çok gibi geldi halbüki yeni temizleteli 2 ay oldu sizce normalmi. Laptop kullanıyorum Samsung marka R510 modeli 2 ghz 3 gb ram 1 gb ekran kartı 500gb hdd var.

Alıntı bybilal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar benim bilgisayarımında ısısı bu şekilde bana çok gibi geldi halbüki yeni temizleteli 2 ay oldu sizce normalmi. Laptop kullanıyorum Samsung marka R510 modeli 2 ghz 3 gb ram 1 gb ekran kartı 500gb hdd var.
    laptop uzun zamandır kullanılıyorsa seninde termal macun sürmende fayda var.

re13el - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı bybilal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    [IMG][/IMG]
    sistem boşta iken böyleyse evet fazla bencede bende şu anda firefox açık işlemci %2,7 kullanıyo ve sadece core0:48-50 derece arası gidiyo
    Konu re13el tarafından (02-02-2012 Saat 19:29 ) değiştirilmiştir.

bende eski speedfan kullanıcısı olarak söylim çok kötü program .d

gpu:ekran kartın

temp1: anakart sıcaklığı
    temp2:1le aynı

temp3:işte speedfan hatası yani boşver

hd0:harddisk sıcaklığı

core1,2:işlemci çekirdeklerinin sıcaklığı

şimdi peki neden speed fan kötü bu programda kapanma vs. olduğu zaman ve oyunlardaki sıcaklığı göremiyosun ama alttaki program da max.min diye bir yer var orda anlarsın sorunu

bence pek psu ile ilgili değil sen şu programı yükle anlarsın zaten

eğer işlemci ise arkadaşlarında dediği gibi fanı temizle termal macun sür

biraz daha anlayabilceğin program:http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

Cool

ßilgisarı kendim topladım 2 sene oldu (Quad core 2) Yılda de 1 defa ZP termal macun suruyorum ekran kartı ve işlemciye 6 ayda bir tozunu alıyorum tekrardan acıp bakayım işlemciye termal sureyım yaklasık 10 ay oldu surelı benim merak ettiğm bu makineye 450 W. yetermi 600 w. 80+ Bronze %85 verimlilik veren bi power işini gorur diye dusundum

b
    Bunun gibi...

berk alican
    dediğin program bende yüklü ama baktıgımda pek bısı anlamadım value min max fln

burns206 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

cpuid normal diyo son gonderdigin. ancak ilk gonderdigin speedfan dokumu power oldu olucek diyo

Konu Bilgileri

Bu konuyu görüntüleyenler

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)