User Tag List

1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 24

Geniş kapsamlı sorun (Detaylı Açıklama)

Donanım Sorunları ve Çözümler forumunda Geniş kapsamlı sorun (Detaylı Açıklama) konusunu incelemektesiniz.

Öncelikle merhaba arkadaşlar 1 aydır açmadığım forum konusu kalmadı hiç bir yerden düzgün bir cevap alamadım en son google'da araştırma yaparken bu siteyi gördüm ve sizin yardımcı olabileceğinizi düşündüm. Benim ...

Standart Geniş kapsamlı sorun (Detaylı Açıklama)

Öncelikle merhaba arkadaşlar 1 aydır açmadığım forum konusu kalmadı hiç bir yerden düzgün bir cevap alamadım en son google'da araştırma yaparken bu siteyi gördüm ve sizin yardımcı olabileceğinizi düşündüm.

Benim problemim uzun nasıl başlasam bilemiyorum .

İlk olarak , pc yi açtığımda ekrana görüntü gelmiyor ilk zamanlarda 1-2 reset'den sonra daha sonra 10-15 böyle böyle derken şu an pc yi sabah açsam 5dk aralıklarla reset atsam saat 16.00-17.00 gibi açılıyor anlayacağınız durum vahim .

Denediğim çözümler :

-Ekran kartındandır dedim ekran kartımı aldım başka bir bilgisayara taktım direk görüntü geldi
    -Ramdendir dedim çalışan bilgisayardan ram aldım kendi pc'mdekilerin hepsini çıkardım onu taktım yine görüntü gelmedi.
    -Bi alakası olmadığını düşünsemde hard diskleri çıkarıp başka hard diskle denedim yine bir sonuç yok.
    -Geriye birtek anakart kalıyor . Anakart için Jumper'dan resetleme yaptım birşey fayda etmedi , bios pilini çıkardım 15dk bekletip taktım yine fayda etmedi.
    -Ekran kartının çıkarıp OnBoard dan bağladım yine görüntü yok

Benim ilgimi çeken olaylar ,

-Bios'umun son update tarihi 2007 olarak görünüyor bununla bir ilgisi olabilir mi bilemiyorum (Bilgisayarım eski en azından bi 3-4 senesi vardır)
    -Evde daha önce bu bilgisayar için kullandığım bi ekran kartı var(ati radeon x1550) onu taktığımda bilgisayar açılıyor 4-5 saniye sonra kapanıyor.
    -Anakartımın üzerindeki led kablolarının yerleri değişik olabilir bunun bir ilgisi olabilir mi bilemiyorum (Palit sağolsun anakartımın manual guide dosyasına ulaşılamıyor ne kadar aradıysam herkes palitin serverında link vermiş palitde orayı kapatmış)

2.sorun ( bence 1. ile alakalı)

Bilgisayarım oyun oynarken kapanıyor (genelde) . çünkü genelde diyorum bazen film izlerken bile kapanabiliyor enteresan bir şekilde. ama asıl 1.kısımla bağlantılı olan yer , örnekleyerek anlatıyorum . mesela bir oyun açtım oynuyorum 15dk sonra kapanıyor (oyuna göre değişiyor) powera basıyorum bilgisayar açılmıyor ne kadar tekrarlasamda ama arkadaki power kablosunu cıkarıyorum ve hemen geri takıyorum powera bastıgım zaman bilgisayar açılıyor ve 1.sorun gibi görüntü gelme sorunu olmadan görüntü geliyor. ama mesela bilgisayarı normal bir şekilde kapatsam 10dk sonra açsam görüntü gelmiyor. ( kapanma sorunu ısınmadan da olabilir macun biraz kurumuş gibi geldi temizlediğim zaman farkettim ama sadece ısınmadan olsa bu kapanıp açılma olayı neden olur ) işlemcinin soguması için biraz beklemek lazım diyebilrisiniz ama kapandığı zaman 5dk beklesemde power kablosunu çıkarıp takmasam açılmıyor mümkün değil

Ekran kablosu VGA to DVI şeklinde aşağıdaki şekil aparatıyla çalıştırıyorum belki bir alakası vardır diye koydum

Birde şöyle birşey var ilgimi çeken , ben power tuşuna 1 kere bastığımda pc açılmıyor 2 kere basıyorum bazen 3 kere bastıgımda açıldıgı da oluyor .

Şöyle de birşey var bu durum can sıkıcı olmaya başladığında bilgisayarı işlemci dahil temizleyip söküp taktım bu işlemden sonra düzelmesini beklerken topladıktan sonra daha geç açılmaya başladı örneğin temizlemeden önce 10-15 resette açılırken temizledikten sonra saatlerce uğraşmaya başladım buda çok garibime gitti

Şuda var (biliyorum çok oldu açıklayıcı olması işin uğraşıyorum) bilgisayara görüntü gelmesi için sürekli reset atarken bazen reset butonuna bastığım zaman "bilgisayar kapanıyor 3 saniye sonra açılıyor fanlar 2 saniye dönüyor yani bilgisayar çalışıyor(görüntü yok) tekrar kapanıyor 3 saniye sonra tekrar çalışmaya başlıyor (tabi yine görüntü yok) bu sefer kapanmıyor"

Geçen gün bu sorunu bir arkadaşa muhabbet arasında anlatırken aa o statik elektrikten olabilir diye birşey söyledi googledan biraz araştımra yaptım benim sorunumun aynısı yaşayan insan çok fazla nedir bu statik elektirk bundan olabilir mi acaba

Ayrıca sadece anakartı cıkararak (power supply , harddiskler sabit) ramler ekran kartı takılı şekilde çalıştırdım olmadı

Şimdilik aklıma gelenler bunlar cevaplarınıza anında çözümle yanıt verebilirim aklıma birşey geldiği zaman onuda eklerim ve şu an gece 5 suları yarın kasadan 1-2 fotoğraf çekip koyacağım buraya belki daha sağlıklı çözüm bulmanıza yardımcı olur . şimdiden teşekkür ediyorum.

Anakart modelim Palit 945GC1066
    Ekran kartı Nvidia 8600 GT
    İşlemci Intel Core 2 Duo
    Konu emach tarafından (01-02-2012 Saat 05:05 ) değiştirilmiştir.

bu işin uzmanı sanırım @rtsbora, gelmesini bekle istersen.

v0ld3m0rt1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sorun anakart kaynaklı gözüküyor. BIOS ile bir alakası olduğuna pek ihtimal vermiyorum. Anakart'ın veya anakartla birlikte bozulmuş olan parçalar olabilir.

Bu problem nasıl başladı. Bilgisayar kapalıyken mi böyle olmaya başladı yoksa Bilgisayar çalışır durumda kullanırken mi ?(Film, Oyun) Birden mi kapandı. Önce ekran kararıp sonra mı kapandı reset mi attı ? Ayrıca Power Supply yetersiz ise yavaş yavaş sistemi bozma ihtimali var.

NOT: Aslında bir PostCard alıp bir bakmak lazım.
    Konu v0ld3m0rt1s tarafından (01-02-2012 Saat 08:18 ) değiştirilmiştir.

yet
    yet isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Bilgisayarı başka bir prizde denemeni ve/veya dalga düzenleyici/doğrultucu kablo(bir arkadaş söylemişti UPS'in dalga düzenleme sistemine benzer görev yapıyormuş) alıp denemeni öneririm.
    İnternetten biraz baktım manual(sanırım doğru) dosyasını buldum(İngilizce). Şurada : http://www.emaxxtech.com/products.php?id=4

small_hayta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Merhaba,

Öncelikle "Uzay Montajı" denemeni öneririm. Sen benzer birşey yapmışsın ama kasaya bağlı hiçbir parçanın olmaması gerekiyor.
    Uzay Montajı için anakart ve üzerindeki bileşenler, hdd ve powersupply'i anakarttan çıkar. Tahta bir masanın/sehpanın üzerinde birleştir.
    Mümkünse kasayı 1-2 metre uzakta tut. Onunla hiç işin yok. Daha sonra "power" için tornavida ile anakartta butonun kablolarının takıldığı yere dokunarak açılmasını sağla.

Bu şekilde çalışmazsa başka bir powersupply ile dene. Söylediğin açılmama problemi power ile ilgili görünüyor. Yük binince kapanması, ilk açılmaması vs.

erenberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bana da sorun güç kaynağı (yani power supply)'dan kaynaklanıyor gibi geliyor ve yetersiz geliyor bence. Kaç watt power supply kullanıyorsun şu an?

haldunaksoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Anakart üzerindeki kondansatörleri kontrol ettirdin mi dostum?

rtsbora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sorun ya güç kaynağında ya da anakartta.

geçmişte benim de başıma benzer arıza gelmişti. sistem sürekli kendi kendine kapanıyordu. power tuşuna basınca da açılmıyordu. psu elektrik fişini çekince veya psuyu aç-kapa yapınca çalışmaya başlıyordu veya açılırken reset atıyordu. ardından bir süre çalışıp tekrar kapanıyordu. bir süre sonra psu yandı. yeni psu aldım ve sorun düzeldi.

şansın varsa başka bir psu ile takıp dene. sorun devam ederse anakartı servise yolla. veya yeni anakart/sistem almaya bak. garantisi dolmuştur ne de olsa.

orcnd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sorun bariz güç kaynağında. çok sık rastlanan bir sorundur

Alıntı v0ld3m0rt1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sorun anakart kaynaklı gözüküyor. BIOS ile bir alakası olduğuna pek ihtimal vermiyorum. Anakart'ın veya anakartla birlikte bozulmuş olan parçalar olabilir.

Bu problem nasıl başladı. Bilgisayar kapalıyken mi böyle olmaya başladı yoksa Bilgisayar çalışır durumda kullanırken mi ?(Film, Oyun) Birden mi kapandı. Önce ekran kararıp sonra mı kapandı reset mi attı ? Ayrıca Power Supply yetersiz ise yavaş yavaş sistemi bozma ihtimali var.

NOT: Aslında bir PostCard alıp bir bakmak lazım.
    Nasıl başladı derken ? Yani 6 ay önce powera bastığımda görüntü gelmemeye başladı 1-2 resetten sonra acılıyordu daha sonra ilerledi ama şöyle birşey var ilk zamanlarda kapanma sorunu yoktu. PostCard nedir ?

Alıntı small_hayta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

Öncelikle "Uzay Montajı" denemeni öneririm. Sen benzer birşey yapmışsın ama kasaya bağlı hiçbir parçanın olmaması gerekiyor.
    Uzay Montajı için anakart ve üzerindeki bileşenler, hdd ve powersupply'i anakarttan çıkar. Tahta bir masanın/sehpanın üzerinde birleştir.
    Mümkünse kasayı 1-2 metre uzakta tut. Onunla hiç işin yok. Daha sonra "power" için tornavida ile anakartta butonun kablolarının takıldığı yere dokunarak açılmasını sağla.

Bu şekilde çalışmazsa başka bir powersupply ile dene. Söylediğin açılmama problemi power ile ilgili görünüyor. Yük binince kapanması, ilk açılmaması vs.
    Şimdi onu deneyeceğim 2 bilgisayar var evimde . Önce uzay kasa deneyeceğim olmassa diğer bilgisayarın power supply'ini söküp deneyeceğim.

Şöyle birşey soracam ama hard diskleri çıkarmam gerekiyor mu sadece kabloları çıkarsam sonuçta hard disk takılı olmasada görüntü gelmesi gerekmez mi (vidası biraz arızalıda)

Alıntı erenberk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bana da sorun güç kaynağı (yani power supply)'dan kaynaklanıyor gibi geliyor ve yetersiz geliyor bence. Kaç watt power supply kullanıyorsun şu an?
    Bidk hemen resmini koyacağım hemen dostum

Alıntı haldunaksoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anakart üzerindeki kondansatörleri kontrol ettirdin mi dostum?
    o nedir tam olarak ?

Cevap yazan bütün arkadaşlara teşekkürler PSU değişip çözümünü buraya yazacaığım

Alıntı yet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilgisayarı başka bir prizde denemeni ve/veya dalga düzenleyici/doğrultucu kablo(bir arkadaş söylemişti UPS'in dalga düzenleme sistemine benzer görev yapıyormuş) alıp denemeni öneririm.
    İnternetten biraz baktım manual(sanırım doğru) dosyasını buldum(İngilizce). Şurada : http://www.emaxxtech.com/products.php?id=4
    dostum bu değil galiba hem benim kartın bazı yerleri değişik dosyaya göre hemde benimki palit bu intel diyor
    Konu emach tarafından (01-02-2012 Saat 15:13 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu konuyu görüntüleyenler

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)