User Tag List

1. Sayfa - Toplam 5 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 41

Sebebi Bilinmeyen Donma Ve Kitlenme Sorunu

Donanım Sorunları ve Çözümler forumunda Sebebi Bilinmeyen Donma Ve Kitlenme Sorunu konusunu incelemektesiniz.

Arkadaşlar 1-2 haftadır sorunun kaynağını bulamadığın donma ve kitlenme sorunları meydana gelmeye başladı işlemci kullanıma baktığımda normal gözüküyor 2 kerede format attım bu sorun için ama yinede çözülmedi kitlenme sorunu ...

spybot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Question Sebebi Bilinmeyen Donma Ve Kitlenme Sorunu

Arkadaşlar 1-2 haftadır sorunun kaynağını bulamadığın donma ve kitlenme sorunları meydana gelmeye başladı işlemci kullanıma baktığımda normal gözüküyor 2 kerede format attım bu sorun için ama yinede çözülmedi kitlenme sorunu bazen 1 dakika'ya kadar sürdüğü oluyor.

EXPERT21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ram den şüpheleniyorum..

Alıntı EXPERT21 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ram den şüpheleniyorum..

Ram'den olup olmadığını nasıl anlayacağım.

EXPERT21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

dostum başıma çok geldi bu sorunlar .. ddr2 veya ddr3 farklı bir ram ile deniyceksın ... başka anlıyamazsın ( kullandığın ram göre )

freewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sen ssd kullanmıyormuydun spy ?

Sword.q - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bilgisayarın markası ne ilmiyorum ama biosta diagnostics varsa çalıştır yoksa ram diagnostics yazılımlarını dene muhtemel ram değilse power yüzündendir. birde bak bakalım power kasaya kaçak yapıyormu tüm sistem kökten yanmasın sonra.

technomind - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bilgisayarında donma vede hızlanmada bir sorun oldugunu hissediyorsan sana başlıca tavsiyeler sunacağım, öncelikle pc ye format attığını söylemişsin ancak daha sonrasında yine aynı sorunların devam etmesi başlıca nedenlere sebep olabilir..

İlk olarak Nod32 ile yada kaspersky ile PC ni sağlam bir halde taratmanı tavsiye ederim, sonrasında taratmada birşey çıkmaz ise işlemcinin macununu kontrol et.
    Macunda problem yok normal ise, daha sonrasında ramlerindeki problemler göz ardı edilemez durumda oluyor...

Ramleri tek tek kontrol etmende fayda var, soket girişlerinide kontrol edersen daha sağlam bir durum olabilir....

Bunlarda da problem yok ise sonradan takmış olduğun donanımları kontrol etmen güzel olur..

Aklıma gelenler bunlar

Kolay gelsin.

MirAge42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ssd kullandığın makine bu problemi yapıyorsa driver kaynaklı problem olabilir.

freewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

spy benim hatırladığım kadarıyla ssd disk kullanıyor ve windows xp kullanmaya çalışıyordu sanırım trim hizmeti çalışmadığı için yığılma oluşuyor ssd de olmazsa komut satırına " fsutil behavior query disabledeletenotify" yazsın bi kontrol etsin bakalım " 0 " çıkıyorsa başka bir sorun var demektir. Ahci sürücüleriyle ilgili bir sıkıntıda olabilir.

Alıntı freewill Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    spy benim hatırladığım kadarıyla ssd disk kullanıyor ve windows xp kullanmaya çalışıyordu sanırım trim hizmeti çalışmadığı için yığılma oluşuyor ssd de olmazsa komut satırına " fsutil behavior query disabledeletenotify" yazsın bi kontrol etsin bakalım " 0 " çıkıyorsa başka bir sorun var demektir. Ahci sürücüleriyle ilgili bir sıkıntıda olabilir.

Evet ssd kullanıyorum eski harddisk takılıykende kitleniyordu arkadaşlar Bu arada pc değil laptop kullanıyorum..

Konu Bilgileri

Bu konuyu görüntüleyenler

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)