Küçük boyutlu mouse felç ediyor

Donanım Haberleri forumunda Küçük boyutlu mouse felç ediyor konusunu incelemektesiniz.

Küçük boyutlu mouse felç ediyor Küçük boyutlu mouse kullananlar sağlınız tehlikede olabilir... Hızla gelişen teknolojiyle her yaşa hitap eden bilgisayarın insan sağlığına zararlarının bulunduğunu söyleyen ortopedi uzmanı Prof. Dr Mahmut ...

SDN Forum »Haberler »Donanım Haberleri » Küçük boyutlu mouse felç ediyor

Konuyu Toplam 1 Kişi Okuyor. (0 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir) // 294 kez okundu

LinkBack Seçenekler
Alt 09-02-2010, 12:59   #1

ANNE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör
Durumu: ÇevrimDışı
Tecrübe Puanı: 1
SDN Puanı: 122
ANNE will become famous soon enoughANNE will become famous soon enough

Küçük boyutlu mouse felç ediyor

Küçük boyutlu mouse kullananlar sağlınız tehlikede olabilir...

Hızla gelişen teknolojiyle her yaşa hitap eden bilgisayarın insan sağlığına zararlarının bulunduğunu söyleyen ortopedi uzmanı Prof. Dr Mahmut Mutlu, "Küçük boyutlu mouse kullanmak insanı felç edebilir" dedi.

FELÇ RİSKİ TAŞIYOR

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr Mahmut Mutlu, bilgisayarın insan vücuduna etkileri hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Mahmut Mutlu, "İletişim araçları hayatımızı kolaylaştırabildiği gibi dengeli kullanılmadığı takdirde sağlığımıza verdiği zararlar da yaptığımız araştırmalar sonucu ortaya konulmuştur. Bilgisayar kullanırken aynı zamanda bununla doğru orantılı olarak en fazla kullandığımız organlarımız göz ve ellerimizdir. Eklemsel yönden incelediğimiz zaman bunların başında ellerimiz gelir. Özellikle uzun süreli mouse kullanımında ellerimiz olumsuz etkilenir. Burada önemli olan, bilgisayar kullanımının sürekliliğini azaltmak ve özellikle küçük mouselardan uzak durmak.

Çünkü, uzun süreli kullanımında küçük mouselar el sinirlerini hafif, orta ve ileri seviyede etkileyebiliyor. Sinirlerde duyu kaybından başlayan olay ileri seviyede felce kadar gidebiliyor. Destekli mouse kullanmayı öneriyorum. Böylece mouse kullanımında el bileklerimiz çok fazla zarar görmeyecektir. Büyük mouselar ele tam olarak oturdukları için küçük olanları kadar büyük bir olumsuz etkileri olmayabiliyor. Fakat küçük mouselar elin rahatlığı ve sinirlerin parmaklara ulaşımı açısından iyi sonuç vermiyor" dedi.

Prof. Dr Mahmut Mutlu, "Bilgisayar kullanımında eklemsel yönden zarar görülmemesi için bilgisayar karşısında geçirilen zamana özellikle dikkat edilmeli. Bu sebepten vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Alt 09-02-2010, 13:36   #2

ZorhaK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Rektör
Tecrübe Puanı: 7
SDN Puanı: 792
ZorhaK is a splendid one to beholdZorhaK is a splendid one to beholdZorhaK is a splendid one to beholdZorhaK is a splendid one to beholdZorhaK is a splendid one to beholdZorhaK is a splendid one to beholdZorhaK is a splendid one to behold

ellerim büyük.Kullandığım mouse ise standart bir mouse idi.Elimde ağrılar hissetmeye başladığım gün büyük bir mouse almaya karar verdim ve aldım da.Gerçekten çok rahat.

Fiyat olarak da uygun.Gold dan almıştım.

Alt 09-02-2010, 13:41   #3

Senisma34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Asistan
Durumu: Çevrimiçi
SDN Puanı: 58
Senisma34 will become famous soon enough

Benim mouse Microsoft kablosuz, şuan idarelik kullandığım ise aşırı ufak Casper faresi. Gerçekten küçük mouse fena yorup, bileği kasıyor.
Alt 09-02-2010, 13:41   #4

SwateR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör
SDN Puanı: 21
SwateR is on a distinguished road

Ben zaten uyuz oluyorum küçük mouse.Elimin içinde kayboluyor.Mouse kavradığımda parmaklarımın ucu hep kenarlara değiyor mouse takılıyor.Arkadaşımda vardı.Baya bir zorlanmıştım.

Laptopum bile olsa kocaman mouse alırım
Alt 09-02-2010, 14:05   #5

iboturka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Asistan
SDN Puanı: 5
iboturka is an unknown quantity at this point

Benimki de bayağı büyük.Eskiden minicik bir mouse vardı,acayip ağrıtıyordu.
Alt 09-02-2010, 14:22   #6

maiwesiyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör
Tecrübe Puanı: 2
SDN Puanı: 45
maiwesiyah is on a distinguished road

çok uzun zamandır mouse yerine touchpad kullanıyorum
bazen sağ bileğim ağrıyor
Alt 09-02-2010, 14:38   #7

tarumoloji - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Doçent
SDN Puanı: 60
tarumoloji will become famous soon enough

Ben mouse değil SIÇAN kullanıyorum.
A4 Tech X7 Mouse kullanmama rağmen o bile rahatsız ediyor ki küçük mouse kullananları düşünemiyorum.
Alt 09-02-2010, 15:47   #8
Rektör
Tecrübe Puanı: 5
SDN Puanı: 45
Miroğlu is on a distinguished road

Allah'tan kullanmıyorum bu mause'dan...
Alt 09-02-2010, 15:50   #9

Elbruz46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör
Tecrübe Puanı: 5
SDN Puanı: 233
Elbruz46 has a spectacular aura aboutElbruz46 has a spectacular aura aboutElbruz46 has a spectacular aura about

Benim ki o kadar küçük sayılmaz ASUS un kendi mouse u

Seçenekler