Etiketli Kullanıcı Listesi

Gösterilen Sonuçlar: 1 ile 8 ve 8

Fibonacci Dizisi Algoritması

Diğer (Delphi, pascal ...) forumunda Fibonacci Dizisi Algoritması konusunu incelemektesiniz.

Fibonacci dizisi ile ilgili bir algoritma gördüm bir kitapda onu anlamaya çalışıyorum.Kafam durmuş durumda başım da ağrıyor zaten çözemedim vallahi yardımcı olur musunuz ? Algoritma : Başla X=1 Y=1 Yaz ...

  1. #1

    Üyelik Tarihi
    01-04-2011
    Mesajlar
    7

    Standart Fibonacci Dizisi Algoritması

    Fibonacci dizisi ile ilgili bir algoritma gördüm bir kitapda onu anlamaya çalışıyorum.Kafam durmuş durumda başım da ağrıyor zaten çözemedim vallahi yardımcı olur musunuz ?

    Algoritma :

    Başla

    X=1
    Y=1

    Yaz X,Y

    YENİ Z=X+Y

    S=S+1

    YAZ Z

    X=Y

    Y=Z

    S=98 Mİ ?

    GİT YENİ

    DUR

  2. #2

    Üyelik Tarihi
    22-03-2007
    Yaş
    22
    Mesajlar
    99

    Standart

    fibonacci dizisinin kuralı şudur fn=fn-1+fn-2 dir yani başlangıcı 1 ve 1 kabul edilir ve 3 sayı şu şekilde bulunur 1+1=2 yeni sıralama 1 1 2 dir 4. sayı ise 1+2=3 yani 1 1 2 3 diye gider. 1 1 2 3 5 8 13 21 34 55 89 diye gider 12 sayı 144 dür.

  3. #3
    raxetul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    17-04-2009
    Yaş
    28
    Mesajlar
    1.329

    Standart

    il başta x ile y yi yani 2 tane 1 i yazıyor. 2 eleman yazıldığı için döngü içinde s 0 dan başlatılıyor 98 e gelince çıkılıyor. Yani 2 + 98 , 100 tane sayı yazıyor ekrana. X ile Y yi topluyor Z ye atıyor. z yi ekrana yazınca yeni son iki elemanımız yani Y ile Z değerli Y => X e Z =>Y ye kaydırılıyor. Bu sayede X ile Y de her döngü sonunda son hesaplanan iki fib değeri tutulmuş oluyor.

  4. #4

    Üyelik Tarihi
    01-04-2011
    Mesajlar
    7

    Standart

    Evet evet şimdi kafam yerine gelmeye başladı kaydırmayı çözememiştim hallettim onuda teşekkürler arkadaşlar..

  5. #5
    raxetul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    17-04-2009
    Yaş
    28
    Mesajlar
    1.329

    Standart

    Eksiklik: S in ilk değeri verilmemiş 0 olmalı. Buradaki s sadece kaçıncı fibonaccide olduğunu belirtiyor ama fib(3)=2 iken burada s=3 iken ekrana 5 yazıyor.

    ---------- Post added at 14:04 ---------- Previous post was at 14:03 ----------

    Hobi olarak mı program yazmaya çalışıyorsun?

  6. #6

    Üyelik Tarihi
    01-04-2011
    Mesajlar
    7

    Standart

    Kısmen hobi olarak biraz da okuduğum bölüm ile alakalı..

  7. #7
    SDN Okuru

    Standart çok acil

    ya ben bunu tam olarak annlamadım algoritma olarak yazabilirmisinizzz çokk acilll

  8. #8
    engerex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    16-08-2008
    Mesajlar
    7.225

    Standart

    SDN programlama kafe konusunda çeşitli programlama dilleriyle yazılmış kodlar mevcut.


    function fibonacci(f,b,s:Integer):boolean;
    begin
    repeat
    Form1
    .Memo1.Lines.Add(IntToStr(f)); //veya writeln
    b := f + b;
    f := b - f;
    until f>s;
    end;


    fibonacci(0,1,99); //Kullanımı

Konu Bilgileri

Bu konuyu görüntüleyenler

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Kız Tavlama Algoritması
    Bekir Dursun - forum SDN Programlama Kafe
    Cevaplar: 31
    Son Mesaj: 27-05-2011, 20:25
  2. iOS 4'ün Donanım Algoritması Kırıldı
    alabula - forum SDN Haberleri/Makaleleri (Yeni!)
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 26-05-2011, 19:32
  3. T.C. Kimlik No Akraba Algoritması
    Rom. - forum SDN Programlama Kafe
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 18-08-2010, 14:59
  4. T.C. Kimlik No Algoritması
    Rom. - forum SDN Programlama Kafe
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 17-08-2010, 15:43
  5. Bu da Kız Tawlama Algoritması
    l3urak - forum Komik Resim
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj: 10-05-2008, 14:48

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •