C de Zaman Fonksiyonlarının Kullanımı
  1. #1
    haber77

    Standart C de Zaman Fonksiyonlarının Kullanımı

    Merhaba arkadaşlar .C de klavyeden saat girişi almak istiyorum.time.h fonksiyonu kullanarak nasıl yapabilirim?
  2. #2
    annttiigs

    Standart

    time.h bir fonksiyon değildir. bir kütüphanedir. gördüğüm kadarı ile time.h içinde böyle bir gettime tarzı bir metod yok. time.h'ı açıp kullanabileceğin bir metod ya da dönüştürücü bulmalısın.
  3. #3
    IThelp

    Standart

    sanırım bura sana yardımcı olur

    http://www.sanalkurs.net/cde-stdlibh...nesi-2206.html
  4. #4
    haber77

    Standart

    demek istediğim kullanıcıya işe ne zaman geldin diye soracam o da saat girişi yapacak(örneğin 08:00)time.h ta sistemin kendi saatini baz alıyor .
  5. #5
    fyodor

    Standart

    Tamam o yazdığın şekil alabilirsin saati. Sonra kontrol edeceksin tabi saat formatına uygun mu diye.
  6. #6
    erenberk

    Standart

    Klavyeden bir giriş almak istiyorsan direk scanf'i (stdio.h kütüphanesinde) kullanmalısın. time.h kütüphanesiyle işin yok.
  7. #7
    haber77

    Standart

    klavyeden giriş aldığım zaman onu saat olarak tanımasını istiyorum.
  8. #8
    erenberk

    Standart

    Öyle bir şey yok C'de. Anladığım kadarıyla sen yeni başladın bu işe, o yüzden şöyle yapabilirsin: Adama ilk işe geldiği saati sor, o da mesela 12 girsin; sonra dakikayı iste, 35 girsin. Sonrasında "işe 12:35'te geldiniz." yazdır ekrana. Bunu beğenmediysen şöyle yapabilirsin: Adamdan geldiği zamanı saat ve dakika arasında boşluk koyarak girmesini iste. Scanf ile okuma yaparken scanf(" %d %d", &saat, &dakika); şeklinde okuma yaparsın bu sayede ayrı ayrı değişkenlere atayabilirsin ve sonra yazdırırken printf("\nIse saat %d:%d iken geldiniz.", saat, dakika); şeklinde yaparsın.
  9. #9
    haber77

    Standart

    teşekkür ederim.
  10. #10
    SDN Okuru

    Standart acil yardım

    arkadaşlar şuan bir oyun üzerinde çalışıyorum ve final etabı için oyuncuma 20 sn lik bir süre vermem lazım fakat bunu ekranda nasıl gösterceğimi bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim çok acil
  11. #11
    Samed Tarık

    Standart

    Alıntı SDN Okuru Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar şuan bir oyun üzerinde çalışıyorum ve final etabı için oyuncuma 20 sn lik bir süre vermem lazım fakat bunu ekranda nasıl gösterceğimi bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim çok acil
    bir timerla saniyeyi tut. text box olustur bir tane. timerin tick olayinda textboxun icindeki bir artsin. bir if ile 20 sn olup olmadigini kontrol ettir.

    basarilar

Konu Bilgileri

Bu konuyu görüntüleyenler

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 12
    Son Mesaj: 19-08-2011, 20:02
  2. İstanbul Dile Geldi - Gel Zaman Git Zaman
    uma350 - forum Diğer Kültür / Sanat Konuları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 13-12-2010, 17:07
  3. Fikret Kızıok - Zaman zaman
    spybot - forum Müzik
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 21-03-2010, 21:59
  4. Hdd kullanımı
    Darknes$ - forum Donanım Sorunları ve Çözümler
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 10-01-2010, 23:09
  5. Cpu kullanımı
    gümüşhane - forum Donanım Sorunları ve Çözümler
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 17-11-2008, 19:41