Atatürk Anıtı Nereye Dikilsin?

Atatürk Köşesi forumunda Atatürk Anıtı Nereye Dikilsin? konusunu incelemektesiniz.

Atatürk'ü anıyoruz; 29 Ekim'de, 10 Kasım'da, 23 Nisan'da ve her resmi bayramda. Yapılan törenlerin çoğu İstanbul'da düzenleniyor. Ama bu törenlerin yapılacağı, görenlerin "İstanbul'da bir Atatürk Anıtı var..." diyebileceği güzel bir ...

SDN Forum »Kültür / Sanat »Diğer »Atatürk Köşesi » Atatürk Anıtı Nereye Dikilsin?

Konuyu Toplam 1 Kişi Okuyor. (0 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir) // 923 kez okundu

LinkBack Seçenekler
Alt 19-11-2008, 17:33   #1
Üyecik
Durumu: ÇevrimDışı
Tecrübe Puanı: 2
SDN Puanı: 1
zeynepyuruten is infamous around these parts

Atatürk'ü anıyoruz; 29 Ekim'de, 10 Kasım'da, 23 Nisan'da ve her resmi bayramda. Yapılan törenlerin çoğu İstanbul'da düzenleniyor. Ama bu törenlerin yapılacağı, görenlerin "İstanbul'da bir Atatürk Anıtı var..." diyebileceği güzel bir noktamız yok. Ben de bunun farkında değildim. Nette gezerken bu konuyla ilgili yazıya rastladım. Böyle başlayan konuşma, "Cumhuriyet kenti İstanbul için Atatürk Anıtını nereye dikelim" sorusuyla devam ediyor. Ben henüz üye olup fikrimi paylaşmadım, ama paylaşmak istedim.

Link burada:

http://aktifinisiyatif.wordpress.com/category/cumhuriyet-kenti-istanbul/
Alt 19-11-2008, 17:49   #2

winstoncash - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör
SDN Puanı: 7
winstoncash is an unknown quantity at this point

Törenlerin illa ki bir anıtın veya heykelin önünde yapılması gerekmiyor. İşte ülkemizdeki sorun bu. Atatürk'e saygı ile Atatürk heykeline/anıtına saygıyı birbirine karıştırıyoruz. yazıyı okudum, suni bir ada üzerine görkemli bir anıttan bahsediliyor. Yılda 3-5 kez önünde tören yapılacak bir yapıya bu kadar büyük masraf etmenin ne anlamı var? O görkemli anıt yapılana kadar onun yerine okul,hastane yapılsa daha çok makbule geçer. Törenler taksimde,beşiktaşta ya da istanbuldaki onlarca meydanda yapılabilir. mühim olan törenin yapıldığı yerde Atatürk heykeli olması değil, Atatürkçü zihinlerin olması...
Alt 26-11-2008, 16:25   #3
Üyecik
zeynepyuruten is infamous around these parts

yazıyı tam olarak okumamışsın o zaman.
ben sadece kendi düşüncem olarak tören, seremoni gibi olayların bu tip bi yerde yapılabileceğini söyledim.

Yazının ana konsepti, cumhuriyet kenti istanbul üzerine.
Heykelin adını ve şanını bizim anmamızdansa, Atatürk'ü bilmeyenlerin, duymayanların anmasıdır asıl amaç. Nasıl herkes amerikadaki özgürlük heykelini biliyorsa, bizim de böle bir şey yapmamız gerektiğini söylüyor yazı.

tekrar oku istersen: http://aktifinisiyatif.wordpress.com...enti-istanbul/

yazı bi kaç seriden oluşuyor. ilgini çekerse diğerlerini oku bence.

Konu chimera tarafından (26-11-2008 Saat 17:03 ) değiştirilmiştir..
Alt 26-11-2008, 16:32   #4

Profesör

özgürlük anıtı ile Atatürk heykelinin ne alakası var? özgürlük anıtı gustave eiffel tarafından tasarlanmış, fransızlar yapmış ve abd'ye hediye edilmiştir. türkiye'de de herkesin bildiği anıtlar, yapılar var. İtalya'da mussolini'nin dev bir heykeli yok ama tüm dünya mussolini'yi biliyor. Atatürk'ü de tüm dünya biliyor zaten, heykelle tanıtılmaya ihtiyacı yok. benim şahsi kanaatim bu şekilde.
Alt 10-12-2008, 19:07   #5
Banned
Tecrübe Puanı: 1
ashabulyemin is infamous around these parts

Zeynep kerdeş kesekçiyi anlamadın herhalde.
Sen istersen en büyük anıtı yap boş.Önce Atatürk adını olur olmaz yerlerden arındıralım.kanunsuz işlere kılıf olmaktan kurtaralım ve emin oktay tarihini bir kenara atıp halkıyla Atatürkü buluşturalım seni Atatürkün benim Atatürküm değil Atatürkümüzde birleşip onu bir katalizör yapıp milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirelim.Gençler gerçek Atatürkü tanısınlar olduğu gibi sevsinler ve onu sadece onu bu anlamda örnek alsınlar.
Alt 10-12-2008, 19:11   #6

caglarcosgun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör
caglarcosgun is infamous around these parts

Alıntı:
kesekci´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Törenlerin illa ki bir anıtın veya heykelin önünde yapılması gerekmiyor. İşte ülkemizdeki sorun bu. Atatürk'e saygı ile Atatürk heykeline/anıtına saygıyı birbirine karıştırıyoruz. yazıyı okudum, suni bir ada üzerine görkemli bir anıttan bahsediliyor. Yılda 3-5 kez önünde tören yapılacak bir yapıya bu kadar büyük masraf etmenin ne anlamı var? O görkemli anıt yapılana kadar onun yerine okul,hastane yapılsa daha çok makbule geçer. Törenler taksimde,beşiktaşta ya da istanbuldaki onlarca meydanda yapılabilir. mühim olan törenin yapıldığı yerde Atatürk heykeli olması değil, Atatürkçü zihinlerin olması...
senin gibi sürekli akp yi savuan bir insan nasıl oluyorda bunları söylüyor?
Alt 10-12-2008, 19:20   #7

MtHan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Doçent
Tecrübe Puanı: 3
SDN Puanı: 17
MtHan is on a distinguished road

@kesekci

Verdiğin örnek çok yanlış. Dünya Mussolini denen adamı soykırımcı, katil vs olarak biliyor. Atamızı ise 100 yılın lideri olarak biliyor. İkisini aynı kefeye koyabilirmisin?
Alt 10-12-2008, 19:58   #8

Tartarus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör
Tecrübe Puanı: 4
Tartarus is infamous around these parts

anıtın alasını dikip öyle gitmiş zaten... özgürce basabildiğin her toprak parçasında anabilirsin onu... maddeleştirme çabası yersiz
Alt 11-12-2008, 07:14   #9

Profesör

Alıntı:
caglarcosgun´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
senin gibi sürekli akp yi savuan bir insan nasıl oluyorda bunları söylüyor?

-AK PARTi İktidarında

“Eğitime % 100 Destek” kampanyası ile 2,5 milyar YTL’lik ek kaynak eğitimin hizmetine sokuldu. Devlet yatırımlarıyla birlikte 110 bin yeni derslik eğitime kazandırıldı.

-32 devlet,7 vakıf üniversitesi kuruldu.

-Türkiye genelindeki okullara 554.000 bilgisayar gönderildi.Öğrencilerin %90'ı internete kavuştu.

-MEB bünyesinde 268.000 öğretmen atanarak istihdamı sağlandı.

-412.000.000 (dörtyüzoniki milyon)ücretsiz ders kitabı dağıtıldı.

-416 sağlık tesisi hizmete açıldı.

-17 bin yeni yatak hastanelerde hizmete girdi.(akparti öncesindeki 4 senede bu sayı 5 bin'di).

daha sayarım sana icraatleri ama ne demek istediğim anlaşılmıştır heralde. bana cevap verirken boş cevap verme, sözlerinin bi dayanağı olsun...
Alt 11-12-2008, 13:12   #10

WaterBoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör
Tecrübe Puanı: 4
WaterBoy is infamous around these parts

Arkadaşlar burası siyaset yapma yeri değil.Lütfen daha dikkatli davranınız.

Etiketler
ataturk aniti, mustafa kemal ataturk

Seçenekler