User Tag List
Soğuğa dayanaklı akıllı telefonlar
Akıllı Telefonlar forumunda Soğuğa dayanaklı akıllı telefonlar konusunu incelemektesiniz.
Finlandiya'da yayımlanan MikroPC dergisi telefonların soğuğa ne kadar dayandıklarını test etti. Avrupa'daki soğuklardan yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği şu günlerde telefonların soğuğa dayanıklılık testlerinden ilginç sonuçlarortaya çıktı. Teste göre akıllı telefonlar ...
-
06-02-2012 14:50 #1
Soğuğa dayanaklı akıllı telefonlar
Finlandiya'da yayımlanan MikroPC dergisi telefonların soğuğa ne kadar dayandıklarını test etti. Avrupa'daki soğuklardan yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği şu günlerde telefonların soğuğa dayanıklılık testlerinden ilginç sonuçlarortaya çıktı.
Teste göre akıllı telefonlar arasında soğuğa en çok direnen model ise Samsung Galaxy SII.
-30 derecede düzgün çalışmaya devam eden Galaxy S II ancak -35 derecede hata vermiş.
Günlük hayatın vazgeçilmezlerinden olan IPhone modelleri arasında ilk hata veren IPhone 4S modeli.
Test sırasında -5 dereceden itibaren SIM Card hatası veren 4S modeli gibi Nokia N9'da pilinin boşaldığı bilgisini gösteriyor.
-10 derecede IPhone 4S artık çalışmazken diğer akıllı telefonlar -15 ila -20 derece arasında çalışmamaya başlıyor.Teste katılan hiçbir cihazın dayanamadığı derece ise -40. -35 derecede bile çalışmaya devam eden cep telefonları -40'a dayanamıyor.
-40 derecede çalışmayan iki model ise Nokia C1-01 ve Nokia E65. MikroPC dergisi testte Apple, Nokia, Samsung ve HTC marka telefonlar kullanılmış.
Uzmanlar, çok soğuk havalarda telefonların kullanılmamasını tavsiye ediliyor.
-
06-02-2012 15:19 #2
-35 dercede zaten parmağım ekrana yapışır, eldivenlede kullanamamki telefonu
Gerçi galaxy s2 rölantisi yüksek araba gibi, kendi kendini ısıtıyor.. Oyun falan açıkken maşallah, arka kameranın orası acayip ısınıyor..
-
06-02-2012 15:53 #3
iPhone -5 de sim kart hatası veriyormuş. Sim kart yoksa telefon da yoktur

benim en nefret ettiğim şey soğuk havalarda ekranın ve parmaklarımın nemlenmesi sonucu ekranda hassasiyetin düşmesi.
-
06-02-2012 16:02 #4
-
06-02-2012 16:15 #5
Yazılımsal bir sorun olabilir. Aynı sorunu benim arkadaşım n97 de yaşadı bir kaç gün sonra kendiliğinden düzeldi ama o zaman soğuk değil yaz dönemiydi.
-
06-02-2012 17:17 #6
bugun sabah -20 derecede S2 gayet iyi bir performansda calisiyodu
eldivenle de calismasi tabi ayri bir güzellik ..
Konu Bilgileri
Bu konuyu görüntüleyenler
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)